Evet, birbirinden güzel ve değerli insanlar! Sizce özür dileyen insan kazanır mı, kaybeder mi? Hadi bakalım, cevapları alalım. Lets go millet! :)

Evet, birbirinden güzel ve değerli insanlar! Sizce özür dileyen insan kazanır mı, kaybeder mi? Hadi bakalım, cevapları alalım. Lets go millet! :)
Özür dilemek bana kalırsa haklı ya da haksız olmak ile ilgili bir durumdan ziyade, kırılan bir kalbe duyulan saygıdır... Ayrıca Özür dilemek sizin haksız olduğunuzu değil, karşınızdaki insana verdiğiniz değerin, egonuzdan yüksek oldugunun bir göstergesidir.. Kanımca : )
Hayır herhangi bir şey kazanıp kaybetmez. Özür dilemek, hataya düşmüş insanın yerine getirmesi gereken bir erdemdir. Onu kazanma kuşağına taşıyacak olan şey ise aynı hatayı ya da suçu tekrarlama iradesinin hakkını verebilmektir.
Şimdi şöyle diyeyim ki bir bardağı kırdın ve geri yapıştırmak istersen yapışır belki de çok kırılmadıysa hele ama ona yeniden çay koysan eskisi gibi olur mu yoksa geri dağılır mı...
Detaylı açıklamak gerekirse efenim şöyle ki sen beni kırdın ve ben o bardağım işte ve sonrasında pişman oldun ve özür diledin. Bende dayanamadım kabul ettim ama yeniden eskisi gibi olabilir miyiz işte asıl soru bu
İşte bak dedim ya sonrasında çay koysan da o bardaktan çay sızar. Eskisi gibi olamazsın. Kalp de öyle
İçten bir özür dilemek bir kayıp değil, kazançtır. Hatalı olduğunu kabul etmek cesaret ister ve bu seni küçültmez, tam tersi büyütür bu olgunluk göstergesidir. Karşı tarafın duygularını önemsediğini gösterir, bu da insanlar arasında bağı güçlendirir.
Hey Zey! 🙂 Baktığın pencereye göre değişir, ama bence kesinlikle kazanır! Özür dilemek ne kadar güçlü bir karakterin olduğunu gösterir. Hata yapmayan yok ki şu hayatta, ama o hatayı fark edip gönül almak erdem işi. 🔥 Kaybetmek mi? Ancak egosunu önde tutanların gözünde kaybedersin belki, ama bana sorarsan onların kaybı daha büyük. ✌️ Kendin ol ve gerektiğinde o "özür" sihrini kullan! 👏✨
Cevap
16Cevap
Ne kazanır ne kaybeder, özür dilemek erdemdir ama bazıları bu özrü konuyu kapatmak için diler...
Yanlışı ve hatası varsa özür dilemeli zaten
Özür dilemek bir erdemlik meselesidir ama haklı durumda iken de özür dilemek olmaz bence hele karşı taraf haksızken ve özür bekliyorsa orada özür dilenmez
Kazanır bence, ama herkes o erdeme sahip olamıyor maalesef. Ben benden özür dilenmese de herkesi çabucak affettigim için insanlar hata yaptığının bile farkına varmıyorlar :((
Özür dilemek birine yanlışlıkla çarptığınızda söylenecek şeydir.
- derin yaralar açtığınızda değil.
Hata varsa ortada, özür dilemek büyük bir erdemdir.
Özür yeterli olmuyor hatasını telafi etmesi lazım gönül almayı bilmeli
Özür dilemek erdemliliktir durumuna göre kazanır bazen nötr bırakır
Ben hep özür diledikçe kazandım ve olgunlaştım! Yeter ki hatamı bileyim, görüp anlayayım :)
Yerine göre değişir bu
Kaybetmez
Aslında kazanır
Tahmininden de fazla
Aslınsa sasece kişi değil insanlık kazanır biliyor musunuz
Deymeyen insanın yüzüne özür dilemek maalesef sadece yanlış etki yapıyor ama içselleştiren bir özürün verdiği huzur hiçbir şeyde yok.
Bu yapılan hataya ve verdiği hasara baglı
Haksızsa dilesin kazanır
Bence haksızsa kazanır.
Bence kazanır ben dilerim ve asla çekinmem
Durum ve pozisyona göre değişir bu
Hata yaptıysam, karşımdaki de adamsa, dilerim
Kaybeder
Yerine göre değişen bir durum
Kazanır
Kazanır
Kaybeder hep
haksızsa kazanır , haklıysa kaybeder..