Denizde, fırtınalı bir gecede yolculuk eden bir gemi.. Yıl 1727... Kaptan kamarasında , seyir defterine şu dizeleri yazıyordu.
Ey benim limanım , fener kulem , pusulam, Bana kuzeyi gösteren kuzey yıldızım.. Zaman kısaydı, seni görürmüydüm bilemem. Yutacak mıydı beni bu deniz, Vurulacak mıydım bir korsanın kör kurşunuyla. Bilirsin , maviyi çok sevsemde nice gemileri.. insanları.. içinde umut taşıyan çocukları almıştı bu deniz...
Sevdiğini zannedip nefret edebilir ya da nefret ettiğini zannedip sevebilir veya aşık olabilir. Yoksa normalde ikisi aynı noktada olamaz.
Bu buz ile ateşin yan ayana olması gibi, orta noktaya geçip su olmakta buluşurlar. Başka yolu yok.
2
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Su olsunlar be nolmuşkine bence güzel oluru vardır.: )
Dediklerine kısmen katılmıyorum. Mesela benim sevmediğim bir insan var , bişi yapıyor hemen ondan sonra o nefret kısa süreliğine kayboluyor. Sonra nefret tekrar geri yükleniyor. Evet aynı anda olmayabilir ama saniye farklıyla var olabilir. Bence
Bazı özelliklerini sevip, bazı özelliklerinden nefret ediyor olabiliriz. İllaki biri ağır basıyordur ama.
Ne olursa olsun şunu söyletmemek gerekir. Hayattayken kadına her türlü zulmü yaptın, vurdun, kırdın da ne oldu mesela?
Ölen eşinin anısına, sevgisine sahip çıkıp, kendisiyle birlikte yaşatmak, sonraki nesillere onu da aktarmak var; bir de bu şekilde rahata erip, iyi de oldu demek var..
Hayat her zaman olduğu gibi yine yaptığımız seçimlerden ibaret🙃
@OrganIQ dememiştir 😂 Ayrıntıyı kaçırıyorsun. Önceki cümlede rahmet okuyor. Yani yük etmiyor kendisine 🙃 Bu yüzden gülerek anlatabiliyor. Teyzem olayı çözmüş, içinde halletmiş, hayattan keyif alıp, çevresine vermeye de başlamış 🤩 Teyzem hem ibret, hem örnek😂
Ah şu erkekler napsak onlar : ) @Firu_Zen dediğin gibi muhakkak bir insanda biri ağır basar o duygulardan. 2 ay önce eşi öldüğü için mezarına bir kaç çeşit sardunya , mevsimsel , başka bitkiler eken bir kadına şahit olmuştum. En az 3,4 çeşit çiçek vardı. O sahneyi görünce bir garip oldum. Ya dedim ben gittiğimde arkamdan bunu yapacak birileri olur mu? Bu var bide videodaki zat-ı şahane kadının konuşması var.
@OrganIQ helallik mi. Şaşırtıyorsun ahhaha
@Firu_Zen kuzen. güzel demiş bence mikro cerrahi uygulamış yani.: )
@OrganIQ. Ben böyle akrabalar olduğunda cenazeye bile gitmem gerek yook : ) Teyze hayatta kalanlar üzülmesin diye biraz yumuşatarak bunu dile getirmiş bence
@Firu_Zen bende oyumu çoğuldan yana kullanıyorum. Hepsi öyle değildir coğu öyledir.
@OrganIQ seni biyle düşündürmeye sevkeden insanlar utansın vay be üstat ya. :/ Kafa temizliği ile olacak iş değil ödeşmek daha iyidir : )
Elbette hem sevip hem nefret edilebilir. Nedeni sevmenin kalpte, nefretin beyinde olmasıdır. Bazen asıl olması gerektiğini biliriz ama içimiz elvermez ya.. İşte o duygu kalp sevip akılda nefret etmeye başladığın zamanda da oluşuyor. Sevgi olduğu yerde kalır fakat nefret gün geçtikçe büyür. İki farklı insanmış gibi konuşup dururlar insanı deli eder. Eğer bir karar vermek gerekiyorsa nefret fazla büyümeden yapmak en iyisidir bana göre. Çünkü kalpte olan sevginin fazla iyi niyeti art niyet, fazla nefret de insanın sonunu getirir.
Ay sanırım ben de normal cümleden daha iyi anlıyorum ve anlatabiliyorum. Bazen saçma sapan 'bu cümle devrik olmuş acaba normali nasıl' diye düşünüp düzeltiyorum. sanırım bu gereksiz aktiviteden zevk alıyorum.
Çok sinirlendiğimde olan bir his, iki duygunun karışımı ne gidebiliyorsun ne de kalabiliyorsun, sadece şakayla karışık karşı tarafın ağzının ortasına vurup nefretini hafifletmek istegi beliriyor.
1
8 Yorumla
Soran
1 yıl
Hah demekki bu dediğim olabiliyormuş : ) ama üstat iyi dedin ha.
Nefret çok güçlü bir duygu.. birine Nefret beslemek hâlâ bir şeyler hissediyor olmak iyi.. hiç bir şey hissetmemek var kes at o kötü ya.. birini hem sevip hem Nefret etmek mümkün
Eder tabi. Hem kaçmak ister hem yakalanmak hem gitsin ister hem kalsın. Bazı insanlar o kadar zarar verir ki ama sevgisi ağır basar. Sevgide biraz böyle bişey koşulsuz bağlanırsın.
Demekki olmazları olduran biri varki bu özelliğide eklemiş. Belkide insan kendi yanındakine kör, uzaktakine sağırdır ya da tam tersi. Her halükarda garip olduğu doğru.
Hani insan yanındakini görüyor ki zaten bişeyleri hep uzaklarda arıyor :) belki de yanlış zaman doğru insandır bilemeyiz. İmkansızlığa inanıyorum oluyor bazen. Şartlar koşullar uymayınca malum imkanda olmuyor
yalnış zaman doğru insan vay be : ) bilemeyiz evet. Şartlar koşullar şimdi uymuyor bu ilelebet uymayacağı manasına gelmiyor. Bittabi sizin fikriniz saygı duyarım.