Tanrı herşeyi kıskanmadan paylaşabilen tek kişi. Bizlere verdiği yaşam sürecinde bu dünyada neyi nasıl yaptığımızı gözlemlediğine eminim.
Eğer iyilik yolunu seçersek bu dünyada kaybetmeye mahkumuzdur ve ne kadar kaybediyor gibi gözüksekde aslında önemli olan karakterimizden neyi kaybedip kaybetmediğimizdir.
Mal, para, aşk, makam , mevki , şan şöhret kaybetmemek için karakterimizi kaybedebiliriz ve insanlar arasında kazanıyormuş gibi görünürüz. Ama Tanrının bize verdikleriyle nasıl yaptığımız önemlidir.
Birinin diğerleri için parasını, malını, zamanını, insiyatifini, sevgisini hatta hayatını vermesi kaybetmesi olarak görünebilir ama ya sınavımız kaybederek kazanmaksa?
Kuranda mal ve para için infak etmek (ihtiyaç sahiplerine vermek), karzı hasen (Allaha borç verir gibi borç vermek) , zekat (vergi) yani devleti ayakta tutmak ve sosyal kurumları desteklemekten bahsedilir. Kuran iyi insanların paylaşan bölüşen yaraları saran kötülüğü engelleyen kötülükle gerekirse canı karşılığında savaşanlar oldığundan bahseder.
Diğer yönden düşünelim. Paylaşmak bölüşmek birileri için bir şey yapmak ne kadar zor değil mi? Egomuz ve kibrimiz tatlı gelir..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Valla ben araştırmalarım sonucu bunun bir sınav değil her yeni yaşamda kazanılan deneyim ve gelişim olduğunu gösterdi. Yani tekamül.
Elbette gelişimden ibaret kaybetmeyi göze alanlar gelişmiş olarak öne çıkar. Eski filozoflar diyojen için büyük iskenderle karşılaştığında iskenderin ona dile benden ne dilersen diye sorduğunda önümden çekil güneşimi karartma başka ihsan istemem dediği hikayesi ile ilgili ancak diyojen Tanrının sofrasına layık olunabilecek büyüklüğe sahiptir demişlerdir.. Lakin tekamülü reenkarne şeklinde düşünenler var ondan şüpheliyim..
Valla ben de şüpheliyim ama en azından bir çok incelenmiş ve kaydedilmiş vaka ve olay var. Regresyonla yiç görmedikleri hatta adını bile duymadıkları yerlerdeki eski yaşamlarını detaylı şekilde anlatanlar var.
Bilmiyorum dostum. İnsan ilmi Allahın onlara bahşettiği ile sınırlı. Aslında doğum ve ölüm sandığımız şeyler doğum ve ölüm olmayabilirde. Bir makine içinde 1 saatte yaşanan bir rüya görüyorsak uyandığımızda ölü olmadığımızı anlarız ve o rüyadan geçemediysek yeni rüyaya yatabiliriz. Eğer önceki rüyada tecavüzcüysek sonraki rüyada tecavüze uğrayarak tekamülümüzü tamamlayabiliriz. Eğer önceki rüyada katliamcıysak sonrakinde katliama uğrayan olabiliriz. Aşama aşama ailemizi hayatımızı mesleğimizi sağlığımızı maddiyatımızı vs seçerek ilerleyebliriz..
Ne atomlar, ne ruhlar hiçbiri iç içe geçmez. İşte bu yüzden herhangi bir şey, bir ötekine sahip olamaz. İster gerçeklik söz konusu olsun ister bir mendil- hiçbir şey sahiplenilemez. Mülkiyet hırsızlık değil, bir hiçtir. – Fernando Pessoa
Yani hiçbişeye sahip olamayız sahip olduğumuzu sanarız sadece..
Bu dünyada imtihan var, bu dünyada imtihandan geçene cennet var.
Evet dünyada kaybeden ahirette kazanır.
Dünyada kazanmış gibi görünenler ateşi tadacaklar
Sana gecende bir soru sormuştum. Sanırım görmedin. Ayetel Kürsi ezberlemek istiyorum ama faydaları vs. neler. Geceleri okumak iyi olur mu. ?
Ayetel Kürsi Bakara Suresinin 255. Ayetidir.
Allah: O'ndan başka ilah yoktur. O, sürekli diridir, koruyup gözetendir. O'nda ne bir dalgınlık olur ne de O'nu bir uyku tutar. Göklerde ve yerde olan her şey O'nundur. İzni olmaksızın O'nun katında şefaatte bulunabilecek kimmiş? Onların önlerinde ve arkalarında olan her şeyi bilir. Onlar, O'nun ilminden ancak dilediği kadarını kavrayabilirler. O'nun egemenliği yeri ve göğü kuşatmıştır. Bunları korumak O'na ağır gelmez. O, Çok Yüce ve Çok Güçlü'dür.
Kur'an'ın her ayeti müminlere şifadır okuyun elbette
Peki ölülerimize hangi duaları okumalıyız en çok. Onlar bizim dualarımızı hissediyor değil mi.
https://hizliresim.com/s0j6xut
Kuran ölülere okunmaz. Kuran ölülere bir şey işittiremezsiniz onlar ölüdür der. Kuran dirilerin ruhuna şifadır.
Ben ayetle cevap verdim zaten, siz de ayetle desteklemişsiniz. Teşekkürler çok mantıklı ve zeki birisine benziyorsunuz @Gülgibierkek
Olur okurum arada.
Eyw kardeşim sizlerde öylesiniz önemli olan zekanın yanında ahlakında olması yoksa yapay zekadan farkımız yok..
Ne atomlar, ne ruhlar hiçbiri iç içe geçmez. İşte bu yüzden herhangi bir şey, bir ötekine sahip olamaz. İster gerçeklik söz konusu olsun ister bir mendil- hiçbir şey sahiplenilemez. Mülkiyet hırsızlık değil, bir hiçtir. – Fernando Pessoa
Hiçbirşeye sahip değiliz aslında sahip olduğumuzu sanıyoruz. Kuran mülkün sahibi ancak Allahtır derken aslında hiçbirşeyin sahibi olamayacağımızı gizlice ifşaa ediyordu. Bizler kaybetmemek için bocalarken kaybediyoruz. Allah aslında bizlerle güvenilir bir bağ kurmak istiyor kaybetmemizi göze alarak. Bunca mal, kadın, eşya ve doğa güzelliği varken Tanrının kaybet demesini seçmek gerçek bir itaattir aslında.. Bu yüzden bütün peygamberler zenginliği yasaklamış faiz denen kapitali malı biriktirmeyi çoğaltmayı emreden sistemi yasaklamıştır. Bu yüzden peygamberimiz dönemin en zengin kadını ile evlenmesine trilyoner olmasına rağmen tüm malını bağışlayarak fakir ölmüştür.. Zaten tüm savaşlarıda zenginliğin paylaşımını kabul etmeyenlerle olmuştur..
Olabilir. Artik Allah'ı ve ölümü daha fazla düşünüyorum. Elimden geldiğince iyi biri olmaya çalışıyorum.
dunya, ahiretin tarlasidir.
Doğru yoldasın