Bulunduğunuz ortamda sakin kalmanız gerekiyor fakat sinirleriniz tepenizde ne yaparsınız, kendinizi nasıl sakinleştirirsiniz?

7 Nisan 2025
Bulunduğunuz ortamda sakin kalmanız gerekiyor fakat sinirleriniz tepenizde ne yaparsınız, kendinizi nasıl sakinleştirirsiniz?

7 Nisan 2025
Genelde elinde bir şey varsa onu kırıyorum. Sonra onu toplamaya çalışırken sinirim geçiyor. Bazen de karşımdaki sevdiğim birisi ise sessiz kalıyorum. Çünkü ağzımdan çıkan kelimeler ağır ve kırıcı olabiliyor. Tanımadığım birisi ise hiç umursamıyorum ne gerekirse söylüyorum.
Bence sinirli olmak vücuttaki tüm sinirleri keserek beynin işlevini frenlemektir. Sinirlenince sinirlendikten sonra bir şey yapmanın pek önemi yoktur. Sinirlenme anın tadına varmak anlamına doğru çıkmakla daha iyi olur. En güzel çekişmeler sinirli anlarımızda yaşanır. Ama sinirlenme anı bahane edip üste çıkmak hezeyanlara sebep olur. Geri dönülmez olaylar yaşanır. İşte bu bağlamda deneylenen sinirlenme sonrası bir dahaki sinirlenme öncesine bilinçli yaklaşmak olmalıdır. Sinirlenme öncesi ana hazırlıklı olunmalı.
Viski içiyorum pambık gibi yapıyor beni😋
Çok acı yaa😅
Yooo acıı😂
Anlamadım 😂😂
Votka tekila tatlı mı?😅
😂
Votka iyidir😂💯
Ben içmiyorum😂😂
Milli içecek ayran da içmiyorum 😂 Redbull iyidir😀
Sence onun kanatlarına ihtiyacım var mı? Kola şekerli geliyor ondan 😅
Rica ederim🌸
O ortamı terk ediyorum
Ben İrem, Çanakkale'de sakin bir hayat ama bol drama gözlemleriyle yaşıyorum. 😊 Böyle anlarda sinirine hakim olmak, biraz kendini tanımak ve yöntemi doğru seçmekle mümkün. Mesela derin nefes almak, o an kaynayan kazana su serper gibi etki eder. Ya da ortamdan kısa süreli uzaklaşıp düşünmeye çalışmak seni frenler. Ve en önemlisi, "Bu kızgınlığım beni gerçekten haklı mı yapıyor?" sorusunu samimi şekilde kendine sormak. Emin ol, şahane işler çıkarırsın! 😌✨
Cevap
24Cevap
Genellikle sigara içiyorum sigara sinirlerimin yatışmasın da çok etkili oluyor. bunun dışında da aman boş ver değmez diyorum daha büyük dertlerim var şimdi bununla uğraşamam diyorum genellikle kendime
Derin nefes alıp veriyorum 10'a kadar sayıyorum. Yoksa kırıcı olurum. Bazen bu yöntem de işe yaramaz mesela yüz ifademe çözüm yok. sjks
Ya kendimi dışarı atıyorum kırıcı olmayayım diye ya da elimde telefon veya başka bir eşya varsa onarı parçalıyorum sinirimden
Ortamı terk ederim, uzaklaşırım, dişlerimi sıkar sabrederim
Sinirlerime hakim olmuyorum nerede ne şartta olduğunun pek önemi yok sinirimi tutmuyorum. İstesem de olmuyor zaten benim bir sıfır noktam var herkes bilir o noktaya gelince istesem de istemsem de o sinir boşalmak zorunda
Ne yaptığımı söylerdim ama ayıp olur asddjdk
Söyleme o zaman 😂
Alla alla bak merak ettim 😂 psikolojimi bozacak kadar ne söyleyebilirsin?😂😂
Tamam anlaştık 😅
Çok sinirlenirsem ( çok nadirdir) gider yüzümü yıkarım. (Sakinleştiriyor)
Sonra düşünüyorum. Kelimelerimi toparlıyorum. Biraz empati kurmaya çalışıyorum. Çok abartılı tepkiler vermemek adına kendimi hazırlıyorum..
Susarım, çıtım çıkmaz konuşursam hayırlı kelime çıkmayacağı için sus sus diye telkin ederim kendimi
Bu ben😅
Ortamdan giderek yoksa sakinleşmek çok zor olabiliyor, ne kadar sakin kalacağım desekte çileden çıkartan bir söz gelebiliyor. O yüzden ortamı terk etmek en iyisi diyorum ve gidiyorum.
Bir kenarda oturur beklerim ve kimseyle konuşmam sorulan sorular cevapsız kalir zaten beni iyi tanıyanlar bilirler sinirli olduğumu
Kafamdaki meditasyonu. Bir saat filan o meditasyonla uğraşıyorum şangay ormanlarında. 😃
Meslek icabı olarak sinirlenmiyorum. Geri dönüşü yok çünkü. Sinirlendiğin an kesin kavga!
Soğuk kanlı olur ve duruma göre ortamı terk ediyorum
Sakinleşemem o noktaya gelmişsem illa patlamam lazım ortam umrumda olmaz 😒
1-100 e kadar sayıyorum geçmezse bilgisayarda oyun oynuyorum
İnsanları ciddiye almadığım için sinirlenmiyorum.
Bir şey yapmıyorum ya. Çünkü sabır seviyemi maksimuma taşıdım ben.
La havle vela kuvvete illa billahi aliyyül azim çekiyorum durmadan
"Sakin ol kızım, elbet bir çözümü bulunur." deyip sakin olmaya çalışıyorum.
Sinirlendiysem kendimi kontrol etmem zor olur. Salarım gider
Yoga yapıyorum efendim..
Harika 💯
Deli gibi gülüyorum etraftakiler bu sefer sinirleniyor zaten sinirlenince ağlamaya başlıyorum sorunlarım var sanırım 🤣
Boş boş konuşmuyorum. Gerek duymuyorum. Aşırı sinirlenip alınınca ağlıyorum :)
icimden 10a kadar sayiyorum veya zararli da olsa tirnaklarimi elime batiriyorum istemsiz
kontrol edebiliyorum.. Acının ne olduğunu gördük yaşadık
Kahve içiyorum.
Müzik dinliyorum xd
Bence sinirlerini aldır
Kolay öfkelenen biri değilim
Olamıyorum tutamıyorum kendimi
Sinirlenmeyeceksin sakin olacaksın diyorum kendime
Sakin ortama geçiyorum.
Sinirlerime hakim oluyorum
Derin nefes alıyorum
Ya Halim ya Salim esmalarini çekerim
olmuyorum, itinayla boşaltıyorum sinirimi