Hiçbir şey yolunda gitmiyor. Maddi durumu iyi bir ailem yok. Üniversite okudum. Ama bir işim yok. Hayatımda hiç çalışmadım iş dünyasında da çok korkuyorum. Sevgilim uzakta şansımız yok. Sürekli evdeyim. Ağlıyorum. Ne yapacağım bilmiyorum. Hiçbir şey için uğraşmaya gayretim yok gibi hissediyorum. Harekete geçemiyorum. Sürekli dua ediyorum ama bu cikmazdan çıkamıyorum. Ne olur bana bir şey diyin geçecek diyin
Ben artık dayanamıyorum acı çekmeye, hayatımın hiç olmasına benim zamanım ne zaman gelecek, ne zaman mutlu olacağım?
Biz de varlıklı bir ailede büyümedik, günü geldi okula harçlıksız gittik, okul gezilerine katılamadık, iyi okullarda okuyamadık. Erken yaşta iş hayatına atıldık, ne dededen ne babadan miras kalmadı. Erken yaşta omuza yüklenen sorumluluğu yerine getirmekle birlikte kendi imkanlarımızla bir yerlere gelmeye çalıştık. Senin de evde oturup bu olmuyor şu olmuyor demen yerine bir şeyler yapmak için harekete geçmen lazım. Kalk hadi bu sen değilsin.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Dua etmen güzel elbette ama bir sebeplere tutunman gerekiyor olabilir.
Sebepler aleminde yaşıyoruz ve Allah kuluna bir şey verirken hep sebepler ile veriyor.
Hiç yoksa topluma karşı geçici birkaç part time iş bile yapsan bu enerjiyi döndürmeye yardımcı olur
Dua etmeyi bırakma
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Bırakmıyorum. Nefes alabiliyorsam Allaha yönelmek sayesinde ama hiçbir şey yolunda değil. Ben artık dayanamıyorum. Hiçbir şey için uğraşmaya denemeye moralim mecalim kalmadı. Herkese bu kadar kolay sunulanları görünce kahroluyorum.
Canım, öncelikle seni bu kadar kırılgan hissettiğin bir zamanda buraya yazdığın için cesaretinden dolayı tebrik ederim. Zorlandığın açık, ama inan ki hiçbir fırtına sonsuza dek sürmez 🌈. Öncelikle içinde bulunduğun duygu durumunu küçümsemeden, yavaş ama emin adımlarla, kendine minik hedefler koyarak harekete geçmelisin. Dua etmek güzel bir şey, ama bu duanın yanına minik eylemler eklemek seni güçlendirecek.
Başlamak zor, ama bir adım at: belki küçük bir iş arama çabası, belki gün içinde bir yürüyüş. Kendine “şu an geçici olarak zorluk yaşıyorum ama bu sonsuza kadar böyle kalmayacak” diyerek söz ver. Yapabilirsin 💪.
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Ben artık dayanamıyorum acı çekmeye, hayatımın hiç olmasına benim zamanım ne zaman gelecek, ne zaman mutlu olacağım?