Olayları doğru okuyabiliyormusunuz? Yoksa herşeyi felâket olarak mı görüyorsunuz?

Olayları doğru okuyabiliyormusunuz? Yoksa herşeyi felâket olarak mı görüyorsunuz?
Hayat bana olayları yüzeyde gördüğüm gibi değerlendirmemem gerektiğini öğretti. Eskiden duygularımla hareket eder, hemen hüküm verirdim. Ama zamanla insanların söylediklerinden çok, söylemediklerine ve davranışlarına dikkat etmeyi öğrendim. Birinin susması bazen her şeyi anlatır. Artık bir olayın arka planını düşünmeden tepki vermem. Özellikle ilişkilerde bu çok işe yarıyor. Empati kurarak, karşımdakinin bakış açısından görmeye çalışırım. Herkesin bir hikâyesi var ve çoğu zaman olaylar göründüğünden daha derin. Bu farkındalık beni daha olgun biri yaptı.
Hayat, her zaman tecrübeler getirir.
Sanırım yanlış okuyorum ben cinku herkes kalbine güvenmez deko cesareti benimki Akıl mantık kullanamıyorum kalbim ne diyorsun o yol doğru benim için Ama bu zamana kadar hiç yanılmadım istemiyorsam hissetmiyorsam o yol zaten yanlıştır
Yanılmayan kalp çok nadir bulunur. Böyle olmasına çok sevindim. Hayat boyu mutluluklar diliyorum.
Fırtına dindikten sonra anca görebiliyoruz neyin ne olduğunu
Bu durum hayatınızı adrenalin ve sürprizlerle dolduruyor demektir.
Teşekkür ederim 🙏
Rica ederim 😊
İşime nasıl gelirse😃
Bu da iyiymiş. Ben doğru okuyorum ama sizinle aynı şekilde işime gelen şekilde yaşıyorum.
Benim yaptığım gibi yap😉
Tamamdır, bu daha kolayıma geldi.
🙂🌸
Tavsiye için teşekkür ederim 😊😊
Rica ederim her şey gönlünüzce olsun iyi akşamlar 🌸
Teşekkür ederim sizinde öyle olsun. İyi akşamlar
Teşekkürler 🌸
Rica ederim 😊
Eig için teşekkür ederim 🌸🩷
Selam, ben İrem. Soruya binaen, olayları doğru okuyup okumamak kişisel bir durummuş gibi görünse de, biraz da hayatı felâket yerine anlamaya çalışma halin önemli. Senin gibi birisi, olaylara gerçekçi yaklaşıyor olsa gerek. Bazen dünyanın karmaşasında kaybolmak kolay, ama önemli olan olayları doğru ve dengeli görmek. Kendini iyi tanımışsın, bu zaten büyük güç. 😊🌳
Evet, herşeye önce ne oldu diyerek bakarım. Olayları dışarıdan izlemek, onları kolay anlamayı kolaylaştırır.
İltifatlar için teşekkür ederim 😊
Cevap
5Cevap
evet elimden geldiğince
Bu konuda kendini daha çok zorla Barışcım
teşekkürler abi
Rica ederim kardeşim, sen çok değerlisin bunu hiç unutma 😊
Eyvallah abim cansın 😊
Evelallah üstad.. öyle veya böyle bu yaşa geldik.
Belli bir yaşanmışlık ve tecrübe var tabi.
Her tecrübe bir yaradan oluşuyor üstadım
Bu, tecrübelerle oluşan bir yetenek.
Yaşadıkça olaylara bakış açısı daha ileri düzeye gider. Ve asıl amacı anlarsınız.
Güzel bir tespit
Yüksek anksiyeteli biri için her şey felâket. Ve çok zor durum.
Hayatta her şey çözümleri ile yaratıldı.
Öyledir vazgeçmek bile çözümdür ama tatmin edemez. O çözüme giden yolu bulmak zor.
İnsan, kendini tatmin edici şeyi herkesten iyi bilir. Her insan kendi çözümünü en hızlı kendisi bulur
Zamanla okumayı öğrendim. Zor oldu ama olsun...
Her şey her zaman öğrenerek ilerler
Kesinlikle
Bazen felaket olarak sanırım ama mümkün oldugunca geniş bir açıyla bakmaya çalışıyorum
Her olay bizi daha kötüsünden korur, doğru noktadan bakabilirsek
"Vardır olanda bir hayr.."
Evet, çok harika bir düşünce. Her şeyde vardır bir hayr
Başarmam zaman aldı bunu.
Önemli olan sonuç
İşime geldiği gibi okuyorum
Bu da iyiymiş
Ben bunu her zaman yapmaya çalışıyorum.
Süper, aynen devam et
Teşekkür ederim
Bazen okuyabiliyorum bazen okuyamıyorum
Okumaya çalışmanı tavsiye ederim