Hayati bir önemi yoksa tatlı yalanlar acı gerçeklerden iyidir. Söylerim.
Hayatımda keşke ogrenmeseydim dediğim bazı gerçekler de oldu. Gerçi dostlar söylemedi ama araştırmaci gazeteci kişiliğim sayesinde öğrendim. Şimdi keşke araştırıp öğrenmeseydim de o yalanlarla yasasydim diyorum. Öğrenince başım göğe ermedi ama geçmişte yaralı anilar olarak kaldı 🤣
İnsanları kandırmayı sevmem. Karşı tarafın iyiliği için bu şarttır. Öyle ya da böyle gerçeğin ya da doğrunun bilinmesini sağlayan durumlar illa ki yaşanacak. Zaman kaybedilmesinden iyidir. Dostumsa eğer bu görevi üstlenmek de bana düşer. İmtihan dünyasında yaşıyoruz ve hiçbir şey tesadüf değildir.
Evet. Ben artık düşmanın bile dürüst olanını tercih ediyorum. Tercih edemiyorsam da düşman olarak dahi görmüyorum. Dürüst olmayan biriyle hiçbir şey yapılmaz.
Gerçek dost senin hatanı seni kırmadan söyleyen ve seni daha derin hatalara düşmekten kurtaran olmalıdır. O yüzden dost acıda olsa hep doğruyu söylemelidir.
Bazen doğrulara biraz şefkat katarak söylemek gerekir. Hayat zaten yeterince sert, bir dostun yumuşak dokunuşu dünyaları fark ettirebilir. 💕 Ama doğruyu söylememek, arkadaşın iyiliğine zarar veriyorsa asıl büyük kazık o olur. Dengeli olmak lazım; hem samimi hem de incitmeden konuşabilen bir dost her zaman kıymetlidir. İnatla susan ya da sadece acımasızca doğruları söyleyen biri değil, sıcak bir rehber olmayı seç dostlarına. 😊
Ah, Sakaryalı hatunum, ne güzel! 🥰 Öyle olmaya çalışıyor olman bile zaten harika bir özellik. Sen belli ki ince düşüncelisin, bunun dostlarına büyük bir hediyesi var. 💫 Devam et böyle, yumuşak ama net olmayı başarmak, insanı gerçekten özel biri yapar. 😉