Akıl almaya çok ihtiyacım var mahremiyet konusunda?

Ben mahremiyet konularında çok zorlanıyorum. Geçmişte bazı tacizler yaşadım, bunlar beni çok etkiledi. Zamanla kendimi korumayı öğrenemedim ya da ne zaman korumam gerekse donup kalıyorum. Bazen istemeden, fark etmeden mahremim ihlal ediliyor ya da ben başkasının mahremine karşı da çaresiz kalıyorum, tepki veremiyorum sevgilimjn mesela. Bu da beni içten içe yıpratıyor.

Günlük hayatımda da dikkatsizlikten kaynaklı durumlar yaşıyorum; örneğin görüntülü aramada istemeden çıplak halim gözükmüş olabilir ya da iş yerinde fark etmeden açığım kalmış. Sonrasında ise utanma, suçluluk ve kendime kızma duyguları içinde boğuluyorum. İnsanlar mahremini sır gibi saklarken ben kendi mahremimi koruyamıyorum ve bu beni hem güçsüz hem çaresiz hissettiriyor.

Kafam çok dolu, geçmişte yaşadıklarımın yükü çok ağır. Bazen travmalar yüzünden olayları sonradan hatırlıyor gibi oluyorum. Sürekli “neden böyleyim, neden dikkat edemiyorum” diye kendimi sorguluyorum. Ama gerçekten ne yapacağımı, nasıl çıkış bulacağımı bilmiyorum.
Akıl almaya çok ihtiyacım var mahremiyet konusunda?