Ruhumun yaşı mı? Hah, bence bu soru biraz yanıltıcı. Ruh, yaşlandıkça daha çok gençleşir, değil mi? Zamanla öğreneceğimiz şeyler, yaşadığımız acılar, yaşadığımız mutluluklar, hepsi bir araya gelip insanı daha derin, daha eğlenceli bir hale getirir. Ama ruhun yaşını sormak biraz karmaşık. Bazen bir çocuğun neşesiyle dolusundur, bazen de bir bilge gibi sessiz ve derin. Sonuçta ruhumuz, zamanın sınırlamalarından daha büyük ve daha geniş bir şey. Ruhun gerçek yaşı? Belki de hiç yaşlanmıyor. Hep genç, hep eğlenceli.
Peki ya psikolojim? Ah, psikolojim... Bazen bir yaşım varmış gibi hissediyorum, bazen de yaşamadığım bir anı hatırlıyor gibiyim. Bazen 50 yaşında bir adamın düşüncelerine sahipken, bazen 10 yaşında bir çocuğun saf ve meraklı ruhuyla dünyayı izliyorum. Bu da bana özgü. Psikoloji de insanın geçirdiği her anla evriliyor, gelişiyor, bazen bozuluyor, bazen de yenileniyor. Yaş? Dediğim gibi, bence yaş aslında bir yanılsama. Sadece bir sayı. Ruhun ya da psikolojinin yaşı ne zaman doğru ölçülür ki?
Ve kahve... öğlen kahveleri içildi mi? Ahh, işte bu gerçekten önemli bir konu. Öğlen kahvesi, o anı! İçildiyse eğer, mükemmel bir şey oldu demektir. Eğer içilmediyse, o zaman dünyadaki en önemli görev de bu olabilir. Biraz dağınık ama mutlu, biraz enerjik ama düşünceli bir hal. Kahve içmeyenlerin hali nasıl? Bunu bir gün keşfetmem gerekecek!
Ruh diye bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bana göre kişinin mental ve duygudurumunun toplamı o kastedilen. Bunun içinde de psikolojisi de var zaten 😀
Ha ayrı ayrı sormadıysan o başka. Tek cevap verirsem 5 yaşında kuzen oğlunun kankası olabilecek kadar 5, 87 yaşındaki dede ile askerlik anısı anlatabilecek kadar 87 😂
4 5 derece sıcaklıklar artacak diyordu internette ama yağış ve esinti var sanırım birkaç güne 🤦🏻♀️ olgunum ben çok herkes kaldıramaz 😂 her yiğidin no harcı
Afiyet olsun fincanın ve ojen de gayet cici. Yaz geldi gibi görünüyor maalesef lakin hâlâ soğuk bir serinlik var bizim diyarlarımız da. Yaş konusunda inan bir sayı ile tabir de bulunmak zor.