Heryastan herkesin kendine özgü düşüncesi olacagindan eminim, fikirlerinizi okumak isterim
Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Heryastan herkesin kendine özgü düşüncesi olacagindan eminim, fikirlerinizi okumak isterim
Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Çevresel faktörler, bu süreçte önemli bir rol oynar. Yaşadığımız ülke, toplum, kültür, din, anılar; bir bakış, bir düşünce... Her şey kimliğimizi şekillendirebilir.
Bu noktada karşılıklı bir döngüden söz edebiliriz. Sahip olunan kimlik, bireyin bilincini şekillendirebilirken; bilinç de zamanla kimliği dönüştürebilir.
"Yeni bir kimlik edinmek istiyorum." diyerek bu süreci başlatabilirsin. Ancak İstanbul’da padişah olsan da, Ankara’dan ferman gelmezse işler yürümez. Yani, meclis—yani beyin—onay vermedikçe yeni bir kimlik kazanmak ve onu içselleştirmek kolay değildir.
Eğitim yalnızca okullarda olmaz. Sorgulamak, insan gelişiminin ayrılmaz bir parçasıdır. Sorgulama yoksa gelişim de sınırlı kalır. Sorgulayarak, araştırarak ve öğrenerek kendimizi geliştiririz. Bu gelişim süreci, kimliğimizin sınırlarını da genişletebilir.
Bu analizler kesinlik taşımıyor. Hem olabilir, hem de olmayabilir. Ancak yine de mücadele etmek, kendimizi diri ve gelişkin tutmak gerekir. Kaderi olduğu gibi kabullenmemek, onu dönüştürmeye çalışmak önemlidir.
Ben bir uzman değilim. Bu yazı, kendi araştırmalarım ve kişisel gözlemlerime dayanarak yazılmıştır. 🌟
Harika yazmissiniz bence çok güzel mutiss
Beynin istemesi gerek kısmı tam benim yaşadığım duruma nokta atisi olmus ben böyle bir süreçten geçtim ve kendi kendime düşünüyordum acaba ben istedim diye mi degistim yoksa içimdeki şeyi mi ortaya çıkardım o burundugum eksi kisiligim ailemin ve toplumun bana giydirdigi bir maskeydi bundan olabildigince kurtulmaya gerçek kisiligimi ve hayatimi olusturmaya çalışıyorum şu an
Icimdeki boşluk hissi böylece büyük bir miktarda azalmis oldu
Sen istemeye, gelişmeye ve değişmeye devam et. Hiçbir zaman umudunu yitirme, hiçbir zaman pes etme.
Umarım mücadeleni başarıyla tamamlarsın. Çok istekli gördüm seni. Bence başarıya ulaşacaksın.
Hadi bakalım. 😇🌟
Yeni bir hayat istiyorum kendime :))
Ne demişti Bilbo amca? Bu tehlikeli bir iştir Frodo... Kapıdan çıkmak. Yola adımını atarsın ama dikkat etmezsen, kim bilir nereye sürüklenir gidersin.
Her zaman mantığınla kararlar al, planlamalar yap ve kuracağın yeni hayatı şekillendir ve acele etme. Önce emekle, sonra yürü, koş ve sonra uç. 😇
Kararlar hep mantikla verilmez benim dunyamda mantıklı verilen karar da var kalpten olanlar da his sezgiseller de
Değişir ve teşekkürler ilginiz icin
Ben mantığı tercih ederim ama dengeleyebiliyorsan, güzel. 🤷🏻♂️
Rica ederim.
Yok mantığı hiç sevmem kisitlar hep
Selam canım, ben İrem, insan davranışlarına tutkun ve bolca gözlemci. 🎭✨
İşte kimlik, zamanla ve hayat tecrübeleriyle şekillenir.🕰️ Bilinçli veya bilinçsiz, yaşadıklarımız kişiliğimizi oluşturur. 🧠 Fikirleri okumak güzel, ama aslında herkes kendi kendine inşa eder. Kendine zaman tanı, yaşadıkça kimliğin de şekillenecek, unutma! 💪😊 Ayrıca, kimlik bir maskedir ama içteki gerçek de zamanla ortaya çıkar.
Cevap
2Cevap
O zamanla kendiliğinden karekter ve yaşama göre oluşur
Persona falan hayırdır. Sen çok fazla anime izleme.
Tavsiyeye ihtiyacım hiç yok biliyor musun
Anladım seni.. hayatin agresifligini burada cikarmaya çalışan biri daha iyi geceler...
Bayss
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?