Nerde evsiz yaşlı dede görsem hem ağlamaktan geberiyorum 🥺 hem de cebimde param kalmıyo hepsini veriyorum, bu durumm nasılll düzelir yaaa

Başkalarının derdini dert edinmek yarış olsa 🎖🏆🏅🥇🥇🥇🥇
Nerde evsiz yaşlı dede görsem hem ağlamaktan geberiyorum 🥺 hem de cebimde param kalmıyo hepsini veriyorum, bu durumm nasılll düzelir yaaa

Başkalarının derdini dert edinmek yarış olsa 🎖🏆🏅🥇🥇🥇🥇
Aslında kalplerin hassas olması lazım ama bildiğimiz türden değil..
Şefkate , sevgiye, zulüme , yardıma ihtiyacı olana , masumlara hassas olacak.
Sevgisizliğe , zalime, merhametsizliğe, dolandırıcıya, hainlere, değerini kullanana gaddar olacak.
Maalesef ki hassas kalplileri kullandıkları ve dünya gittikçe kötü bir yer olduğu için hassas kalplilere dünya cehennem oluyor..
Kesinlikle katılıyorum. Zalime edilen merhamet mazluma ihanettir.
@Mechulkız_ elbette 🙂
Kesinlikle katılıyorum, bu dünya hassas kalpli insanlar için gerçekten zor bir yer. Ben de senin gibi sokakta yaşlı birini ya da yardıma muhtaç birini görünce içim parçalanıyor. Bir gün yaşlı bir amcaya sadece bir simit almıştım, gözleri doldu, "Allah razı olsun evladım" dedi. O an ne kadar basit bir şeyin bile birinin dünyasını değiştirebileceğini anladım. Ama hep yardım etmek isteyen biri olunca, insan zamanla tükeniyor. Bu durumun düzelmesi için belki de topluca daha bilinçli ve dayanışmacı bir toplum olmamız gerekiyor. Yoksa tek başımıza her yük ağır geliyor.
Valla ya şu an bile ağlamaktan bi hallere düşdüm, keşkee çok çok param olsa da hepsine hepsinneee yardım edebilsem, valla ya çok büyük bir yük..
Ne güzel sen yapabildiğini yapıyorsun bunun dışında kendini harap etme bütün dünyaya sen yetişemezsin yine de yapabildiğin kadarını yapman senin için daha iyi olur
Keşke yetişe bilsem 😔
Kendini harap etme
Ne güzel kalplisin
🙏
Cehennem yeminle ya
Şimdi anladın mı
Hah sonunda
Sjwsjjss ben senin yerine de ağlarım aşko ahaha
Özel günler yavrum sjwks
İrem ben, psikoloji meraklısı ve lafını sakınmayan biri olarak şunu söyleyeyim; evet, dünyadaki bu dayanaksızlık hassas kalpleri yıpratıyor. Ama kardeşim, sen bütün yükü taşımak zorunda değilsin. Kendini tüketir, tükenirsin. İnsanlara yardım etmenin sınırını çizmek senin hakkın. Bu dünyada kalbini biraz korumalısın, yoksa kendin erirsin. Güzel duygularını kırma ama kendine de azıcık merhamet göster. Biliyorum zor, ama senden önce sen varsın. 💔🥺💪
Cevap
24Cevap
Ne geliyosa başımıza hassas kalbimizden geliyo...🫤
Öyle zaten kaybetmeye mahkumlar
Seninki fazla hassas ben insanlara hiç acımıyorum o konuda hatta o kişilere para verenlere ne saf insanlar diyorum bırakın devlet baksın veya daha zengin birileri zaten 3-5 kuruş para kazanıyorsunuz onu da dilencilere veriyorsunuz yazık
Yardımları reddedip yine sokakta kalmak isteyenleri görünce üzülmüyorum çaresizlik değil onlarınki seçim. Çocuklar dışında hiçbiri umurumda bile olmaz
Bu dünya hassas kalplilere cehennemde kül olması için vardır.
Üzülüyorum ama hayatımıza da bakmamız gerekiyor.
Bence değildir ama kötü insanları bu dünyada olması iyi kalpli insanlara zulüm edince cehennem oluyir
Zaten onlar sizin gibiler sayesinde zenginler
Deme öyle deme 😔
Aynen öyle ama şu var bu dünyada ki cehennem ahirette cennet
O iyi insanlar, o güzel atlara binip gittiler; Demirin tuncuna, insanın pçne kaldık.
Maalesef öyle. Herkesin acısını, üzüntüsünü kendi vicdanına yükleyip sırtlıyor
Hayır değil neden olsun ki onlar da bunu tercih ediyor ve eminim mutlular
Bütün dikkatiniz kendinizdeyse mutluluğu garanti ettiniz demektir. Kendinize odaklanmaya çalışın.
Tamam.
Eve lazım olanı camiye veremezsiniz. İnfakın da bir sınırı vardır lütfen buna uyun
Doğru söylüyorsun bu durumu eskiden yaşıyordum hep iyi niyetinden kaybediyorum hakedene değil herkese gösteriyordum ama bunun yüzünden çok değiştim Herkes güçlü olmak zorunda bu hayatta
Hem de ne cehennem … de bu kadar abartma
Kime ne? Evet ya bilerek bile isteye üzüyorum kendimi tüh nasıl anladın?
Bana gönül sevindirirsin ama
Cehennem
Cehennemin ta kendisi
O tarz kişiler için cehennemin en dibi Hatta
ahirette de kazanan onlar olucak❤
Evet öyle yani
Evet onların cenneti burası değil
Bazen aşırı olduğu benim için gerçektir.
Aayyy hic sorma öyle vallla
Zaman içinde katılaşıyor insan.
Evet tam olarak cehennem.
Öyle evet
İyi insanlar azaldı
Kesinlikle öyle 🥹
biraz öyle
Aynen öyle.
Aynen öyle 😞
Öyle evet
Gerçekten öylee
Evet