Sizce intikam alan birine kazandı denebilir mi? keyifli günler 🥂

Sizce intikam alan birine kazandı denebilir mi? keyifli günler 🥂

İntikam… dışarıdan bakınca güçlü görünür, ama içten içe ruhu kemiren bir zehir gibidir. Belki kısa vadede “kazandım” hissi verir, ama o kazanç sandığın şey aslında iç huzurunu yitirmenin başka bir adıdır. Gerçek kazanç, yaşattıklarını yaşamadan da yoluna devam edebilmektir. Çünkü affetmek zayıflık değil, yürek işidir. İntikamla değil, duruşunla insanları şaşırtırsan asıl zafer odur. Yarayı kaşıyarak değil, iyileştirerek güçlü olunur. Kazanmak istiyorsan, en çok da kendini geçmelisin.
Olmaz olur mu? Size acı ve zorluk çektiren, fakirlik çektiren, ailenize zarar veren, insanlarla aranızı bozan, toplum içinde sizi güçük düşüren vb birinin sizden beter duruma düşmesini izlemek kadar keyif verici bir şey olabilir mi? İntikamda kazanan yoktur, mağdur tarafın intikam alıp ödeştiği bir durum vardır.
Kolay kolay intikam moduna girmiyorum ben ya. Daha doğrusu herkes gibi intikam almak benlik değil, daha sistematik ve acılı olur. Genelde zaten o kişiyi yok edişim ve umursamayışım en büyük intikam oluyor.
✨🥂🤟
Teşekkürler Barış 😂🥂🤟
Rica ederim abla ne demek ya 😂🤟🥂
Kendine göre kazanmış olur. Eğer intikamın da haklıysa, aldığı intikamla içi soğumuş olur..
rica ederim 🦋
Cevap
17Cevap
İntikam ya hakkını aramak ya da kötülük besleyen kişiler kazanamaz.
Yani yerine göre değişir
Ben istersem kazanırım
"Ey Allah kitap bilmezler! intikam gecikir ama asla yaşlanmaz" demiş 4. Murat. Bugün kazananın olup olmadığını görebiliyoruz.
Bence intikam almak bu dünyada zaman kaybı demektir, sonuçta hayatımız çok uzun değil 50 yıllık geçmişim bir şekilde yaşayacağız. Dolayısıyla şunu söyleyeyim intikam kazanan birisi olmaz Bence sadece boşa vakit kaybetmiş olur
İntikam hissi ile yaklaşmaktan çok bazen insanlara nerede durması gerektiğini çizgisini ve sınırlarını bilmesine öğrenmesi gereken hatırlatmak gerekiyor. Aksi durumda her zaman saygısızlık yapma gereğini duyabiliyor.
İntikam acizliktir. Öfkeden hırstan ne yapacağını bilememek. Kinden hasetten ‘karşımdaki insanın canı acısın da ben ne duruma düşersem düşeyim’ diye düşünüp uygulama yöntemidir. Acınasıdır. Zavallıdır. İğrenerek bakılmalıdır bu tür insanlara. Özellikle bu bir eş/sevgili ise direkt adı karalanmalıdır.
İntikam soğuduktan sonra lezzetli aştır Unutmak işte en iyi intikam!
Sonunda intikam aldığı kişiye benzediği için kazanamaz ama içi soğumuş olur; gerçi eski kendini de özler.
Yine de intikamımı alırdım; diğer türlü rahat edemem.
Evet intikam almak karşındakine hak ettiğini vermektir. Fakat bende böyle duygular yok ben olaylara daha felsefi açıdan bakıyorum. Konusuna göre değişse de...
Kısa vadede kazanıyormuş gibi görünür ama uzun vadede gereksiz zaman ve enerji kaybı olduğu anlaşılır.
Kazanamaz kendini düşürür gözümde zaten İnternette bir yazı var kurnaz kendini akıllı olmadığı halde akıllı sanan diye
En iyi intikam gitmek ve dönmemektir. En iyi intikam kendine yeni ve güzel bir hayat kurmaktır ve en iyi intikam asla intikam almamaktır...
Ben intikam almayı gereksiz buluyorum sal gitsin belasını bulur elbet bir yerde dinsizin halkından imansız gelir
aslında olabilir tabi inyitikamı alan iyi biriyse
maalesef bu dünyada sadece kötüler kazanıyor iyilerin kazandığını hiç görmedim
Kazandı denir mi bilmiyorum ama içini soğuttu kesin
intikam alan kişi kendi çapında rahatlayıp tatmin oluyor sözde. onun dışında bi kazanç göremiyorum.
Onu bilmem ama ben hiç intikamla uğraşamam. Tanrı'ya havale ederim, o ilgilenir.
En fazla insanın içi rahatlar. Kimse kazanmaz bence
İntikam zehirli bir duygudur kim beslerse onu öldürür
Iyi günler. Çok benim tarzım değil asırı canımı yakarsa alırım nadirende olsa.
İntikam insanı rahatlatıyor gibi ama aslında kötü bir şey
İntikam zayifliktir en büyük İntikam görmezden gelmek başarılı olmak
Aldığı intikam a göre değişir belki de öfkesinin intikamını almıştır
Yani sana yanlış yapmışsa intikam dozunda alınabilir bence
Evet intikamı alan kişi
Tabii ki olabilir
Bunlar boş iş. Ölüm var ölüm
Haklı ise intikam iyidir..
İntikam bir çeşit güçsüzlük
Olur ama keskin sirke er ya da geç kendine zarar
Öyle hissediyorsa kazanmıştır.
Kazanan varsa da kendisini kaybediyor ki🥲