Kendimize inancımız yoksa başkasına nasıl inanç duyabiliriz ki?
-The Seventh Seal

Kendimize inancımız yoksa başkasına nasıl inanç duyabiliriz ki?
-The Seventh Seal
Gerçekten de, insanın kendine inancı yoksa, başkasına nasıl güvenebilir, nasıl inanabilir? Kendine güvenmek, aslında ilişkilerdeki güvenin de temeli gibi bir şey. Eğer bir kişi kendi potansiyeline, kararlarına, değerlerine inanıyorsa, bu içsel güven, başkalarına da yansıyabiliyor. Ama tam tersi, eğer insan kendini değerli veya güvenilir hissetmiyorsa, başkalarına güvenmek de zorlaşır çünkü o güveni kuracak bir temel eksiktir. Bazen insanlar, başkalarına güvenebilmek için önce kendilerine güvenmeyi öğrenmelidirler. Bu da genelde içsel bir yolculuk gerektirir; yani kişinin kendini anlaması, hatalarından ders alması, kendi duygularıyla barışması... Sonra, o güveni başkalarına da yansıtmak daha mümkün olur. Tabii ki bu da çok kişisel bir süreç ve herkesin deneyimi farklı.
Kendinden Şüphe Duyan... Başkalarının Motivasyonlarını Yanlış Yorumlayabilir: Kendi iç dünyasında güvensizlik yaşayan biri, başkalarının davranışlarını ve niyetlerini de olumsuz bir şekilde yorumlama eğiliminde olabilir. Bu durum, başkalarına olan inancını azaltır. İnsanın kendine olan inancı, başkalarına duyduğu inancın temelini oluşturur. Kendi iç dünyasında güven ve değer duygusu geliştiremeyen bir kişinin, dış dünyada ve insan ilişkilerinde sağlam bir inanç inşa etmesi zordur. Kendine inanç, başkalarına karşı açık olmayı, onları olduğu gibi kabul etmeyi ve onlara güvenmeyi kolaylaştırır. Aksi takdirde, güvensizlik ve şüphecilik ilişkileri olumsuz etkiler.
Ben muhalifim bu konuda, sadece kendime inanıyorum ve güveniyorum diğer insanlara çok zor inanırım ve güvenirim. İnsan canlısından her an her şey beklenir bence. Maalesef inandığım ve güvendiğim için pişman olduğum birçok kişi var.
Kesinlikle. Sırtlar hainlerin bıraktığı izlerle dolu.
Teşekkürler 🥇➕🌟
Kendime inancım tam ama başkalarına tam olamıyor
Ah, bu derin soru ve gif tam bir ruh hali… Kendine inanç duymadan başkasına güven ya da inanç duymak, temelsiz bir eve dayanmak gibidir. Çünkü güven önce içeriden başlamalı. Ama insan, bazen başkasının ışığında kendini görüp inanç kazanır. Bir nevi aynadır o kişiler. Yani, sarsılsan da başkalarının güveni, zamanla kendi öz benliğine olan inancını da tetikler. 🔥
Cevap
9Cevap
Kendine inancı olmayan başkasına inancı olmaz, sadece inanç değildir, kendine güvenmeyen kendini başkalarına güvenmez. Kendi değerleriyle kendi seçeneğiyle neye inanırsa onun karşılığını geri gelir.
O yüzden kendine inanç duymalı.
İnsanın kendine inancı olmadı şarttır başkalarına inanmasa da olur ve hatta çok güzel olur başkalarına inanmak insanı yaralıyor
insan kendine inanmıyorsa başkasına da inanamaz bence
Onu kendisinden daha fazla düşünerek inanç duyabilir. Belki bu herkesin başına gelmiyordur bilemiyorum ama ben kendime ne kadar güvenirsem güveniyim bazı konularda kendime hiç inanmıyorum. O inanmadığım konuda bir başkasına inanıyorum ve onun yapabiliceğini biliyorum. Kendi inancımı onunla paylaşıyorum da diyebiliriz. İnsan kendisine inanmadan bir başkasına inanabilir. Nedeni de kendisindeki eksikliklerin tanamlanmış halini karşısındakinde görmesidir. Bazen kendimize bile hayrımız yokken en sevdiğimiz insana yol göstermeye çalışırız bu da tipik bir örneğidir. Belki söylediğim bilimsel olarak gerçek olmaz ama duygular kalıcıdır ve hisler her zaman gerçekleşir. Önemli olan insan kendisine inanmıyorken bir başkasına olan inancıyla yenilenmeye çalışıp kendi inancını bulmasıdır.
Maalesef önce kendisine inanması gerek insanın sonrası zamanla olur zaten
Duyamazsin ki kendisine inanmayan da başkasına Hayir mi gelir ilk önce kendine inancın olcak her anlamda yoksa hayatın her alanında basarizlıklarla dolu olursun
Duyamayız onun icin orta bir yolu bulmak gerek bunu başta kendim için diyorum sonra diğer insanlar için üstat.
İnanmadığım bir şeyi başkasına anlatamıyorum bile önce kendim inanıp içselleştirip daha sonra karşıdakine anlatırım
Saygı sevgi inanç bunların özü yoksa yani kendinde olmayan birşeyi karşı tarafa vermesi hissettirmesi bence mümkün değil
Kendıne ınanmayan kimseye inanamaz, kendini sevmeyen kimseyi de sevemez
Böyle insanlar başkasında kendini arar sadece
Onu kurtarıcı olarak görüp kölesi olup kendini yıpratabilir
Duyamazsin o yuzden once kendinle barismalisin
Kendine hayrı olmayani gibi , başkasından da İnanç beklemesin 😛
Birini kahramanımız ilan etmek isteriz ve o nitelikleri karşımızda gördüğümüzde istemsizce inanç şekil alır. Gibi geliyor banadaaa.
Kendine inanmayan başkasının ne yaptığını umursamaz.
Özgüveni yerlerde olan insanların tipik özelliği.
Ya d asadece kendisine inancı vardır
Yani, zor
Kendimizi avutmak istememiz yeterli bunun için.
Kendine inancı olmayan herkese inanır.
Hayır, önce kendine inanç duymalı insan
Şans ve zaman vererek
Zamanla
İlk kendine inanmalı
Olabilir.
Duyamaz
Duyamaz tabiki.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?