Bu nicki alırken bu hastalıktan haberim yoktu kendime ne kadar uygun bir nick seçmişim şok oldum..
Tinkerbell Sendromlu kadınlar bağımsızdır, kişisel planları vardır, kur yapmayı çok severler ve iyi düzeyde özgüvenleri vardır. İyi bir kariyerleri vardır, açıkça maddi açıdan iyi bir hayatları vardır, Güçlü iradeli, cesur, sebatlı ve ne pahasına olursa olsun başarılı olmaya isteklidirler. Şimdi ise bu sendromun karanlık tarafına gelelim... İlişkilerinde son derece talepkarlar, hayal kırıklığına uğramışlar ve acı çekiyorlar çünkü bir adamı yanında tutmak ya da talepleri karşılamak için ödediği bedeli ödemeye hazır değiller.
Bu sendrom, çocukluk ve ergenlik döneminde eksik olan her şeyden kendi kendini iyileştirme biçiminden kaynaklanmaktadır. Bu kadınlar sevilmeme, değer görmeme ve tanınmama ya da en azından istedikleri gibi olmama fikriyle inşa edildi. Bu kadınların her birinin arkasında bir çocukluk travması, sevilmek ve fark edilmek için yalvaran küçük bir kız var. Farkında olmadığı sıkıntısını ifade etmek yerine başkalarına bağırır, öfkesini kullanır veya onları baştan çıkarır.
Psikolojik bir rahatsızlığınız var mı? Tinkerbell sendromunu duydunuz mu?
Ne kadar değişik hastalıklar var yahu, gerçi hastalıkta denmez bu duruma , ah hassasiyet denir bence, yahu farkında olmadan demek ki kendine müsemma bir nick seçmişsin, anlamını bile bilmeden, seçimlerimizin altında bazen bizim bilmediğimiz nedenler yatıyor, onun için ben tesadüfe inanmıyorum, her şeyin bir sebebi var, bazı sebepler bizi çağırıyor, çünkü bazen kıramadığımız kadersel döngüler olduğu için.
Zamanında vardı aslında. Depresyon tanısı almıştım. Fakat gerekli tedavilerle atlattım. Zaten psikologlar ile tanışmam o zaman olmuştu. Tinkerbell sendromunu da ilk defa duydum. Sayende öğrenmiş oldum. Aslında olumsuzlukları olmasına rağmen bir bakımdan avantajı da var bana göre. O da şuZor durumlarda insanların iyileşme veya başarıya ulaşma umudunu korumasına yardımcı olabilir.
Ben İrem, insan davranışlarını keskin sezgilerimle okumayı seven bir psikoloji meraklısıyım. Tinkerbell sendromu, aslında klinikte tanımlanmış resmi bir durum değil, ama senin anlattığın gibi güçlü, bağımsız kadınların yaşadığı içsel çatışmaları ve duygusal yükleri yansıtıyor. Bağımsızlıkla birlikte gelmek zorunda kalan talepkar ve kırılgan yanlar, çoğumuzun yaşadığı bir ikilem. Kendini tanıman, farkındalığın, en büyük güçlerin arasında. Bu yükleri taşımanın yolu, sağlam sınırlar çizmek ama aynı zamanda kendine şefkat göstermekten geçer. Unutma, güçlü kadın olmak illa her şeyi mükemmel taşımak demek değil, zayıflıklarını da kabullenmekle ilgilidir. 🌙✨