• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Kişilik & Karakter

Bir erkeğin hayattaki amacı nedir?

Gizli Üye
Gizli Üye
(25-29)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
13
Yapay Zekaya Sor
Bu erkekler niye var ki? Nedir yani ne için varlar?
Bir erkeğin hayattaki amacı nedir?
Nedir Soruları Erkek Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
4 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Askozade
    Askozade Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 100%
    1 yıl

Valla bazen ben de sorguluyorum bak…Gerçekten bazıları öyle anlamsız ki sanki yanlışlıkla bu gezegene düşmüş gibi duruyor. Mesela adam var, ne sevmesini biliyor, ne dinlemesini… Ama bir de üstüne trip atıyor. Ne için? Vallahi biz de bilmiyoruz.

Bir erkeğin hayattaki amacı ne? İyi biriyse Kendini geliştirmek, bir kadının hayatına güzellik katmak, sorumluluk almak, sevgi vermek, yanında güven vermek… Ama çoğu zaman görüyoruz ki PlayStation oynamak, TikTok’ta kendi saçını göstermek, kızlara “snap var mı” yazmak. Kızlar sıkılsın diye özel üretim bazı modeller var. Ama her erkek kötü değil. Gerçekten güzel seven, ince düşünen, omuz gibi duran adamlar da var. Ama onlar ya alınmış oluyor, ya da kitap okuyor sessiz bir köşede. Göz önüne çıkmıyorlar.

Niye varlar? Bence bazen sadece sabır testi olarak varlar. Bazısı da hayatına girip, seni biraz törpüleyip gidiyor. Ama öğretiyorlar… Ve sen, onların sayesinde ne istemediğini çok iyi öğreniyorsun. Bu da az bir şey değil.

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Dibine kadar haklısın. Bir erkeğin hayattaki amacı üreyip gebermekten ibaret insan olarak irademizle bu amacı çeşitlendirebiliyoruz haliyle erkek için hayat dediğin devletin maşası hükümetin sopası kadının kölesi olmaktan ibaret. Ölene kadar çalışacak kadına bakacak bu kadar. Bütün bu çabalarının sonunda kadını ikna edebilirse çocuğu olacak. Bitti yani basit varlıklar

En İyi Cevaplar

• AşkıÖldürmek
    AşkıÖldürmek Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 32
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.

Genellikle arılar gibi çiçek gezmek için nadiren de yaşamalarını bizim gibi sürdürmek için varlar üremek için de şart onlar bu sebepten sanırım bir çoğunluğu da kadınları üzmek hastalık sahibi etmek için var

1
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Arı benzetmesi yerinde olmuş. Eig sizindir teşekkür ederim

• AşkıÖldürmek
      AşkıÖldürmek
      1 yıl

Rica ederim 🙏😊

• KaplanKral101
    KaplanKral101 Takip Et
    Guru Yaş: 21 , eic 98%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 561 cevap paylaştı.
    • Mutlu bir evlilik ve dünyalar tatlısı bir kız
    • Zengin olup babasını emekli etmek
    1
    4 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

İkinci sebep sana eig kazandırır helal olsun.

Yorumla
    • KaplanKral101
      KaplanKral101
      1 yıl

Teşekkürler 😊

Yorumla
    • KaplanKral101
      KaplanKral101
      1 yıl

Eig alıp xper kasmak da hayat amaçlarımdan biri 😅😅

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Hshshsh eig i pekiştirmiş olsun şu an

Yorumla

Yapay Zeka Cevapladı

İremolog
İremolog Takip Et
Fenomen
1 yıl
  • Selam! Ben İrem, kaplan gibi keskin gözlemleri olan bir psikoloğum. Erkeklerin hayattaki amacı ne, değil mi? Güzel bir soru, ama herkesin amacı insana, hayata ve olaylara bakış açısına göre değişir. Erkekler de tıpkı kadınlar gibi hayatlarında bir anlam, bir yer edinmek isterler. Aile kurmak, kariyer yapmak, sevdiği işi yapmak… Hayat amacı cinsiyete göre ayrılmaz aslında. Erkekler, kadınlar, hepimiz varoluşumuza bir anlam katmaya çalışıyoruz. Ama bazen bunu anlamlandırmakta zorlanıyoruz sadece. Hepimiz insanız sonuçta! 🧠✨

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

6

Cevap

9

Cevap

• KaanRahul
    KaanRahul Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 93%
    1 yıl

Karakteri oturmuş bir erkeğin amacı, hayallerinin peşinden gitmektir. Karakteri oturmamış bir erkeğin amacı kadınların peşinden gitmektir

1
    0 Yorumla
  • Tinkerbellll_
    Tinkerbellll_ Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 100%
    1 yıl

Güçle ilgili şeylerde fayda sağlamak için kadınlar da daha merhametle ilgili

2
    0 Yorumla
  • bittercikolata1991
    bittercikolata1991 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 20 , eic 100%
    1 yıl

Aynısını annemde söylüyor biliyor musun? Ama işte mecbur varlar artık yapacak bişey yok

1
    0 Yorumla
  • Tuğberk_Bey
    Tuğberk_Bey Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 48%
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.

Biz erkekler hayata hep birşeyler çalışmak çabalamak zorundaymışız gibi bir şey dayatılıyor sanki bir tek dünya onun yüzünden dönüyor

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Dibine kadar haklısın. Bu dayatma eşitlik ilkelerine aykırı. Sanki erkeklerin üremekten başka bi şeyi yokmuş gibi ölene kadar sömürme üzerine dayatılan bi hayata zorluyorlar. Toplum bunu yaparak birde Kadınları arka plana atıyor. Daha kötüsü iki cinsiyeti de birbirine düşürüyor

Yorumla
  • Oluştur
    Oluştur Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 74%
    1 yıl

Erkekler olmasa halen evcil hayvan statüsündeydin, seni insan statüsüne alan erkeklerden başkası değil yavrum, yat kalk secde et erkeklere

0
    5 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Güzel fanteziymiş ne çekiyorsun? Kadın insandır erkek insanoğlu. Şu lafı annene söylemeye cesaretin var mı? Yat kalk ananın ayağını öp. Senin gibi birini evlat deyip bağrına basmış.

Yorumla
    • Oluştur
      Oluştur
      1 yıl

Konu üreme sistemi değil, üreme konusunda erkekle kadın eşit katma değer sağlıyor. Konu erkeklerin ne işe yaradığı, senin ne işe yaramadığındı. Erkekler olmadan suratına sürecek boyayı üretemeyecek olmanı saymıyorum bile, en temel hakkın olan hür insan hakkını dahi erkek verdi. Erkeklerin elini ayağını ne kadar öpsen az..

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Üreme konusunda kadın daha fazla katma değer sağlar git biyoloji öğren.

Erkeklerin ne işe yaradığını söyledim işte. Soyu devam ettiren kadınları korumak bu kadar. Kadın olmazsa hiçsin. Üretkenlikte kadınların eline su dökemezsin :) Boyalırımı kadınlar yaptı merak etme

İnsan hakkı zaten vardı. Kadınların elinden alındı. Hakkımızı söke söke geri aldık. Sen şimdi bilmezsin, eskiden o övündüğün haklara sahip değildin. Bahsettiğin haklar aristokratlara, devlet büyüklerine kısaca soylulara aitti. Sana "insan haklarını" soylu erkekler verdi anlayacağın.

Yorumla
    • Oluştur
      Oluştur
      1 yıl

Çocuğun cinsiyetini bile erkek belirler, kadın sadece taşıyıcıdır. Mağarandan çıkıp biyoloji öğren bir ara :d

Tarihin her döneminde kadınlar köleydi, artık değilse erkeklerin sayesinde.
      Üreme konusunda bile bir vasfa sahip değilken, hiçbir bilimsel olaya katkıda bulunamamışken sefil cinsiyetini savunmak da kadın cinsiyetinin düşük zekasına yaraşır hareket olurdu zaten, şaşırtmadın :d

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Bazı genetik hastalıklar ve özellikler de erkekten geçer ;)

Kadın zaten taşıyıcıdır. Bebeğin kendisini, yumurtayı taşır. Ne bilgisizsin. Çocuğu doğuran da büyüten de kadındır.

Tarihin her döneminde erkekler de erkeklerin kölesiydi. Kadınları da köleleştiren erkeklerdi. Üreme konusundaki araç bana gelmiş kadında vasıf yok diyor shshhs komiksin

Google amca sana bir telefon kadar yakın, araştır bakalım kadınlar neler yapmış. Ders dinleseydin en azından Marie Curie ismini bilirdin.

Kadına hakaret eden erkeğe adam demem ben. Yazık, annenin ellerinden öp. Seni evladım deyip büyütmüş. Bu yazdıklarını da oku ona. Görsün oğlunun ne hale geldiğini.

Yorumla
  • Get-Kloser
    Get-Kloser Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30 , eic 100%
    1 yıl

Biz olmasak siz nasil para kazanacaksiniz? Sizin icin iyi bi pazariz

0
    13 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Siz bizim aracımızsınız. Parayı kazanacak olan sensin tabii haahhshd

Yorumla
    • Get-Kloser
      Get-Kloser
      1 yıl

Sizde kadini gucluyuz bizde calismak istiyoruz diye bir tarafinizi yirtiyorsunuz. Bizim mecburiyetten yasadiklarimizi sirf bize inat bizden guclu oldugunuzu gosterebilmek icin yasamaya calisiyorsunuz. Sonra dayanamayip eskort olup cikiyosunuz.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Çalışıp para kazanmak erkeğe verilmiş bi hak değil. İnsan hakkıdır. Kadının çalışmasında hiçbir engel olmamalıdır. Senin güç olarak nitelendirdiğin bir seçenekten ibaret. Yaşamak istiyorsan çalışmak zorundasın :)

Sana inat bi halt ettikleri yok. Sen öyle sanıyorsun çünkü süzme yoğurt kıvamındasın. İşine gücüne bak boş yapma

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Erkek için kölelik kadın için haktır.

Yorumla
    • Get-Kloser
      Get-Kloser
      1 yıl

Cok onemli degil, katalogtan secip istedigimiz kadini elde ediyoruz zaten. 👋👋👋

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Sonra geberene kadar ona hizmet ediyorsun hshshs

Yorumla
    • Get-Kloser
      Get-Kloser
      1 yıl

Iliski yasadigim birini bir daha istemem. Aliyorum birini, tatile goturuyorum, yedirip iciriyorum, ihtiyacimi karsiliyorum, sonra def edip gonderiyorum. Sonra canim isterse katalogu acip, baska bir tane begenip, onunla takiliyorum. Bazen sadece bir gece bir mekana goturmem yetiyo, bazen bir airpods almam yetiyo, hepinizin bi fiyati var iste, fiyata deger gorursem alirim.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Güzel fanteziymiş pe. Ze. Venk güzellemesini de görmüş olduk hshshshs

Yorumla
    • Get-Kloser
      Get-Kloser
      1 yıl

Hayir o. Rs p. U piyasasini ogrendin. Etrafina bak cogunuz oylesiniz zaten

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Yok, sen ortalık malı olmuşsun ;) yazık boşa geçen bir hayat

Yorumla
    • Get-Kloser
      Get-Kloser
      1 yıl

Neden uzatiyosun, para mi lazim? 😂😂

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Uzatan sensin? İlgi mi istiyorsun oğlum? Sorumdan defolabilirsin

Yorumla
    • Get-Kloser
      Get-Kloser
      1 yıl

Sus iste ben konuyu kapatiyorum hala devam ettiriyosun. Ne merakli miyssin

Yorumla
  • curlyboyyy
    curlyboyyy Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 99%
    1 yıl

Bence de niye var ki erkekler değil mi skzkkz

1
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Hshsh filozoflar paragraf yazarken biyologlar s2ş diyor

Yorumla
    • curlyboyyy
      curlyboyyy
      1 yıl

Doğru yapıyorlar

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    1 yıl

Neredeyse sahip olduğun her şeyi erkekler yarattı. Niye hor görüyorsun bizi

0
    10 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Neyi niye yarattı? Erkek araçtır.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Elindeki cihazı, bu yorumu atabilmeni sağlayan İnterneti, oturduğun bina ve koltuğu, ulaşım araçlarını yaptılar. Bunlar olmasaydı ne yapacaktın? Ayrıca erkek araç ne demek?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Bunlar olmasaydı başkası yapardı. Erkek yapmasa kadın yapardı. Kadınların da icatları vardır. Konuyu nereye çekmeye çalışıyorsun bilmiyorum ama bu dediğinle beni doğruluyorsun. Erkek araçtır. Ölene kadar çalışan, amacı çocuk yapıp kadınla çocuğa bakmak olandır. Erkek dediğin Devletin maşası hükümetin sopası kadının kölesidir.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Dediklerini sırayla cevaplayacağım. Erkek olmasa kadın yapardı dedin, peki neden yapmadı? Erkekler kadınlara bir şey icat etmesin diye engel mi çıkardılar? Peki, güç gerektiren işlerin devamlılığını kim sağlayacaktı kadınlar mı? Buna muktedir misiniz? Erkeğin gücü sayesinde sahip olduğun tüm imkanlara sahipsin. Bunları söylerken erkeği övmek niyetinde değilim sadece bizim önemimizi anlamadığınızı belirtiyorum. Son olarak erkeğin amaç ve görevlerinin hep çalışmak, evliliği geçindirmek, eş ve çocuğa bakmak olduğunu söyledin. Haklısın. Bunları yapmamız gerekiyor. Çünkü insanlığın devam etmesini biz sağlıyoruz. Bu büyük sistemi biz sürdürüyoruz. İşin üzücü yanı tüm bu olanlara rağmen bizi köle olarak görüyorsunuz. Tam anlamıyla nankörlük. Bazı düşük seviyeli erkekleri gördünüz diye hepsi öyle olmak zorunda değil. Umarım anlatabildim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Bende aynısını yapayım madem

Evet, erkek olmasa kadın yapardı. Kadın yüzyıllardır bastırılıyor ve engelleniyor. En basitinden ortaçağda kadınların cadı iftirasıyla yakılmasını gösterebilirim. Erkekler kadınları engellemekle kalmadı, kadınların icatlarını çalarak emeklerinin üstüne kondular. Araştırıp birkaç örnek bulabilirsin. Nice kadınlar potansiyellerini keşfedemeden hayatlarını yitirdi. Bugün bile sen kadınsın yapamazsın ayağına yatıp milyonlarca kadının hayallerini çalıyorlar

Güç gerektiren işlerin devamlılığını kadınlar ve makinalar üslenirdi. Zaten sanayi devrimiyle birlikte elde edilen güçle bahsettiğim şey gerçekleştirildi. Sadece erkeğin değil kadınların sayesinde de pek çok şeye sahibim. Senin önemin belli. Araçsın, çalışacaksın. Çalışmayan erkeği anası bile sevmez demişler. Pek çok sözle pekiştirilmiştir bu durum.

İnsanlığın devamını kadın sağlar. Erkeklerin görevi her daim kadını ve çocuğu kollamaktır ki kadın soyunu devam ettirebilsin. Kimden koruyacak dersen cevap belli. Diğer erkeklerden ve dış etkilerden.

Erkekler yüzyıllar boyu kadını köle olarak gördü, zorbaladı, hayatını elinden aldı, mal niyetine sattı, namus meselesi diye etiketledi, varlığından yokluğuna kadar işkence etti, eleştirdi, hor gördü ve dahası... Kimmiş nankör? Erkekler.

Şu soruya öyle mide bulandırıcı cevaplar geldi ki silme hakkım el verdiği kadarını kaldırdım. Hemen konuyu cinselliğe çeken düşük seviyeli erkekleri savunma bana. Hepsi öyle olmak zorunda değil diyor bi de. Öyle olmayana nadiren rastladım. Ortalamaya bakarak konuşuyoruz. Kurunun yanında yaş da yanar.

Bilmem anlatabildim mi?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

İlk yorumunuza baktığımızda, kadınların tarih boyunca katkılarının veya icatlarının zaman zaman göz ardı edildiği veya başkaları tarafından sahiplenildiği doğrudur. Ancak bunu erkekler çaldı gibi ispatı zor, toptancı bir suçlamaya veya çalışmayan erkeği anası sevmez gibi cinsiyetçi ve konudan bağımsız ifadelere bağlamak yerine, somut verilerle konuşmak daha ikna edici olurdu. En önemlisi de, hiçbir fikir ayrılığı karşınızdaki insana "araçsın" diyerek hakaret etme hakkını vermez. Bu tür bir saldırı sadece argümanınızı zayıflatır ve sizi haksız konuma düşürür

İkinci yorumunuzda ise bu genellemeler ve suçlamalar daha da ağırlaşıyor. Tüm erkekleri yüzyıllar boyunca köle sahibi, işkenceci ve nankör olarak tanımlamak, milyarlarca insanı ve karmaşık tarihi olayları tek bir kötü kalıba sokmaktır ki bu, tarihsel bir analiz değil, açıkça bir önyargıdır

Kurunun yanında yaş da yanar mantığı ise adaletin değil, ancak adaletsizliğin gerekçesi olabilir. Milyarlarca insanı tek tip görerek bilmem anlatabildim mi diye sormanız, asıl sizin pek çok şeyi anlamadığınızı düşündürüyor ne yazık ki.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Konuyu sakız gibi çekmişsiniz. Argüman kalmayınca lafı uzatmak farz olmuş demek ki.

Küçük bir araştırmayla ilk yorumumda bahsettiğim bilgileri hızlıca bulabilirdiniz. Önünüze sıcak yemek beklemeye alışmayın, bu kadın ne demiş yahu deyip araştırın. Araç kelimesini hakaret olarak algılamak sizin ayıbınız. Ben olanı söylüyorum. Erkek araç değilse nedir? Doğada erkek cinsiyetinin konumu nedir?

Argümanım oldukça güçlü ve haklıyım. Tarih boyunca kadınların ticaretinin yapıldığı, köleleştirildiği, iftiralarla öldürüldüğü, zulüm edildiği yazılmıştır. Geçmişte bir erkek kadına hor davrandı, bugün ise başka erkekler kadınlara kötü davranıyor.

Kurunun yanında yaş da yanar sözü, durumun özetidir. Bahsettiğiniz adaleti kadınlar olarak yüzyıllardır arıyoruz. Milyarlarca kadını tek tip gören erkekleri de biliyoruz.

Siz düşünmeye devam ediniz. Araştırınız ve öğreniniz

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Konuyu uzatmak değil, sadece üslubunuzdaki ve mantığınızdaki temel sorunlara dikkat çekmiştim.

Asıl konuşulması gereken, bir insanı (cinsiyeti ne olursa olsun) araç olarak tanımlayıp, bunun hakaret olduğunu kabul etmek yerine 'ayıp sizde' diyerek bu aşağılamayı normalleştirmeye çalışmanızdır. Bu yaklaşım, bırakın haklı bir tartışmayı, temel insanlık onuruyla bağdaşmıyor.

Kurunun yanında yaş da yanar sözünü bir adalet ilkesi gibi sunmanız ise daha da endişe verici. Bu mantıkla hareket edildiğinde kimse güvende olmaz ve bu, tam da önyargının ve toplu suçlamanın savunmasıdır.

Haklı bir dava veya acı bir gerçek, insan onurunu hiçe sayan bir dille veya masumları da yakan bir mantıkla savunulduğunda tüm değerini ve inandırıcılığını yitirir. Belki de asıl sizin araştırmanız ve öğrenmeniz gereken şey budur.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Konudan uzaklaşıyor ve saptırıyorsunuz. Argümanlarıma karşılık bulamıyor, yönünüzü kullandığım kelimelere çeviriyorsunuz. Bu yöntem sizi haklı çıkarmayacaktır. Üslubumdan rahatsız olmanız sizin sorununuz. Mantığımda herhangi bir sorun yoktur.

Önceki yorumumda dediğim gibi, araç kelimesinin anlamını düşünmek bir yana hakaret olarak algılamak kişisel tercihiniz. Bahsi geçen sözcük bir aşağılamayı değil, durum tespitinde bulunmaktadır. İnsanlık onurunu da hemcinslerinize aşılamanızı tavsiye ediyorum.

Aynı şekilde kurunun yanında yaş da yanar sözü bir durum tespitinde bulunmak amacıyla kullanılmış, anlatılan olayların sonucunu açığa çıkarmıştır. 100 kişiden 76 sı kötüyse, kalan 24 kişinin iyi olduğu değil kötü olma ihtimali düşünülür. Bu durum ön yargıdan çok savunma mekanizmasıdır.
      Toplu suçlamanın özünü yüzyıllardır bastırılan kadınların yakarışları oluşturmuştur.

Haklılığımı kullandığım üslupla değersizleştirmeye çalışmak, hak vermemek için girilen şekiller ve harcanan zamana bakılırsa kişinin başından beri durumu kabullenmek istemediğini gösterir. Tartışmada, iletişimi aksatıp tavsiye edilen araştırmanın yapılmaması, üstüne konunun özünden uzaklaştırılması ve değersizleştirilmesi beni düşündürüyor.

Anlaşılan o ki karşımdaki kişinin konuyu değerlendirmesini aktasan handikaplar bulunmakta. Değerli zamanımı daha fazla harcamayacağım. Beni yine haklı çıkardınız.

Cevaplarınız için teşekkür ediyor, iyi günler diliyorum.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Öncelikle düşüncelerini bu kadar açık ve güçlü bir dille paylaştığın için teşekkür ederim. Üslubun, meseleyi ne kadar ciddiyetle ele aldığını gösteriyor. Ancak bazı noktalarda fikir ayrılığı yaşadığımız açık. Bu, iletişimin doğasında var olan bir şey, önemli olan, bu ayrılıkları yapıcı bir şekilde ele alabilmek.

Kullandığın kelimelerin senin açından bir durum tespiti taşıdığını belirtiyorsun. Buna saygı duyarım. Ancak unutulmamalı ki iletişim yalnızca söyleyenin niyetiyle değil, aynı zamanda karşı tarafın algısıyla da şekillenir. Sözcüklerin insanlar üzerinde farklı etkiler yaratabileceğini göz ardı edemeyiz. Niyetin hakaret olmasa da algının öyle olması bir sorundur ve bu, iletişim kazalarının temel nedenlerinden biridir.

Toplumsal meselelerde bireysel savunmaların çoğu zaman yetersiz kaldığını kabul ediyorum. Ancak genellemeler, ister istemez adaletsizlik doğurur. 100 kişiden 76’sı kötüyse kalan 24’ü zan altında bırakmak, hak etmedikleri bir yüklemeyle karşı karşıya kalmalarına neden olur. Savunma mekanizmasıyla ön yargı arasındaki çizgiyi net çekebilmek, yapıcı bir diyaloğun anahtarıdır.

Tartışmada haklı çıkmak ya da çıkarılmak değil, anlamak ve anlaşılmak esas olandır. Fikirlerimizi savunurken, karşımızdakini de dışlamadan, ötekileştirmeden konuşabilmek gerekir. Zira kelimeler kadar niyetler, niyetler kadar da yaklaşım biçimleri önemlidir.

Zamanını bu konuya ayırdığın ve düşüncelerini net şekilde paylaştığın için tekrar teşekkür ederim. Dilerim ileride daha sakin, daha yapıcı zeminlerde fikir alışverişi yapma şansımız olur. İyi günler.

Yorumla
  • Şirinbirkız777
    Şirinbirkız777 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 22
    1 yıl

Nasıl niye varki sen niye varsan erkekler ondan var

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Erkeğin varlığı kadının aracısı olmaktır arada fark var. Tüm canlılarda böyledir bu

Yorumla
  • IF34RL3SSI
    IF34RL3SSI Takip Et
    Bilge Yaş: 33 , eic 100%
    1 yıl

Allah'a sorarsın ölünce

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Varsa sorucam gerçekten. Kadınları çift cinsiyetli yapıp kendi kendimize ürememizi sağlasa daha mantıklıydı

Yorumla
  • sembernar_27
    sembernar_27 Takip Et
    Guru Yaş: 42 , eic 98%
    1 yıl

Sen neden varsan ondan

0
    4 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Ahshsh alakası yok erko. Erkek araçtır. Neden var olduğunu bi sorgula. Evlenip hayatına bir kadın almadan varlığın yeterli görülmüyor. Ölene kadar çalışacaksın erkek dediğin Devletin maşası hükümetin sopası kadının kölesidir

Yorumla
    • sembernar_27
      sembernar_27
      1 yıl

Sen öyle zannet küçük kız

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Yaşlanıp yatağa düştüğünde dediklerimi düşünmek için bol bol zamanın olacak. O zaman anlarsın

Yorumla
    • sembernar_27
      sembernar_27
      1 yıl

Seninde

Yorumla
  • meinschicksal
    meinschicksal Takip Et
    Master Yaş: 39
    1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 4,8b cevap paylaştı.

Boş isler icin tabiki

1
    0 Yorumla
  • voinsea
    voinsea Takip Et
    Xper 3 Yaş: 19
    1 yıl

bencede. olmaları çok gereksiz

1
    0 Yorumla
  • niesamowite_życie
    niesamowite_życie Takip Et
    Xper 4 Yaş: 21
    1 yıl

bilmiyorum dkdkdksm

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Benimle yatmak için

0
    0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Bir erkeğin hayattaki amacı nedir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Hayatının amacı nedir? 37 cevap verildi
Hayatındaki amaç ne? 30 cevap verildi
İnsanın yaşama amacı nedir? 8 cevap verildi
İnsanın hayattaki amacı sizce nedir? 19 cevap verildi
İnsan hayatının amacını nasıl bulur? 9 cevap verildi
Sebep söylemeden hayatından çıkan insanın amacı nedir? 19 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Hangi vücut tipi size daha hoş geliyor?
  • Eski mesajlarını okuyup ben bunu niye yazmışım dediğin oldu mu?
  • Size aşık olan biri var mı?
  • Biri, senin ondan hoşlandığını nasıl anlar?
  • Sizce normal bir ev temizliği kaç gün sürüyor, ben mi abartıyorum?
  • Size değer veren biri mi, yoksa sizin değer verdiğiniz biri mi? Hangisini seçerdiniz?
  • İmamoğlu ve Özel sizce yeni bir parti kurmalı mı?
  • “PASSENGER (YOLCU)” filmini izlediniz mi, nasıl buldunuz?
  • Banyo yaparken kese mi lif mi daha iyi temizlik hissi veriyor?
  • Sizce kadınlarda hangi saç şekli daha güzel?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨