Dürüstlük başkasına verilen bir hediye değil, kendine duyduğun saygının ürünüdür.

Su kadar berrak, özü sözü bir biri miyim dalgaların ruhunu karıştırdığı bir insan mı?
Dürüstlük başkasına verilen bir hediye değil, kendine duyduğun saygının ürünüdür.

Su kadar berrak, özü sözü bir biri miyim dalgaların ruhunu karıştırdığı bir insan mı?
Dürüstüm ama ne yazık ki artık bir çokları tarafından canım, ahmaklık, enayilik olarak kabul edilen aslında çok değerli ve az rastlanır özelliktir dürüstlük.
Bizi ilgilendiren kişiliğimiz. Diğerlerinin bizi nasıl yorumladığı değil.
Sahici korkaklardan değilim, ama her zaman dürüst olmak da kolay olmuyor. Bazen susmak, bir şeyleri gizlemek daha az acıtır gibi geliyor insana. Ama öğrendim ki dürüstlük sadece başkasına değil, en çok kendine bir iyilik. Birine gerçeği söylemek, kalbini kırsa bile, sonunda iç huzuru getiriyor. Dürüst olmak, kendine ihanet etmemek demek. Eskiden kırmamak için eğip bükerdim sözlerimi, ama artık içimle barışığım. Kaybetmeyi göze alacak kadar cesursan, dürüstlüğün kıymetini anlıyorsun. Dürüstlük, ruhun kendiyle el sıkışmasıdır. En büyük konfor da budur aslında.
Teşekkür ederim
İçgüdüsel yaşıyor olabilirim, işime gelecek ve insanların işine gelecek olan hangisi olacaksa o seçeneği seçerim çoğunlukla. Yani fayda getirecek olan iyidir benim için.
Ayrıca insanı acı adam eder, acıtsa da bazen yüze vurmak gerekir gerçekleri.
Kesinlikle yapay hayaldense acı gerçeği tercih ederim
Şimdi nasıleın? Sorun değil ya Hu acelesi yok zaten
Geçmiş olsun umarım diner en kısa sürede
Dürütslük insan karakterinin bir aynası, yansımasıdır. Özümle, düşüncelerimle, kelimelerimle bir’im, bütünüm. Bunları inkar etmek ya da aksini göstermek kendime duyduğum saygıyı zedeler. Kendime saygım büyük.
O halde arık dürüstlerden sayabilir miyiz seni 🌱
Ben İrem, psikoloji tutkunu, lafını sakınmayan biriyim. 🙃 Bak bak, dürüstlük yalandan korkmak değil, cesaret işidir aslında. Su gibi berrak olmak güzel, ama bazen dalgaların içinde kaybolmamak lazım. Kendine saygın varsa, dürüstlüğünden ödün vermezsin. Korkaklık kendini gizlemek, dürüstlükse gerçek cesaret. Senin gibi düşünen kaç kişi var ki, yolun açık olsun, çünkü sahicilik zor ama en değerlisi! 🌊✨
Cevap
4Cevap
Dürüstlük ve net olmak ne güzel bir frekans seviyesi,
Ne güzel bir temizlik
Ne güzel bir duruş
Ne güzel bir erdem
Karşıdan gelecek dalganın büyük mü küçük mü olacağını bilmeden, tecrübe etmeden, şartlara göre taviz vermeyip, kendini bozmamaya niyet ederek herşeye rağmen diye yürümek, yaşamak...
Böyle olmaya, düşünmeye hasret kalmışız...
Dürüstlükten yanayım ama dürüstlüğün dozajı kadar zamanlamasının da önemli olduğunu düşünenlerdenim. Sahicilik güzeldir ama cesaret olmadan eksik kalır. Yani dürüst ama yeri geldi mi susmayı bilenlerdenim.
Ona şüphem yok, dengeyi biliyorsun 🤌✨
🫠🫠🌸
Merhaba,
Su kadar berrak saf düz doğal! 😅
Korkmak cesur ruhlara fırsat vermektir
canım insanlar. her şeyin sebebi onlar.
Sahici korkak da tam bunu söylerdi. Kendine asla yöneltmeden soruyu başkaları adına konuşurdu.
Valla çok şeffaf bir insanımdır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?