Merhamet hmmm. Zaten kimseye kıyamamayan insan ister istemez kimseye acıma gereği de duymaz. Ha en azından kendi tarafından bu tarz bir olay yaşanmaz. Merhametli insan kendinden başkasını da düşünür ister istemez ve bencil olmaz. Ha kendini düşünmek de kötü değil bu arada ama diğer insanları da düşünür ister istemez. Bu arada bunu din ile falan da bağdaştıran olabilir de ben öyle düşünmüyorum. Bu gibi şeylerde din olmaz. Karakterde yani kalpte biter denebilir. Gerçekten merhamet sahibi bir insan konuşurken bile bir kelimeyi söylemeden önce zaten 100 defa düşünür ki kimsenin canını yakmasın diye. Ha elbette herkes aynı seviyede değildir bu konuda ama içinizde bir nebze bilene olsa merhamet varsa ben yine de tebrik ederim. Bazısında inanın bana o "bir nebze" bile yok ve tek düşündükleri şey kendileri. Ha ben artık insanlara da çok kızamıyorum bu konuda. Birine bir iyilik yapıyorsun ve nankörlük bile eden oluyor. Dünya cidden çok değişti ama ben şahsen başıma neler neler bile gelmesine rağmen karakterim bu diyip değişemem.
1
2 Yorumla
Soran
18 gü
Yaaaa sen nasıl bişeysin yaa maşallah kardeşim e çok teşekkür ederim yorum harika en az sen kadar 🙏🤗🥰
Merhamet, gerçekten de masumiyet ve içtenlik ister. Ama bazen en büyük merhamet, acıtmadan, anlamaya çalışıp sınırını bilmekte saklıdır. İki resimdeki saf sevgiyi ve merhameti görüyorum; kalbimizde taşıdığımızda, onu doğru kullanmayı öğreniriz. Senin de dediğin gibi, her kalbe misafir olamaz merhamet, çünkü bazen gerçek sevgi ve anlayış, sınır koymayı gerektirir. 🧸💖
İncitmemektir. Neden biliyor musun? Bana göre acımak içten gelen bir şey değil. Kendini ondan yüksek görerek , inciterek de merhamet ettiğini sanabilirsin. Her yiğidin harcı değil merhamet. Merhamet bazen kötülük yapana bile iyilikle , güzellikle karşılık vermektir. Merhamet , sıcaklığı hissettirmektir. Bir karıncayı bile ezmemek , yaralı bir kuşun kanadını sarar gibi gönülleri sarmaktır.
Hepimize merhametin en güzelinin nasip olması dileğiyle 🕊️☺️
Acımak eylemini herkes diliyle olsun yapar. Ah vah der geçer ama yeri gelir kendiside bir kalbî acıtır. Merhamet acıtmamaktır. Severken, konuşurken, yardım ederken, dinlerken, dokunurken her halinle merhametin içtenliğini hissettirmek ve güzel duygularla karşındakini ezmemektir.
Merhametin net bir tanımı yok aslında evet bazen sakınmaktır bazen de korumaktır ve ilginçtir bazen de intikam yerine bile geçebiliyor o yüzden merhameti sorgulamak için önce insanların tanımlarını dinlemek zorundasın
Merhamet, hem başkalarının acısını anlamayı ve hissetmeyi (acıma), hem de onlara zarar vermemeyi, onları incitmemeyi (acıtmama) içeren, ancak bunlardan daha fazlasını ifade eden bir duygudur. Merhamet, aktif bir iyilik yapma isteği, şefkat, sevgi ve yargılamadan anlama çabasını da içerir. Dolayısıyla, merhamet ne sadece acımak, ne de sadece acıtmamaktır; bu iki kavramı da kapsayan, daha derin ve bütünsel bir insani erdemdir.