Buhranların yorgunluğu insani özelliklerden kaçışı teklif ediyor moderne. Meditasyon ve uçuyorum bilmem ne. Duygular yalnız kaldıkça, hayaller boşa çıktıkça, canımız yandıkça mesela kaçıyoruz insanlıktan. Kaçtığımız dünyanın yükü mü yoksa insanlığımız mı? Ayırt etmesi çok zor. İnsana boyun eğmeyen şeytanın kovulduğu cennete, insanlığımızdan kaçarak ulaşabileceğimiz gibi bir yanılgı içinde yaşıyoruz gibi geliyor bana. Özellikle duyguları, isteme kabiliyetini ve yaşayarak öğrenme hevesini öldürüp iman etmek ne kadar mümkün? İnsan, şeytan kadar bizim de boyun eğmemiz, katlanmamız, onun yaşamasına müsaade etmememiz gereken bir varlık değil midir? Duygu ve düşüncelerden arınıp bedenlerimizden kaçmaya çalışmak yerine, içinde durmaya cesaret gösterip, onun hakkını gözetmek gerekir gibi bence.

Kitabın birinde dediği gibi: “Kendini canavara dönüştüren herkes insan olmanın acısından kurtulmuştur.”
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
insanlardan uzak durmak isterdim
Bu soruyu dün beğendim, cevap yazarken başka şeyler araya girdi. Şimdi tekrar pp'nin etrafındaki daireyi görüp bastım. Yine bu soruya geldim 😄
Şöyle bir yere oturayım, sırtımı da duvara vereyim. Çünkü yer benden sağlam..
Arınmak Fransız bey; bana göre olumsuz ve kötü olan şeyleri geride bırakabilmek, yenilenmek, tazelenmek, içinde tekrar umut çiçeklerinin açması iyilik ve güzellik adına, sadece insan olarak yola devam edebilmek.
Bunun dışında tüm vasıf ve etiketleri bir kenara bırakabilmek. İyi bir şey gibi gözükseler de hepsi ayrı ayrı yük oluyor aklımıza, kalbimize..
Bir kuş kadar hafif hissedebilmek için de arınmak şart azizim..
Herkesin derdi, yükü, yolu ve yönü farklı olduğu için arınma şekli de farklı olur. Bu yüzden o kişisel gelişim tantanaları diğerleri üzerinde hiçbir işe yaramaz.
Çünkü kişisel gelişim adı üzerinde kişiye özeldir🙃
pp nin etrafındaki daire olayını şimdi anladım güzelmiş
Hayatta sadece çıkarlar bizi kötü yapar