Hepimizin büyük ya da küçük fark etmeksizin travması vardır... Buna katılıyor musunuz? Şahane ve dört dörtlük olan insanların bile vardır... Sizce?

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hepimizin büyük ya da küçük fark etmeksizin travması vardır... Buna katılıyor musunuz? Şahane ve dört dörtlük olan insanların bile vardır... Sizce?

Travmasız insan yoktur. Herkesin bir yerinde bir kırık, bir sızı, bir iz mutlaka vardır. Travma illa büyük bir felaket, şiddet ya da kayıpla gelmez. Bazen bir bakış, bir söz, bir reddediliş, bir ihmal bile insanın iç dünyasında derin izler bırakabilir. Kimi bunu bastırır, kimi unuttuğunu sanır, kimi gülümsemenin arkasına gizler. Ama aslında hepimiz bir şekilde geçmişimizin yankılarını bugünde taşırız. Önemli olan, o travmalarla nasıl başa çıktığımız, onları nasıl dönüştürdüğümüzdür. Travmasız insan yoktur; ama travmasıyla yüzleşmiş, onu anlamış ve güçlenmiş insan vardır.
Yok ya hepimizin var farkında değiliz veya öyleyiz
Kesinlikle
Hepimiz insanız da hepimizin duyguları var illa geçmiş ya da gelecek ya da şu anki durumda bir şeylerden etkilenmişizdir etkileniyoruzdur etkilenmekteyizdir hayat travmalarla bu tür tecrübelerle idare ettirilebilir zaten..
Sanmam
Sanırım travmasız bir insan, karşımıza çıkan her şeyin üstesinden yüzde yüz mükemmel bir şekilde gelen bir varlık olurdu ve böyle birini bulmak neredeyse imkansız gibi. Hayat dediğimiz maraton, bazen küçük bir kırgınlık, bazen büyük bir yara bırakır. Önemli olan bu izlerle nasıl devam ettiğimiz. 🌀 Sevgili Dorothy, her insanın geçmişinde ufak ya da büyük bir şeyler vardır, ama bu onların ne kadar büyüyebileceğini gösterir. 🌻
Cevap
15Cevap
Sanmıyorum herkesin var bir travması derdi sıkıntısı çocukluğunda yaşadığı bir acı.
vardır tabi ki de neden olmasın
Travmasız insan yok bence. Sadece kimisi gülümsemeyi öğrenmiş, kimisi de iyi gizlemeyi. Bazıları başkasının canını yakarak unutuyor, bazıları da kendi canı yanarken bile iyileştirmeye çalışıyor. Hepimiz bir yerinden kırığız ama kimimiz hâlâ cam gibi duruyoruz, kimimiz toz gibi savruluyoruz.
Var. Ben varım. Tramvam var diyenlerin çoğu da sırf ilgi çekmek için diyor diye düşünüyorum.
Ne tuhaf travmam var diyenler de travmam yok diyenler için aynı şeyi düşünüyor😄
Evet olabilir. Ama şöyle bir durum var. Özellikle gençler arasında bu tip şeyler çok "bahane" olarak kullanılıyor. Yapamadıkları beceremedikleri ya da başarısız oldukları şeylerde sürekli yok okb var yok bilmem ne var yok tramvam var gibi şeyleri sürekli ortaya sürüyor ve ne peki dediğinde de genelde kendi kendine kafalarında kurdukları hayal ürünü şeyleri anlatıyorlar. Bunu iyi biliyorum.
Hele bazıları sanki böyle durumların olması ilgiyi üstünde topluyor diye popüler olmak için bile uyduruluyor.
Doğrudur öyle olanlar vardır
Travmasız insan yoktur. Çünkü travmalar, korkular, sevinç ve hüzün anne karnında başlıyor. İnsan çok güçlüdür, bu gücünü farkedebilen ve yardımla farkına varan insanı ln yenemeyecegi veya atlatmayacağı travma, sorun veya dert yoktur.
Benim hayatım travma bunun nedeni aile ve baba tarafı ilk sınavlarda kurtardılar sonra hep ben sezdim ve biri hariç hep baba tarafıyla ilgili öbürü eski evde eski komşunun oğlu durumu ki onlarda trabzonunun bir yeri garip olan hep ne yani aile
Bebektir o daha.
Katılıyorum 🌸
🫶🥰
🫶💜
Maalesef yok. İnsanoğlunun çürümüşlüğü ve zamanın getirdikleri bir yerde mutlaka travmaya sebep oluyor.
İlla ki. Kimse dört dörtlük yetişemez ki zaten. Mutlaka görüyoruz travmatik bir şey..
Olabilir çünkü insanın olduğu yerde her türlü kötülük mümkün
Vardır. Benim gibi travmaya karşı bünyesi olmayan Travma edinmeyen bir sürü insan var ☻️👍🏻💅🏻
Evet ailede değilse bile okulda herkesin büyük ya da küçük travması kalıyor..
İmtihan dünyasında travmasız insan bulmak imkansızdır.
Var ancak geçmiş de yaşanmış kötü bir olayın travması sebepli değil
Bence varsa da çok azdır.
Zenginin yoktur fakirin çoktur
Başka nası büyücez ya
Herkesn şok etkisi yaşadığı şeyler mutlaka vardır
Dertlerin sadece seviyeleri vardır
Kimse dört dörtlük olamaz.
Vardır heralde ama sevindirmeden düşmanı atlatmalı
Herkesin illa ki vardır
Unutursun için yana yanaaaa...
Vardir
Ben varım 😎