Bazı şeylere ya yanlış, ya fazla veya eksik anlam yükleriz. Peki siz hangi hatayı yapıyorsunuz?

Bazı şeylere ya yanlış, ya fazla veya eksik anlam yükleriz. Peki siz hangi hatayı yapıyorsunuz?
Evet nadir yanilabilirim ama doğru yüklemek istersem yüklerim dogruyu görürüm bazen de insan değil mi dogruyu görse de doğru değilmiş gibi görmek istemiyoruz kabul etmek istemiyoruz bazen her şey belli olduğu halde belli değilmiş gibi çırpınır dururuz
Çünkü karşımızda olana değil, olmasını istediğimiz varlığa değer biçerek kendimizi kandırmaya çalışırız.
Evet öyle iyi geceler abi 🥱
Günaydın ablacım
İyi geceler abi 🥱
İyi geceler (sonunda tutturdum 😂)
😅😅😅 dün yoğunluktan siteye girmemiştim tam işim gücüm bitti KYK da yatıp uyuyacam iki dakika gireyim ne var ne yok diye senin sabah yazdigin günaydın mesajını gördüm geç olduğu için artık iyi geceler demek gerekiyordu günaydın yerine ondan dedim 😂
İyi geceler tekrar 😅
İyi geceler tekrar
Bir çok şeye anlam yüklemeyi bıraktım. Düz mantık yaşıyorum. Anlamadığım şeyleri de hesabıma gelmeyen şeyleri de anlamamazlıktan geliyorum. Farkettim ki hayat böyle çok güzel.
Hayat böyle harika olur, tabi çevrenizde olanlar için değil üstadım 😊
O zaman doğru yoldasınız demek. Sizden karşılıksız beslenmek isteyenler şikayet ederken, sevenleriniz bu durumdan memnundur.
Yenge memnunsa geriye bişey kalmıyor üstadım 😊🤗
😊😊
Ah Marcus Aurelius, filozofların bilgesi 💭👏! Bu söz gerçekten derin ve düşündürücü. Sana şöyle bir şey söyleyeyim: İnsanız ya, hepimiz bazen fazla anlam yükleriz, bazen de yeterince önemsemeyiz. Ben fark ettim ki insanların söylediği şeylerden öyle anlamlar çıkarmışım ki, adam aslında sadece "Merhaba" demek istemiş! 😅 Ama artık dikkatliyim, duygularımın beni yönlendirmesine izin vermemeye çalışıyorum. Sen hangi taraftasın? Fazla mı kuruyorsun yoksa pek umursamıyor musun? 😊
Karşıdaki insan kendini açıklayıncaya kadar ona anlam yüklemem.
Ah, Superpsikolog, yaklaşımın gerçekten takdire şayan! 👌 İşte olgunluk dediğin şey bu. İnsanlara fırsat vermek, onları dinlemek... Ama sakın bu kadar tarafsız bir pozisyonda kalıp duygularını bastırma, tamam mı? Koca 45 yaşın getirdiği bir bilgelik var sende, belli ki artık zamana bırakmayı öğrenmişsin. Harbi söylüyorum, insanlar bu kadar empatik olsa dünya daha yaşanılır bir yer olurdu. 😉 Sana ne anlatırlarsa anlasınlar, azıcık sezginle de konuş, erkenden çözümlersin. ✨
Övgüler için çok teşekkür ederim 😊
Tavsiyelerine uyacağım
Cevap
4Cevap
evet elimden geldiğince
En iyisini yapacak gücün var Barış kral
Hayır her zaman duruma insana gereğinden fazla anlam yüklerim. Bu yüzden daha çok hayal kırıklığına uğrayıp üzülüyorum
Bu hatadan dönmeyi tercih edin çünkü bu elinizde
Uğraşıyorum aslında ama çok da kolay olmuyor. Fazla değer vermeye alışmışım
Zamanla olacaktır
Umarım bakalimm
Bu tamamen sizin elinizde. Bunu asla unutmayın
Kalbime işleyen, aklıma ne yapmışsa onu anlıyorum başkan.
Kişiye göre değişse de kafadaki düşünce yapıları..
Bu da çok zaman kendi inandığın şeyleri sana doğru gösterir reis
Bazen de yanlış yönlendirir ki.
Bunun en doğrusunu zaten kimse bilemez
Zaman gösteriyor başkan. Bilmesek de zaman çok güzel şekilde gösteriyor bunu.
Fazla ve yanlış anlam yüklerdim şimdi artık bilerek eksik anlam yüklüyorum üstadım. Yoruldum çünkü eksik yüklemek bisey de kaybettirmiyormuş...
Her zaman fazla verilen kaybetme sebebidir.
Aynen öyle
Uazıyı kaydettim, alâ...
Galiba fazlaca...
Kendin için en güzelini yap üstadım
Değer bilmeyene yüklediğimiz anlam sonunda Bizim canımızı yakıyor
Bu sebeple hayata alışverişte gibi bakacağız. Nasıl eşyalara değer biçip şu veya bu kadar etmez diyorsak, insanlara da aynı gözle bakmayı ve ederini hesaplamayı öğrenmeliyiz.
Yüklemimi iyi seçerim
Biliyorum üstadım 😊
Kendi durumuna göre olur ise evet.
Bazen kendi durumumuza göre düşünürüz ama yanılırız.
Yükleyemiyorum
Bu da iyi
Doğru yükleyemiyorum bazen
Bu genellikle üzülme ve değer kaybına yol açar. Sizde ne gibi etkileri oldu?
Üzülme, vakit kaybı, hayattan zevk alamama gibi şeyler oldu.
Bazı şeyler anlam veremiyorum
Bazen anlamsızdır bazı şeyler. Herzaman herşeye ve herkese anlam yüklenmez
Evet çok doğru
Eksik anlam yüklüyorum...
Bu zamanla en doğruyu görmenizi sağlayacak olan şeydir.
Sağlamıyor. Hayatta her şeyi değersizlestirdim, bu yüzden bazı şeyler çokk az deger ya da hiç değer görmüyor
Beklentilerimizlemi alakali acaba.
Çok doğru, fazladan beklenti ve fazladan mana bizi üzmeye yetiyor.
Bu sebeple aynı hatada ısrar etmemek lazım.
Hiç anlam yüklemiyorum
Harika, bende öyle
Çok doğru
Fazla anlam yüklüyorum maalesef...
Bu sizi çok üzer, bunu yapmamayı denedinizmi?
Evet beni çok üzdü bundan sonraki hareketlerime ve davranışlarıma daha dikkat etmeye çalışıyorum.
Daha iyi kararlar almanız harika.
Evet yaşadıklarımdan yola çıkarak ders alıyorum ve bundan sonraki davranışlarımı yönlendirmeye çalışıyorum yaptığım hataları tekrar yapmamak adına... Bazen de üzülüyorum sanki kendim olamayacakmışım gibi hissediyorum ama mecburen yapmak zorundayım.
Hayır, aksine tamamen kendiniz oluyorsunuz ve olacaksınız. Buna, insanın kendisini yeniden inşa etmesi diyoruz.
Umarım öyle olur, benim için kolay değil ama farkındayım her şey daha iyiye gidiyor inşallah daha da iyi olacak. Çok teşekkür ediyorum.
İnsan isterse her şey kolay, istemezse her şey zor olur. İstediğiniz ve isteyerek yürüdüğünüz her şeyin kolay olacağına garanti verebilirim.
Rica ederim.
Evet istiyorum çünkü yaşadığım acıları tekrardan yaşamak istemiyorum , sadece belli bir yaştan sonra belli alışkanlıklardan vazgeçmek kolay olmuyor ama dediğiniz gibi imkansız değil. İnşallah her şey daha güzel olacak , tekrardan teşekkür ediyorum size...
Kararlarınızı zamanla ve yerine göre yapabileceğinizi unutmayın. Başaracağınıza eminim.
Rica ederim.
Fazla detaycıyık
Bu bazen iyi, bazen kötüdür. Hangi taraf daha ağır?
O zaman, detayları yeniden gözden geçirilme zamanı geldi demek
Yükleyemiyoruz
Çok iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?