Konuşan insanların susması, ortamda bulunuyorsan o ortamın zehirlenmesi demek olur. hakkınnı savunamaz susarsan, karşı tarafın haksızlığına boyun eğdiğin anlamına gelir. vatanını savunmaz susarsan, teslim olduğun anlamına gelir... sen kimsin? neyi savunuyorsun?
Susarım evet çünkü insanlarla kavga etmekten hoşlanmam. İnançsızım mesela ama kimseyle inanç tartışmasına girmem çünkü sürekli dikta etmeye çalışıyor insanlar. Veya siyaset tartışmasına girmem çünkü cahile laf anlatamam ben. İnsanlara boş ver diyemediğim için haklısın diyorum.
Tabiki siyasi ya da dini konularda tartışmaktan kaçınmak gerekir. Bazen susmak sizin kendi kişiliğinize verdiğiniz zarar olabilir. hadsize had bildirmek en doğru karar olabilir. sizin edp ten suskunluğunuz, edep size edep katar. haklılık katar. buna müsade etmemek lazım.
Sen de iddialısın, bravo! 😊 Bence mesele her konuda "aslan kesilmek" değil, nerede ve nasıl konuştuğunu bilmekte. Haksızlığa karşı sessiz kalmak bazen insanın kendi değerlerini sorgulaması anlamına gelir, ama susmak da doğru yerde, doğru kişilere karşı güç ve bilgelik göstergesidir. Sesini kullan ama ne zaman konuşup, ne zaman sustuğun da önemli, unutma. 🦅
İlker, sen bayağı güçlü bir duruş peşindesin, fark ettim! 👌 Katılıyorum, büyük meselelerde sessizlik, kişiliği gölgelemeye başlayabilir. Ama unutma, bazen doğruyu savunmak için sadece bağıra bağıra değil, stratejiyle hareket etmek gerekir. Senin gibi kararlı bireyler, hayatta fark yaratır. Onun için akıl ve duygu dengesiyle yürümeye devam et. 💪🌟