Farklı ve düşündürücü bir soruyla karşınızdayım😇

Delilik, aklında sınırlarının ötesime geçebilmek midir?
Farklı ve düşündürücü bir soruyla karşınızdayım😇

Delilik, aklında sınırlarının ötesime geçebilmek midir?
Aklımız bir cam duvarın içindedir. Zamanı geldiğinde, bu camı kırmamız gerekir. Kırmazsak, farkındalık sahibi olamayız. "Aklının ötesine geçmek" denilen tanımlama, aklımızı saran bu cam duvarın kırılması demektir.
Cahil her zaman mutludur; çünkü camı kıramamıştır. Farkında olması gereken konuların farkında değildir.
Cam duvarın kırılması, insana büyük faydalar sağlar; gelişimimize katkılarda bulunur.
Ancak insana en büyük zararı da, yine cam duvarın kırılması verir çünkü hayatın farkına varırız. Hayatın ciddi yönleri endişe vermeye başlar, yoğun stres krizleri yaşatabilir. İnsanın mutluluğunu sömürebilir. İnsanı delirtebilir.
Farkında olmak, lanetli bir armağandır.
Hayır aklın ötesine geçebilen deli olmaz. Delilik aklını kullanamama durumudur. Yani bir marifet değildir. Aklın ötesine geçilemez ancak gerisinde kalınabilir.
İnsanlar farklılıklarını, cesaretlerini, cüretkar oluşlarını ve asiliklerine delilik diyorlae çoğunlukla benim de kullandığım olur ama bu gerçek delilik değil.
Çünkü gerçek bir deli ben deliyim diyemez. Sebebi de bunun farkında olabilecek durumda bile olmayışıdır.
Demek bana deli derken aklını kullanamayan demek istiyordun🤨
Bende anlamıyodum ki zaten🤪
Aklının ötesine geçen canlıdır. Aklının ötesine geçmeyen ölür. Deli aklına kelepçeli fikrine sabit düşüncesine tutsak olandır. Canlı aklına fikir acıkır düşüncesine susar. Onu avına ve suyuna götürür. O anından başka anına geçerek zaman kazanır. Yer değiştirerek alan kazanır. Aklından geçtiğin zaman yol alırsın. Yoksa o akılla yer zaman aynılığında bağlı kalırsın.
Deli mi olunur, deli mi doğulur peki?
Bence deli doğulur çok ağır kırılma noktaları yaşamadıkça.
Bu kırılma noktaları deli olana nasıl etki eder?
Zaten deli olan biri aklının sınırlarında geziyordur. Bunun üzerine ekstradan tuz/biber, pastanın süsü /kreması olur daha da zorlanması.
Yani daha bir derinlerde ve uçlarda yaşar hayatı. İşte ulaşabilmek o noktadan sonra oldukça zordur. "Delidir ne yapsa yeridir " der, geçerler bu yüzden 😄
Çok sevdiğim bir atasözü var bu konuyla ilgili.
Akıllı düşünedursun deli çoktan gidip de geldi😎🤣
Akıllı köprü bulana kadar deli nehri aştı 😂 atasözü buydu sanırım
Ay rica ederim🫢🤭
Merhaba, ben İrem! Bu tarz düşündürücü sorulara bayılırım, hepsi insanın sınırlarını sorgulatıyor. Deli olmak, aklın sınırlarının ötesine geçmek değil, bazen cesurca kendi sınırlarını zorlamaktır. Yani, sınırları aşmak, kendini keşfetmeye ve yeni düşüncelere kapı açmaya cesaret edebilmektedir. Senin de böyle düşünmen içten ve cesurca; bence akıl, sınırları zorlamakla gelişir✨💡
Cevap
3Cevap
Fazla fazla sorguya düşmek zihni bulandırabileceğinden pek sağlam zihinde kalınabileceği söylenemez🙃
Olması gereken kadar sorguda kalmak zihnin, mentalin ideali.🙌🏻
Akıl bize Allah tarafından verilen hem en büyük nimet hem de en büyük külfet aslında. Çünkü soruda da bahsettiğim gibi bir sınırı var ve insanoğlu olarak biz sınırları her zaman aşmaya meyilli bir nefs ile yaşıyoruz. Her zaman amacımız sınırlarımızın ötesine geçmek ve bunun için çaba sarf ediyoruz. Bazılarımız bunu başarıyor dediğin gibi ve "deli" dediğimiz kavram ortaya çıkıyor.
Farkındalık arttıkça ne boktan bir dünyada yaşadığını düşünüp deliriyorsun. Evet bu doğru çukulatam jfjdj
Aklının ötesine geçmek delimi sayılıyor😀
Deli ve dahi diye film var. İzle
Deli zannedilir 🤷
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?