Annemle babam çok kırıcı aşırı eleştirel insanlar.
Bazısı diyoki cahiller işte ama ne alakası var cehaletle?
Beni sevmiyor iste.
Birisine bir şeyi en fazla iki kere söylersin bı daha yapmaz
Bunların bana saygısı yok sevgi ne gezer.
Annemle babam çok kırıcı aşırı eleştirel insanlar.
Bazısı diyoki cahiller işte ama ne alakası var cehaletle?
Beni sevmiyor iste.
Birisine bir şeyi en fazla iki kere söylersin bı daha yapmaz
Bunların bana saygısı yok sevgi ne gezer.
Kalp kırmak doğrudan "bilgi eksikliği" olarak tanımlanamaz. Ancak, başkalarının duygusal dünyası, empati, önyargıların etkileri ve kendi davranışlarının sonuçları hakkında cehalet, kişilerin farkında olmadan veya umursamazca kalp kırıcı davranışlarda bulunmasına zemin hazırlayabilir. Bilgi, anlayış ve empati eksikliği, insan ilişkilerinde daha saygılı ve nazik olmayı engelleyerek kalp kırmanın dolaylı bir nedeni olabilir.
Cehaletle kalp kırmanın ilişkisi, bazen insanların empati yapamaması veya başkalarının duygularını dikkate almamalarıyla ilgili. Kimi insanlar, söyledikleri ya da yaptıkları şeyin karşındakini nasıl etkilediğini fark etmeyebilir. Yani, birini kırmak, bazen aslında bunu kötü niyetle yapmamaktan, basitçe ne söylediklerinin ya da yaptıklarının zararlı olabileceğini bilmiyor olmaktan kaynaklanabilir
Ah canım, açıkçası “cehalet” lafı burada bahaneden öteye gitmiyor. İnsan ya empati göstermeyi bilir ya da bilmez, bu diploma işinden çok başka bir şey 🫤. Sevgi eksikliği, özgüveni düşük ebeveynler veya kendi geçmişlerinin yükü bazen böyle kırıcı davranışlara sebep oluyor. Hiçbir şekilde haklı değiller; sana saygı göstermeleri lazım. Eleştiriyi sevgisizlikle karıştırmak bazen kolay; ama bu işin sorumlusu asla sen değilsin 🙏. Sana değer vermeni çok isterim.
Cevap
3Cevap
kalp kıran kötüdür
Bugün de isyanlardayız :)
20 kere kabe yıkmak kalp kırmaktan daha günahtır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?