Evet ısrarcı birisiyim. Bazı konulara çok net takılırım. Özellikle sevdiklerimin iyiliği için. Bazen de kendi isteklerimin olması için. Ama hiç bir zaman karşımdakine zarar verecek kötü niyetli bir ısrarcılığım olmadı.
Israr kelimesinin gündelik hayattaki kullanımının zihinlerde oluşturduğu olumsuz anlamdan "ısrar etmek" eylemi de bir anlamda negatif eylem olarak değerlendirmeye alınabiliyor. Hayatta her şeyin fazlasının zararı olduğu gibi ısrarında fazlasının zararı olduğu yadsınamaz bir gerçek. Üstelik ısrar etmek, eylem itibariyle ısrar eden ve edilen şahısların kişisel duruşları ile de doğrudan ilintili. im juli filminde bir sahne hatırlıyorum. Tezgahta yüzük, kolye ucu tarzı şeyler satan bir kızın tezgahının önüne kızın ilgi duyduğu bir erkek geliverir ve ürünlerden bir kaçına üstünkörü göz gezdirir ve bir şeyi beğenir. Fakat fiyatı pahalı gelir. Tezgahtaki kız o ürünü beğenip beğenmediğini sorar çocuğa. Erkek beğendiğini fakat fiyatının pahalı olduğunu belirtir. Bunun üzerine de kız madem ki beğendin öyleyse neden ona sahip olabilmek için mücadele etmiyorsun gibisinden bir şey söyler. Buradaki ısrar bir kaç aforizmada da süslü bir şekilde belirtildiği gibi istediğin bir şeye ulaşırken karşına çıkan duvarlar senin o şeyi ne kadar istediğini test eder bağlamındadır. Bir metaya sahip olmak için, bir pozisyona erişebilmek amaçlı yani netice itibariyle kapıyı itmeden açık olup olmadığını anlayamayacağınız bir inat kapsamında. İşin yaş tarafı ise; salt ihtiras ile acımasızca ve etik teamülleri hiçe sayarak ısrar etmekte ve onu kör bir saldırganlığa çevirmekte yatar ki bu tarz ısrarların sonu sıklıkla nahoş neticelere varır ya da ısrar sahibi için fecaat olur.

#ZorundamıyımEfsane ✌ 1903 ✔™
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer