Selamün aleyküm.
Acı nereden gelir, nasıl bizi bulur? Bu da alıntı sorusu ama kimden nereden ne zaman buldum gördüm bilmiyorum. Sanırım pinterestte karşıma çıkmıştı

Söyleyecekleri artan insanlar genelde susar
#anılar rüzgarı
Selamün aleyküm.
Acı nereden gelir, nasıl bizi bulur? Bu da alıntı sorusu ama kimden nereden ne zaman buldum gördüm bilmiyorum. Sanırım pinterestte karşıma çıkmıştı

Söyleyecekleri artan insanlar genelde susar
#anılar rüzgarı
Ne güzel bir soru bu.. Acı aslında hem dünden kalır, hem yarından gelir, ama en çok da bugünde yaşanır. Dünden kalan, anısıdır; yarından gelen, korkusudur. Ama en derini, şu an içimizde taşıdığımızdır. Kimi zaman geçmişin yükü ağırdır, kimi zaman geleceğin bilinmezliği. Ama en çok da insan kendi kalbinde birikir acıya.
Kelimeler dans ettin ya Hu 🤌 Harika bi yorum!
Teşekkür ederim canım benim 🌸🫠
🧚♀️✨
Acı şimdide hep var, belki aktif olarak değil ama pasif olarak hep orada bir yerlerde. Dünden kalanların da, yarından gelenlerin de döngüsü bizi şimdide sıkıştırıyor.
Yaşadıklarımızda da yaşamadıklarımızda da acıdan izler hep bizimle.
Sanırım sanatın öncüsü de bu acı oluyor
Geçen chatgpt'yle konuştuk da ordan aklıma geldi. Aslında çoğu ressam, yazar, şair sanatını acısıyla şekillendirdi. Belki de bu yüzden keder ve öfke eserlerin başrolünde
Doğru bi düşünce bence de yoksa he eleyim kendimize saklar içimizde tutarsak sadece deliririz 🐣
Hazı sanattan bahsetmişken yakında çizim yaptın mıı 🧚♀️
Bi türlü yazamayışım 🤦♀️😄 hazır*
Yarından gelir, yarından gelen acılar ise dünde kalır.
Buna zamanda acı paradoksu diyebilir miyiz o zaman 🐣
Aleykum selam
Acı her zaman bizimle bizim bakış açımızla şekilleniyor bence. Bir standardı olan insanlarda ve heleki iyise daha cok acı çekiyor. Esasında dünde ya da yarında değildi bügünde bu andaydı kendimizdik.
Cevap
5Cevap
Andan gelir, zaman geçer üstünden ve dünde kalır.
dünden kalır yarından da gelebilir.. önemli olan insanın çözüm bulmasıdır
Acı yaşanmış anılardan meydana gelir gadası
Acı zihinden gelir
ne gecmsten ne gelecekten
Suçlu zihin
Ama o ilk acı kıvılcımı nereden geliyor? Yoksa doğuştan mı aşinayız acıya?
Zihin negatife programlı bir mekanizma acı oradan geliyor hep acı deneyimleri sana hatırlatr bu bir savunma mekanizmasi
Sence bunu değiştirebilir miyiz?
Ben kendime olumlama yapıyorum bir söz vardır
Acı yok Rocky
Senin film tavsiyelerini çok merak ediyorum özellikle animasyon tarzı hayatına hep çiçekler çizmenin bi yolunu buluyorsun 🌷
Film tarzm karamsar ya
Animasyon tarzı hayat dolu izledigm tek animasyon luca
Allah Allah karamsar filmler izleyip nasıl pozitif kalabiliyorsun? Yoksa onlardaki olumsuzluklar sana hayatın güzelliklerini mi hatırlatıyor?
Evet onları görünce halime şükrediyorum haha
Dününki acıtır, yarınınki hissettirir sıkıntı verir.
Herhangi bir kişi / şey ile etkileşime girmek acı getirir. İşin komiği girmemek de getirir.)
Mutsuzluk ve acı her seçenekte var, onu oyalıyoruz.
Senden çok güzel filozof olur hep yeni bi soluk getiriyorsun soruya 🤌
🥹🫂
hacı bir andır. bir an gelir ve hep ordaymış gibi hissettirir
Acı dünden gelir yarına gider
Geçmişten gelir
dünden gelir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?