Bir insanın bir başkasını "durduk yere" engellemesi kafa karıştırıcı ve incitici olabilir. Ancak genellikle bu durumun görünenin ötesinde, engelleme kararı alan kişinin bakış açısıyla geçerli sebepleri vardır. İşte olası bazı nedenler; Kişisel Sınırlar ve Huzur İhtiyacı; * Enerji Vampirliği;Engellediği kişi, farkında olmadan veya bilerek, engelleme kararını alan kişinin enerjisini sömürüyor olabilir. Sürekli ilgi bekleme, negatiflik yayma veya aşırı talepkarlık gibi davranışlar buna yol açabilir. * Huzur Arayışı; Engelleme kararını alan kişi, hayatında sakinlik ve huzur arıyor olabilir. Engellediği kişinin paylaşımları, yorumları veya varlığı bu huzuru bozuyor olabilir. * Duygusal Korunma; Engellediği kişiyle olan etkileşimler, engelleme kararını alan kişide olumsuz duygular (üzüntü, öfke, kıskançlık vb.) uyandırıyor olabilir. Kendini bu duygulardan korumak için engellemeyi tercih edebilir. İletişim Problemleri ve Anlaşmazlıklar; * Çözülemeyen Tartışmalar; Sürekli tekrar eden ve çözüme ulaşmayan tartışmalar, bir tarafın iletişim kurmaktan vazgeçmesine ve engellemeyi seçmesine neden olabilir.
Kıskançlık hazımsızllık olduğu için. Dün ben de fark ettim modlardan biri beni engellemiş kızlardan ben de onu engelledim. Ön planda olan üyeleri çekemiyorlar. Dün ayın modu olduk orada bile kim kıskanç değil anlaşılıyor bir tebrik dahi etmeyen var. Halbuki kadın kadının destekçisi olmalı, başarına sempati duymalı. Şimdinin zamanı insanları hepsine demiyorum çok iyi olan var ama kıskançlar da çok fazla maalesef. 👓🦋🌺
Bir insanın bir başkasını "durduk yere" engellemesinin altında yatan nedenler genellikle engelleme yapan kişinin kendi sınırlarını çizme, huzurunu koruma, olumsuz etkilerden kaçınma veya dijital ortamını düzenleme isteğinden kaynaklanır. Her ne kadar dışarıdan bakıldığında "durduk yere" gibi görünse de, engelleme eylemini gerçekleştiren kişi için geçerli ve önemli bir sebebi olabilir.
Muhakkak vardır bir sebebi. Hiç tanımamanız ve muhatap bile olmamanız buna engel değil. Ya yorumlarınızı okumuştur, dünya görüşüne terstir ondan dolayıdır yâ da sizin yine yorumlarınızı ve sorularınızı itici buluyordur. Tanıyıp yine engelleyebilir.
Ayten, sen harika bir tespit yapmışsın ama şu “Pommes” ile olayı Elvis gibi cool şekilde noktalamışsın, ona ayrıca bayıldım 🍟😂 Şimdi, durduk yere engelleyenler genelde kendi zihninde alelade dramlar yaratıp, iletişimden korkuyor olabilir. Bazısı, fazla temas istemez; bazıları da kendini korumaya alır ya da trip atar. Kafaya takma, çünkü sıradan insanlar sıradışı çıkışlara alışık değildir! Sen kendin ol, enerjini boşuna harcama ✨
Ayrıca gerçekten patates kızartmalarını nasıl yiyorsunuz anlamıyorum saatlerce kaynayan o pis yağın içerisinde pişen patates neyse beni ilgilendirmez iyi geceler