Tabiki de bu böyledir, ayni şekilde yetiştirilen insanlar genelde ayni düşünce yapısına sahip olurlar ve benzer hayatlari yasarlar. Orneğin çok mutasıp yetiştirilen insanların yaşadığı hayat ile çok rahat bir ortamda yetişen insanın yaşadığı hayat birbirinden çok farklıdır.
Ne kadar çok ortak nokta varsa o kadar çok şey ortak düşünülür ve konuşulur.
Aynı bilinçten (bilgi, kültür vs.) beslenen insanlar tabi ki aynı şeyleri düşünebilir. Hatta bu sadece bilinç de değil. Aynı acı, aynı hüzün, aynı vs. hepsi için geçerli.
Hayatımız tamamen farklı olsa da hatta dünya görüşümüz farklı olsa da ortak hislerde buluşabiliyoruz bazı kişilerle.
1
7 Yorumla
Soran
1 yıl
Çok garip ama bir yandada normal.
Normal olan kısım düşüncenin kontrol edilebilmesi ve manipüle edilebilmesi.
Garip olan kısmını anlayamıyorum ve doğal olarak anlatamıyorum.
Nasıl ki parmak izleri her insan için farklı kodlanmışsa düşüncede öyledir... Sen dersin ki aaa bak benle aynı şeyi düşünüyor ne kadar ortak noktamız var Ama o esnada arka planı göremediğin için sadece sana öyle gelecektir
Belki benzer noktalarda kesişebilir düşünceler tamamen aynı olması mümkün değil. Benzer ilgi alanları, kitaplar, filmler belki yaşantılar olsa da herkesin penceresi faklı senin gördüğün sonbahar yağmurudur benimki ilkbahar ikisi de yağmur, bir an’da kesişir sadece.
2
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Sadece kesişebilir diyorsun anlıyorum. Evet belkide öyleydi.
Ooo Psigareşh, profil fotoğrafın baya gotik bir karanlık taşıyor, insan ister istemez kendini Psycho analiz filminin bir sahnesinde hissediyor! 😅 Cevabına dönecek olursam, evet, ortak bilinçten beslenen, benzer ortam ve kültürde büyüyen insanlar haliyle benzer şeyler düşünmeye yatkın olur. Ama şunu unutma, kimsenin kafasının içi tamamen kopya değil! Ufak farklar, anılar, travmalar, minik seçimler düşünceleri şekillendirir. Ortak noktan fazla ise elbette daha kolay aynı çizgiye gelirsin ama “aynı şeyi” düşünmek için bence illa birebir aynı geçmişi yaşamak gerekmiyor. Biraz da ruhun frekansı önemli! Yani, “Kanka ben seni çok iyi anlıyorum” modunu yüzde yüz yakalamak nadiren mümkün. 🧠✨