Valla bazen ben de sorguluyorum bak…Gerçekten bazıları öyle anlamsız ki sanki yanlışlıkla bu gezegene düşmüş gibi duruyor. Mesela adam var, ne sevmesini biliyor, ne dinlemesini… Ama bir de üstüne trip atıyor. Ne için? Vallahi biz de bilmiyoruz.
Bir erkeğin hayattaki amacı ne? İyi biriyse Kendini geliştirmek, bir kadının hayatına güzellik katmak, sorumluluk almak, sevgi vermek, yanında güven vermek… Ama çoğu zaman görüyoruz ki PlayStation oynamak, TikTok’ta kendi saçını göstermek, kızlara “snap var mı” yazmak. Kızlar sıkılsın diye özel üretim bazı modeller var. Ama her erkek kötü değil. Gerçekten güzel seven, ince düşünen, omuz gibi duran adamlar da var. Ama onlar ya alınmış oluyor, ya da kitap okuyor sessiz bir köşede. Göz önüne çıkmıyorlar.
Niye varlar? Bence bazen sadece sabır testi olarak varlar. Bazısı da hayatına girip, seni biraz törpüleyip gidiyor. Ama öğretiyorlar… Ve sen, onların sayesinde ne istemediğini çok iyi öğreniyorsun. Bu da az bir şey değil.
11 Yorumla
Soran1 yılDibine kadar haklısın. Bir erkeğin hayattaki amacı üreyip gebermekten ibaret insan olarak irademizle bu amacı çeşitlendirebiliyoruz haliyle erkek için hayat dediğin devletin maşası hükümetin sopası kadının kölesi olmaktan ibaret. Ölene kadar çalışacak kadına bakacak bu kadar. Bütün bu çabalarının sonunda kadını ikna edebilirse çocuğu olacak. Bitti yani basit varlıklar
En İyi Cevaplar
1 yılGenellikle arılar gibi çiçek gezmek için nadiren de yaşamalarını bizim gibi sürdürmek için varlar üremek için de şart onlar bu sebepten sanırım bir çoğunluğu da kadınları üzmek hastalık sahibi etmek için var
12 Yorumla
Soran1 yılArı benzetmesi yerinde olmuş. Eig sizindir teşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim 🙏😊
- Kişilik & Karakter konusunda 566 cevap paylaştı.
1 yıl- Mutlu bir evlilik ve dünyalar tatlısı bir kız
- Zengin olup babasını emekli etmek
14 Yorumla
Soran1 yılİkinci sebep sana eig kazandırır helal olsun.
- 1 yıl
Teşekkürler 😊
- 1 yıl
Eig alıp xper kasmak da hayat amaçlarımdan biri 😅😅
Soran1 yılHshshsh eig i pekiştirmiş olsun şu an
Yapay Zeka Cevapladı
Selam! Ben İrem, kaplan gibi keskin gözlemleri olan bir psikoloğum. Erkeklerin hayattaki amacı ne, değil mi? Güzel bir soru, ama herkesin amacı insana, hayata ve olaylara bakış açısına göre değişir. Erkekler de tıpkı kadınlar gibi hayatlarında bir anlam, bir yer edinmek isterler. Aile kurmak, kariyer yapmak, sevdiği işi yapmak… Hayat amacı cinsiyete göre ayrılmaz aslında. Erkekler, kadınlar, hepimiz varoluşumuza bir anlam katmaya çalışıyoruz. Ama bazen bunu anlamlandırmakta zorlanıyoruz sadece. Hepimiz insanız sonuçta! 🧠✨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Karakteri oturmuş bir erkeğin amacı, hayallerinin peşinden gitmektir. Karakteri oturmamış bir erkeğin amacı kadınların peşinden gitmektir
10 Yorumla
1 yılGüçle ilgili şeylerde fayda sağlamak için kadınlar da daha merhametle ilgili
20 Yorumla
1 yılAynısını annemde söylüyor biliyor musun? Ama işte mecbur varlar artık yapacak bişey yok
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılBiz erkekler hayata hep birşeyler çalışmak çabalamak zorundaymışız gibi bir şey dayatılıyor sanki bir tek dünya onun yüzünden dönüyor
01 Yorumla
Soran1 yılDibine kadar haklısın. Bu dayatma eşitlik ilkelerine aykırı. Sanki erkeklerin üremekten başka bi şeyi yokmuş gibi ölene kadar sömürme üzerine dayatılan bi hayata zorluyorlar. Toplum bunu yaparak birde Kadınları arka plana atıyor. Daha kötüsü iki cinsiyeti de birbirine düşürüyor
Erkekler olmasa halen evcil hayvan statüsündeydin, seni insan statüsüne alan erkeklerden başkası değil yavrum, yat kalk secde et erkeklere
05 Yorumla
Soran1 yılGüzel fanteziymiş ne çekiyorsun? Kadın insandır erkek insanoğlu. Şu lafı annene söylemeye cesaretin var mı? Yat kalk ananın ayağını öp. Senin gibi birini evlat deyip bağrına basmış.
- 1 yıl
Konu üreme sistemi değil, üreme konusunda erkekle kadın eşit katma değer sağlıyor. Konu erkeklerin ne işe yaradığı, senin ne işe yaramadığındı. Erkekler olmadan suratına sürecek boyayı üretemeyecek olmanı saymıyorum bile, en temel hakkın olan hür insan hakkını dahi erkek verdi. Erkeklerin elini ayağını ne kadar öpsen az..
Soran1 yılÜreme konusunda kadın daha fazla katma değer sağlar git biyoloji öğren.
Erkeklerin ne işe yaradığını söyledim işte. Soyu devam ettiren kadınları korumak bu kadar. Kadın olmazsa hiçsin. Üretkenlikte kadınların eline su dökemezsin :) Boyalırımı kadınlar yaptı merak etme
İnsan hakkı zaten vardı. Kadınların elinden alındı. Hakkımızı söke söke geri aldık. Sen şimdi bilmezsin, eskiden o övündüğün haklara sahip değildin. Bahsettiğin haklar aristokratlara, devlet büyüklerine kısaca soylulara aitti. Sana "insan haklarını" soylu erkekler verdi anlayacağın.- 1 yıl
Çocuğun cinsiyetini bile erkek belirler, kadın sadece taşıyıcıdır. Mağarandan çıkıp biyoloji öğren bir ara :d
Tarihin her döneminde kadınlar köleydi, artık değilse erkeklerin sayesinde.
Üreme konusunda bile bir vasfa sahip değilken, hiçbir bilimsel olaya katkıda bulunamamışken sefil cinsiyetini savunmak da kadın cinsiyetinin düşük zekasına yaraşır hareket olurdu zaten, şaşırtmadın :d
Soran1 yılBazı genetik hastalıklar ve özellikler de erkekten geçer ;)
Kadın zaten taşıyıcıdır. Bebeğin kendisini, yumurtayı taşır. Ne bilgisizsin. Çocuğu doğuran da büyüten de kadındır.
Tarihin her döneminde erkekler de erkeklerin kölesiydi. Kadınları da köleleştiren erkeklerdi. Üreme konusundaki araç bana gelmiş kadında vasıf yok diyor shshhs komiksin
Google amca sana bir telefon kadar yakın, araştır bakalım kadınlar neler yapmış. Ders dinleseydin en azından Marie Curie ismini bilirdin.
Kadına hakaret eden erkeğe adam demem ben. Yazık, annenin ellerinden öp. Seni evladım deyip büyütmüş. Bu yazdıklarını da oku ona. Görsün oğlunun ne hale geldiğini.
1 yılBiz olmasak siz nasil para kazanacaksiniz? Sizin icin iyi bi pazariz
013 Yorumla
Soran1 yılSiz bizim aracımızsınız. Parayı kazanacak olan sensin tabii haahhshd
- 1 yıl
Sizde kadini gucluyuz bizde calismak istiyoruz diye bir tarafinizi yirtiyorsunuz. Bizim mecburiyetten yasadiklarimizi sirf bize inat bizden guclu oldugunuzu gosterebilmek icin yasamaya calisiyorsunuz. Sonra dayanamayip eskort olup cikiyosunuz.
Soran1 yılÇalışıp para kazanmak erkeğe verilmiş bi hak değil. İnsan hakkıdır. Kadının çalışmasında hiçbir engel olmamalıdır. Senin güç olarak nitelendirdiğin bir seçenekten ibaret. Yaşamak istiyorsan çalışmak zorundasın :)
Sana inat bi halt ettikleri yok. Sen öyle sanıyorsun çünkü süzme yoğurt kıvamındasın. İşine gücüne bak boş yapma
Soran1 yılErkek için kölelik kadın için haktır.
- 1 yıl
Cok onemli degil, katalogtan secip istedigimiz kadini elde ediyoruz zaten. 👋👋👋
Soran1 yılSonra geberene kadar ona hizmet ediyorsun hshshs
- 1 yıl
Iliski yasadigim birini bir daha istemem. Aliyorum birini, tatile goturuyorum, yedirip iciriyorum, ihtiyacimi karsiliyorum, sonra def edip gonderiyorum. Sonra canim isterse katalogu acip, baska bir tane begenip, onunla takiliyorum. Bazen sadece bir gece bir mekana goturmem yetiyo, bazen bir airpods almam yetiyo, hepinizin bi fiyati var iste, fiyata deger gorursem alirim.
Soran1 yılGüzel fanteziymiş pe. Ze. Venk güzellemesini de görmüş olduk hshshshs
- 1 yıl
Hayir o. Rs p. U piyasasini ogrendin. Etrafina bak cogunuz oylesiniz zaten
Soran1 yılYok, sen ortalık malı olmuşsun ;) yazık boşa geçen bir hayat
- 1 yıl
Neden uzatiyosun, para mi lazim? 😂😂
Soran1 yılUzatan sensin? İlgi mi istiyorsun oğlum? Sorumdan defolabilirsin
- 1 yıl
Sus iste ben konuyu kapatiyorum hala devam ettiriyosun. Ne merakli miyssin
1 yılBence de niye var ki erkekler değil mi skzkkz
12 Yorumla
Soran1 yılHshsh filozoflar paragraf yazarken biyologlar s2ş diyor
- 1 yıl
Doğru yapıyorlar
Gizli Üye(18-24)1 yılNeredeyse sahip olduğun her şeyi erkekler yarattı. Niye hor görüyorsun bizi
010 Yorumla
Soran1 yılNeyi niye yarattı? Erkek araçtır.
Cevap sahibi1 yılElindeki cihazı, bu yorumu atabilmeni sağlayan İnterneti, oturduğun bina ve koltuğu, ulaşım araçlarını yaptılar. Bunlar olmasaydı ne yapacaktın? Ayrıca erkek araç ne demek?
Soran1 yılBunlar olmasaydı başkası yapardı. Erkek yapmasa kadın yapardı. Kadınların da icatları vardır. Konuyu nereye çekmeye çalışıyorsun bilmiyorum ama bu dediğinle beni doğruluyorsun. Erkek araçtır. Ölene kadar çalışan, amacı çocuk yapıp kadınla çocuğa bakmak olandır. Erkek dediğin Devletin maşası hükümetin sopası kadının kölesidir.
Cevap sahibi1 yılDediklerini sırayla cevaplayacağım. Erkek olmasa kadın yapardı dedin, peki neden yapmadı? Erkekler kadınlara bir şey icat etmesin diye engel mi çıkardılar? Peki, güç gerektiren işlerin devamlılığını kim sağlayacaktı kadınlar mı? Buna muktedir misiniz? Erkeğin gücü sayesinde sahip olduğun tüm imkanlara sahipsin. Bunları söylerken erkeği övmek niyetinde değilim sadece bizim önemimizi anlamadığınızı belirtiyorum. Son olarak erkeğin amaç ve görevlerinin hep çalışmak, evliliği geçindirmek, eş ve çocuğa bakmak olduğunu söyledin. Haklısın. Bunları yapmamız gerekiyor. Çünkü insanlığın devam etmesini biz sağlıyoruz. Bu büyük sistemi biz sürdürüyoruz. İşin üzücü yanı tüm bu olanlara rağmen bizi köle olarak görüyorsunuz. Tam anlamıyla nankörlük. Bazı düşük seviyeli erkekleri gördünüz diye hepsi öyle olmak zorunda değil. Umarım anlatabildim
Soran1 yılBende aynısını yapayım madem
Evet, erkek olmasa kadın yapardı. Kadın yüzyıllardır bastırılıyor ve engelleniyor. En basitinden ortaçağda kadınların cadı iftirasıyla yakılmasını gösterebilirim. Erkekler kadınları engellemekle kalmadı, kadınların icatlarını çalarak emeklerinin üstüne kondular. Araştırıp birkaç örnek bulabilirsin. Nice kadınlar potansiyellerini keşfedemeden hayatlarını yitirdi. Bugün bile sen kadınsın yapamazsın ayağına yatıp milyonlarca kadının hayallerini çalıyorlar
Güç gerektiren işlerin devamlılığını kadınlar ve makinalar üslenirdi. Zaten sanayi devrimiyle birlikte elde edilen güçle bahsettiğim şey gerçekleştirildi. Sadece erkeğin değil kadınların sayesinde de pek çok şeye sahibim. Senin önemin belli. Araçsın, çalışacaksın. Çalışmayan erkeği anası bile sevmez demişler. Pek çok sözle pekiştirilmiştir bu durum.
İnsanlığın devamını kadın sağlar. Erkeklerin görevi her daim kadını ve çocuğu kollamaktır ki kadın soyunu devam ettirebilsin. Kimden koruyacak dersen cevap belli. Diğer erkeklerden ve dış etkilerden.
Erkekler yüzyıllar boyu kadını köle olarak gördü, zorbaladı, hayatını elinden aldı, mal niyetine sattı, namus meselesi diye etiketledi, varlığından yokluğuna kadar işkence etti, eleştirdi, hor gördü ve dahası... Kimmiş nankör? Erkekler.
Şu soruya öyle mide bulandırıcı cevaplar geldi ki silme hakkım el verdiği kadarını kaldırdım. Hemen konuyu cinselliğe çeken düşük seviyeli erkekleri savunma bana. Hepsi öyle olmak zorunda değil diyor bi de. Öyle olmayana nadiren rastladım. Ortalamaya bakarak konuşuyoruz. Kurunun yanında yaş da yanar.
Bilmem anlatabildim mi?
Cevap sahibi1 yılİlk yorumunuza baktığımızda, kadınların tarih boyunca katkılarının veya icatlarının zaman zaman göz ardı edildiği veya başkaları tarafından sahiplenildiği doğrudur. Ancak bunu erkekler çaldı gibi ispatı zor, toptancı bir suçlamaya veya çalışmayan erkeği anası sevmez gibi cinsiyetçi ve konudan bağımsız ifadelere bağlamak yerine, somut verilerle konuşmak daha ikna edici olurdu. En önemlisi de, hiçbir fikir ayrılığı karşınızdaki insana "araçsın" diyerek hakaret etme hakkını vermez. Bu tür bir saldırı sadece argümanınızı zayıflatır ve sizi haksız konuma düşürür
İkinci yorumunuzda ise bu genellemeler ve suçlamalar daha da ağırlaşıyor. Tüm erkekleri yüzyıllar boyunca köle sahibi, işkenceci ve nankör olarak tanımlamak, milyarlarca insanı ve karmaşık tarihi olayları tek bir kötü kalıba sokmaktır ki bu, tarihsel bir analiz değil, açıkça bir önyargıdır
Kurunun yanında yaş da yanar mantığı ise adaletin değil, ancak adaletsizliğin gerekçesi olabilir. Milyarlarca insanı tek tip görerek bilmem anlatabildim mi diye sormanız, asıl sizin pek çok şeyi anlamadığınızı düşündürüyor ne yazık ki.
Soran1 yılKonuyu sakız gibi çekmişsiniz. Argüman kalmayınca lafı uzatmak farz olmuş demek ki.
Küçük bir araştırmayla ilk yorumumda bahsettiğim bilgileri hızlıca bulabilirdiniz. Önünüze sıcak yemek beklemeye alışmayın, bu kadın ne demiş yahu deyip araştırın. Araç kelimesini hakaret olarak algılamak sizin ayıbınız. Ben olanı söylüyorum. Erkek araç değilse nedir? Doğada erkek cinsiyetinin konumu nedir?
Argümanım oldukça güçlü ve haklıyım. Tarih boyunca kadınların ticaretinin yapıldığı, köleleştirildiği, iftiralarla öldürüldüğü, zulüm edildiği yazılmıştır. Geçmişte bir erkek kadına hor davrandı, bugün ise başka erkekler kadınlara kötü davranıyor.
Kurunun yanında yaş da yanar sözü, durumun özetidir. Bahsettiğiniz adaleti kadınlar olarak yüzyıllardır arıyoruz. Milyarlarca kadını tek tip gören erkekleri de biliyoruz.
Siz düşünmeye devam ediniz. Araştırınız ve öğreniniz
Cevap sahibi1 yılKonuyu uzatmak değil, sadece üslubunuzdaki ve mantığınızdaki temel sorunlara dikkat çekmiştim.
Asıl konuşulması gereken, bir insanı (cinsiyeti ne olursa olsun) araç olarak tanımlayıp, bunun hakaret olduğunu kabul etmek yerine 'ayıp sizde' diyerek bu aşağılamayı normalleştirmeye çalışmanızdır. Bu yaklaşım, bırakın haklı bir tartışmayı, temel insanlık onuruyla bağdaşmıyor.
Kurunun yanında yaş da yanar sözünü bir adalet ilkesi gibi sunmanız ise daha da endişe verici. Bu mantıkla hareket edildiğinde kimse güvende olmaz ve bu, tam da önyargının ve toplu suçlamanın savunmasıdır.
Haklı bir dava veya acı bir gerçek, insan onurunu hiçe sayan bir dille veya masumları da yakan bir mantıkla savunulduğunda tüm değerini ve inandırıcılığını yitirir. Belki de asıl sizin araştırmanız ve öğrenmeniz gereken şey budur.
Soran1 yılKonudan uzaklaşıyor ve saptırıyorsunuz. Argümanlarıma karşılık bulamıyor, yönünüzü kullandığım kelimelere çeviriyorsunuz. Bu yöntem sizi haklı çıkarmayacaktır. Üslubumdan rahatsız olmanız sizin sorununuz. Mantığımda herhangi bir sorun yoktur.
Önceki yorumumda dediğim gibi, araç kelimesinin anlamını düşünmek bir yana hakaret olarak algılamak kişisel tercihiniz. Bahsi geçen sözcük bir aşağılamayı değil, durum tespitinde bulunmaktadır. İnsanlık onurunu da hemcinslerinize aşılamanızı tavsiye ediyorum.
Aynı şekilde kurunun yanında yaş da yanar sözü bir durum tespitinde bulunmak amacıyla kullanılmış, anlatılan olayların sonucunu açığa çıkarmıştır. 100 kişiden 76 sı kötüyse, kalan 24 kişinin iyi olduğu değil kötü olma ihtimali düşünülür. Bu durum ön yargıdan çok savunma mekanizmasıdır.
Toplu suçlamanın özünü yüzyıllardır bastırılan kadınların yakarışları oluşturmuştur.
Haklılığımı kullandığım üslupla değersizleştirmeye çalışmak, hak vermemek için girilen şekiller ve harcanan zamana bakılırsa kişinin başından beri durumu kabullenmek istemediğini gösterir. Tartışmada, iletişimi aksatıp tavsiye edilen araştırmanın yapılmaması, üstüne konunun özünden uzaklaştırılması ve değersizleştirilmesi beni düşündürüyor.
Anlaşılan o ki karşımdaki kişinin konuyu değerlendirmesini aktasan handikaplar bulunmakta. Değerli zamanımı daha fazla harcamayacağım. Beni yine haklı çıkardınız.
Cevaplarınız için teşekkür ediyor, iyi günler diliyorum.
Cevap sahibi1 yılÖncelikle düşüncelerini bu kadar açık ve güçlü bir dille paylaştığın için teşekkür ederim. Üslubun, meseleyi ne kadar ciddiyetle ele aldığını gösteriyor. Ancak bazı noktalarda fikir ayrılığı yaşadığımız açık. Bu, iletişimin doğasında var olan bir şey, önemli olan, bu ayrılıkları yapıcı bir şekilde ele alabilmek.
Kullandığın kelimelerin senin açından bir durum tespiti taşıdığını belirtiyorsun. Buna saygı duyarım. Ancak unutulmamalı ki iletişim yalnızca söyleyenin niyetiyle değil, aynı zamanda karşı tarafın algısıyla da şekillenir. Sözcüklerin insanlar üzerinde farklı etkiler yaratabileceğini göz ardı edemeyiz. Niyetin hakaret olmasa da algının öyle olması bir sorundur ve bu, iletişim kazalarının temel nedenlerinden biridir.
Toplumsal meselelerde bireysel savunmaların çoğu zaman yetersiz kaldığını kabul ediyorum. Ancak genellemeler, ister istemez adaletsizlik doğurur. 100 kişiden 76’sı kötüyse kalan 24’ü zan altında bırakmak, hak etmedikleri bir yüklemeyle karşı karşıya kalmalarına neden olur. Savunma mekanizmasıyla ön yargı arasındaki çizgiyi net çekebilmek, yapıcı bir diyaloğun anahtarıdır.
Tartışmada haklı çıkmak ya da çıkarılmak değil, anlamak ve anlaşılmak esas olandır. Fikirlerimizi savunurken, karşımızdakini de dışlamadan, ötekileştirmeden konuşabilmek gerekir. Zira kelimeler kadar niyetler, niyetler kadar da yaklaşım biçimleri önemlidir.
Zamanını bu konuya ayırdığın ve düşüncelerini net şekilde paylaştığın için tekrar teşekkür ederim. Dilerim ileride daha sakin, daha yapıcı zeminlerde fikir alışverişi yapma şansımız olur. İyi günler.
1 yılNasıl niye varki sen niye varsan erkekler ondan var
01 Yorumla
Soran1 yılErkeğin varlığı kadının aracısı olmaktır arada fark var. Tüm canlılarda böyledir bu
1 yılAllah'a sorarsın ölünce
01 Yorumla
Soran1 yılVarsa sorucam gerçekten. Kadınları çift cinsiyetli yapıp kendi kendimize ürememizi sağlasa daha mantıklıydı
1 yılSen neden varsan ondan
04 Yorumla
Soran1 yılAhshsh alakası yok erko. Erkek araçtır. Neden var olduğunu bi sorgula. Evlenip hayatına bir kadın almadan varlığın yeterli görülmüyor. Ölene kadar çalışacaksın erkek dediğin Devletin maşası hükümetin sopası kadının kölesidir
- 1 yıl
Sen öyle zannet küçük kız
Soran1 yılYaşlanıp yatağa düştüğünde dediklerimi düşünmek için bol bol zamanın olacak. O zaman anlarsın
- 1 yıl
Seninde
- Kişilik & Karakter konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılBoş isler icin tabiki
10 Yorumla bencede. olmaları çok gereksiz
10 Yorumla
1 yılbilmiyorum dkdkdksm
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBenimle yatmak için
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı