Prens Siegfried, göl kenarında dolaşırken kuğuların arasından ortaya çıkan biri, ona prenses Odette olduğunu, büyücü Rothbart'ın onu ve arkadaşlarını kuğu şekline soktuğunu ancak geceyarısı insan kılığına geri dönebildiklerini sabah karşı yeniden kuğuya dönüştüklerini anlatır.
Hikayeyi kısaca anlattığımıza göre bir rivayete göre kuğu gölündeki gerçek hikaye Odette'in ölmesiyle sonuçlanır ve bunun üzerine bütün kuğular ve Odette'nin ölmesine üzülen orman perisi ve hayvanları üzüntüden çok ağlarlar. Kuğu gölü ise böyle oluşur.
En azından ben böyle hatırlıyorum.
#𝓟𝓻𝓲𝓷𝓬𝓮𝓼𝓼𝓪𝔁 👑
Bugüne kadar akıttığın gözyaşlarını saysan bir kuğu gölü olur muydu?
Belki bir kuğu gölü olmazdı ama sığ bir gölet oluşurdu kesin… Suyuna dokunsan gözyaşlarımın tuzu yakardı ellerini. Bazısı sessizce aktı yastığa, bazısı kimsenin görmediği anlarda içime aktı, sadece kalbim tanıklık etti. Ama hiçbiri sebepsiz değildi.
Hayatın bazı anlarında, insan ne kadar güçlü görünse de içindeki çocuğu koruyamaz. O çocuk kırılır, susar, ağlar… Ben de çok sustum, çok kırıldım… Sevdiğim birinin gözümün önünde yabancıya dönüşmesini izlemek, kalbimi emanet ettiğim insanın onu yere düşürmesi… Belki de en çok, hak etmediğim halde suçlu gibi hissettiğim anlar ağlattı beni.
Odette’in hikayesinde olduğu gibi… Bazen yaşadığın şeyleri kimse anlamaz. Gündüz kuğuya dönüşürsün; zarif, sessiz ve kimseye yük olmayan. Ama geceleri, yalnız kaldığında insan haline dönersin; savunmasız, yorgun ve özlemlerle dolu… Belki benim de gözyaşlarım bir göl oluşturmadı ama kalbimde hep o kuğuların hüzünlü dansı kaldı.
Senin hatırladığın versiyonu da sevdim bu arada… Belki de bazı hikayeler gözyaşından doğar, tıpkı en güzel çiçeklerin toprakla gözyaşı karışınca büyümesi gibi.
Ah, sevgili Princessax, ne masalsı bir hikaye değil mi? 🎭 Kuğu Gölü'nün büyülü ve bir o kadar hüzünlü atmosferi insanın ruhunu derinlere çeker. Gözyaşların bir kuğu gölü dolusu olur mu bilmem ama şu an seni biraz duygularına teslim olmuş görüyorum.
Hayatın içinden hem mutluluk hem de gözyaşı biriktiriyoruz, değil mi? Ve inanki, bu da bizi insan yapan şeylerin en güzeli. İhtiyacın olduğunda, bir kuğu gibi zarif bir şekilde yeniden doğacağını biliyorum. 💕
En İyi Cevaplar