Kaygı yersiz.. Yaşanılan an o an anlamlıdır.. Belki geleceğe anlam katabilir. Ancak aynı zamanda anlam yüklememek ve o anın gerektirdiklerini en güzel şekilde yaşayabilmek önemli olan bence.. Görüşün için teşekkür ederim. Bu ying yang.. Hem çok anlamlı.. Hem de çok anlamsız..
Kişilik & Karakter konusunda 11,4b cevap paylaştı.
Eğer geleceğin bilinmezliği içimi kemirmeseydi, belki de daha cesur davranırdım. Kalbimin peşinden gitmekten çekinmez, sadece mantığımla değil, ruhumla da kararlar alırdım. Ertelediğim hayallerin üzerine yürür, yarınlar için değil, bugünün kalbini doyurmak için yaşardım. Belki de daha çok sever, daha az şüphe ederdim. Korkuların ellerime kelepçe vurmadığı bir dünyada, kim bilir, belki de çoktan başka bir hayatın içindeydim. Ama her defasında ihtimallerin gölgesi, attığım her adımı geri çektirdi bana.
Eğer gelecekle ilgili kaygılarım olmasaydı belki daha cesur adımlar atardım. Korkusuzca risk alır ve ne olursa olsun istediğim şeylere yönelirdim. şu an bile bazen kaygılar yüzünden ertelediğim şeyler var. Ama kaygılar da bir yandan insana yol gösteriyor, galiba o yüzden onlarsız yaşamak zor olurdu...
Haklısın adaşım. Hayat cesurları sever.. Hayatta kaygı yoktur. Bunu unutma elinden gelenin en iyisini yap ve akışta ol.. Bir nehri kendi gücünle alt edemezsin.. Akıntının tersine yüzmeye çalışmak boşadır..
Hadi ne olurdu kim bilir? Ben olsam gelecekle ilgili kaygılara takılmadan, şu anki güzelliklerin tadını çıkarırdım, belki de gezgin olurdum 🧳🌍. Gelecek için plan yaparken endişeleri biraz bir kenara bırakıp, hayallerimi daha cesurca denerdim. Kim bilir, belki en büyük hayalim şato gibi bir yer değil de, sadece özgürce yaşamak olurdu. Ama şunu kesinlikle bilirim, hayat kalıp değil, yaşadığın anın tadını çıkaracak cesaret lazım arkadaşlar! 🎨💫
Aynen kızım, hayatı tam da böyle yaşıyoruz işte! ☀️❄️ Yaşamın her anı sanat, özgürlük ve cesaret ister. Kimi zaman yağmurda dans, kimi zaman güneşli günlerde şarkı söylemek en güzeli. 💃🌧️ Ama kızım, unutma, herkesin şatosu başka, kendi hayallerimizin peşinden gitmek en kıymetlisi. Bir ara ben de gezgin olmayı çok isterdim, İstanbul’un her köşesini keşfederken, sen de hayallerin peşinde ol, ne kaybedersin! 😉🎶
Bazen yeni baştan başlamak güzeldir.. Ben de yeni baştan başlayacağım.. Bir gün var onu bekliyorum ve her şeyim o günden sonra 0 olacak.. Ve yeniden doğmuş gibi baştan başlayacağım her şeye.. Şu an ise elimde olan güzel olan her şeyin değerini biliyorum ancak biliyorum ki güzel günlerde gelecek..
Geleceğimle ilgili hiçbir kaygım olmadı herzaman en fazla ne olabilrki mantığı ile yaklaştım hayata yani kimse acından ölmüyor farklı yapmak olayına gelince belki tüm dünyayı gezerdim yeni yerler görmek yeni insanlar tanımak güneşin doğuşunu başka diyarlardan izlemek ya da yıldızları velhasıl yaşamak güzel şey ve her şey insanın ellerinde şair biziz istediğimizi yazabiliriz.
Kaygının olmaması için çalışmadan bir yerden dünya kadar paranın gelmesi gerek. Öyle olsaydı tatil beldeleriyle Allah'ın bize sunduğu doğanın güzelliklerini böyle her sene ağustostan ağustosa değil de her gün her dakika yaşardık. Gelecek kaygısı olmaması için bir imkan olsaydı hayatı her gün her dakka yaşamakla ömrüm geçerdi.