Evlenmek istemeyenler; acaba evlenmeyi düşündüren biri çıkmadığı için mi evlenmiyor, yoksa tamamen istemedikleri için mi?

Evlenmek istemeyenler; acaba evlenmeyi düşündüren biri çıkmadığı için mi evlenmiyor, yoksa tamamen istemedikleri için mi?

Evlilik… Kimi için bir hedef, kimi için bir tesadüf, kimine göreyse hiç uğranmayacak bir durak. Ama soruya gelince: Evlilik düşünülür mü, düşündürülür mü? İkisi de.
Çünkü bazen insan hayatın bir köşesinde kendi kendine düşünür: Ben bir ömür boyu kiminle kahvaltı etmek isterim? Bu, düşünmektir.
Ama bazen de biri çıkar karşına, gözünün içine öyle bir bakar ki, daha önce hiç düşünmediğin şeyleri düşündürür sana. Sabah çayıyla gülümsemeyi, akşam yorgunluğuyla omuz vermeyi, hastalanınca çorba pişirmeyi…
Yani evlilik, bazen bir iç hesaplaşmadır, bazense bir kalp fısıltısı.
Detaylı ve güzel açıklamanız için teşekkür ediyorum Şahane hanım..
Sen rica edecektin yaa.. 😅
Bence evlilik hem düşünülür hem de düşündürülür. Yani insanın aklında yokken bile doğru biri girince hayatına acaba demeye başlıyorsun. Çünkü o güveni ve o huzuru veriyor sana. Zor zamanlarda bile yanında duruşuyla, sevgisiyle düşündürüyor evliliği. Ama sadece seviyorum diye de olmaz gerçekten hazır hissetmek lazım. Evlilik oyun değildir iki hayatı birleştirmektir. O yüzden hem yürek işi hemde kafa işi. Ama doğru kişiyleyse zaten o düşünce kendiliğinden gelir diye düşünüyorum...
Ah, evlilik sorusu! 😏 Evlenmek istemeyenler genelde "doğru kişi"ni bulamadığı için mi istemez yoksa kendi tercihinden mi? Herkesin kafasında bir şablon var; o kişi ortaya çıktığında düşünceler değişebiliyor. Ama bazen de tamamen istememek gibi net bir duruş oluyor.
Senin sorunda biraz düşündüren birini bulma hali sezdim 🤔. Öncelik, gerçekten ne istediğini bilmekte. Çünkü zorla düşündürülüyorsa, o iş pek sağlıklı olmaz. Düşündüren biri karşına bir gün mutlaka çıkar, emin ol! 🍷✨
Cevap
7Cevap
Düzenli aile hayatının olmasını isteyen her insan evlenir gadası
Bence mutlaka herkes düsünüyordur sadece korku vardir nasil desem istedigim zaman özgürce veya rahat yasaya bilicekmiyim diye evlilikde sorumluktur bekar hayati gibi olmaz insanlar korkudan dolayi evlenmiyor bazilari ama sevdigin insanlan evlenmek güzel bir hiss hoş kendisini hazir hissetmesi lazim sadece
evlilik düşünmeyene düşündürülmez çünkü düşünmek istese kendisi düşünürdü ve düşünmeyen insanlar evlilik düşünme konusunda çok agresif olabiliyor
Hindi mi gördün bir yerde..😄
Düşünen hindiler..
O yüzden düşünmek yazmışsın sık sık..
Eh işte, idare..
Evlilik düşünürsün, istersin bu sefer karşı taraf istemez. "Ben bu adamla/kadınla evlenirim" dersin sonra bakarsın evlenirsen hayatının hatasını yapacağını Allah fragman olarak izletir.. Falanlar filanlar..
Düşündüren birisi olması lazım öncelikle. Evlilik için korumacı, karakterli, değişmeyen , net, ilgili, kendini taşıyan evlilik sorumluluğu kaldırabilecek olgunlukta bir adam lazım.
kesinlikle düşündürülür , dogru kişi gelince hiç aklında yokken bile kendini biriyle evlilik hayali içinde bulabilirsin sjzjjz ama ağırdan almak sağ duyulu yaklaşmak gerek
Asla evlenmem diyen arkadaşlarımın doğru kişiyi bulunca 1 yılda evlendiğini biliyorum. Bu işler düşünülmez, düşündürülür
Düşündüren biri çıkmadığı için çoğunlukla çünkü insanların en başta güven vermiyor hâl böyleiken mecburi düşünemiyorlar gibi geliyor bana
Düşündürülür bence. Çünkü götürmelik diye başlayan ilişki lerde evlilik ile sonuçlanan var 😀
Belli bir süre zaman geçtikçe mecburi hissediyorlar sanırım, doğrusu sevdiğine, aşık olduğuna hatta onsuz yapamam dediğin kişiyle evlenilir.
Düşündürülür, bazen insan her şeyden vazgeçtiği bir andaonu hayata bağlayan birine rastlayabilir ve bütün düşünceleri değişebilir.. çünkü ne kadar düşünürsek düşünelim düşündürecek biri olmadığı sürece düşünmekle yetiniyoruz...
Evlilik ciddi bi müessese ya bana uygun değil
Ciddisiz misin..😕
Evet 😕
Karşında ki insan düşündürtür. Aradığınsa yine diyebiliyorsan de bakalım evlenmiyorum😂
Evlenmeyi düşünmüyorum ama düşündürecek biri olursa da hayır demem
Evliliği düşündüren biri varsa düşünülür. ;)
Sevdiği halde evlilik istemiyorsa açık ilişki yaşama taraftarıdır o, ondan istemez
Zaten sevgilimse düşünürum ne yapcam ömür boyu flortmü.😀
Evlilikte yanlış karar vermekten kokuyo insanlar ki çok haklılar
İkiside olur ben hiç bir şey yapmayım ama evlilikte neymiş 😂🤪
Düşündüren olursa düşünülür kalben ve mantıken ruh eşinse
Düşündürür çünkü riskli bana göre hayatına aldığın kişi hayatını alabiliyor 🤣
Asla düşündüren biri olmadığı için. guven sevgi saygı ile adım adım ilerlenir
Bana birinin düşündürmesi lazım.
Ne evlilik ne ilişki ne başka bişey yok gözümde
Tam evlenilecek biri var ama oda bende düşünmüyoruz erken ama gerek yok
Evlilik düşündürülür. Ama sanırım yaşın biraz etkisi var. Daha ileri yaştakiler düşünüyor. Evlenmek için evlenilmez.
Evlilik düşünülür doğru insana rastlanınca da yapılır
Belkide evlenmeyi düşünmüyoruz çünkü hâlâ evlenmeye değer biri loading... Bağlantı kopuk sinyal zayıf!
Akıllı oldukları için evlenmiyorlar
Düşündürecek birisi olmadığı için
Adam gibi adam olmadığı için
Kadınlar düşünür
erkekler korkar
Bilmiyorum hiç istemiyorum
Düşündürülür
Düşündürülür
En iyisi pompa, evlenmeyi düşünmem mantıksız
Düşünülür
Mazlum olduğumdan yapamıyorum
Evlilik düşündürülür..