Hepimizin derdi var, dertlerinizi drama dönüştürüp kendinizi başrol oyuncusu yapıyor musunuz? Az önce şöyle bir yoruma denk geldim ve çok hak verdim.

Hepimizin derdi var, dertlerinizi drama dönüştürüp kendinizi başrol oyuncusu yapıyor musunuz? Az önce şöyle bir yoruma denk geldim ve çok hak verdim.

Benim sanırım oyunculuk ömür boyu devam edecek. Yani dertler hiç bitmiyor ki. Özellikle çocuk büyüdükçe daha fazla derdin çoğalıyor. Ergenliği atlatana kadar ya da kendi ayakları üzerinde durana kadar hepsi aysrı dert.
🥲😅 Allah kolaylık versin 🥲🌸
Amin 🤲
Yok değilim. Yaşadığım şeyleri dile getirmeyi sevmiyorum, dışarıya yansıtmayı da sevmem. Dolayısıyla içimde yaşadığım şeyleri dramatize edip oyunculuğa çevirmiyorum. İnsanlar da dolayısıyla bunun derdi tasası yok sanıyor
Ah evet işin o tarafı da var.
İyi bir şey mi sence, derdini anlatmamak? Sanki neşeli ve mutlu insanlara karşı da alerjileri var 😅
Bir ara ben de böyleydim. Ve gerçekten hiç derdin yokmuş mutluymuşsun gibi sanılıyor sonra birsey olduğunda tepki verdiğinde "abartma, çok duygusalsin, çok hassasin, yediğin önünde yemediğin arkanda, ay seninki de dert mi bundan daha kötü şeyler yaşayan insanlar var" dediler etrafımdakiler. Buz oldum onlara. Yani insan birlikte olduğu insanların yanında "derdimi anlatmamaliyim ki beni drama queen" sanmasinlar" diye düşünmemeli bence ya. Bu şekilde düşünmeye başladığımda yanımdaki insanlarda bir sorun olduğunu artık daha kolay anlıyorum. Çünkü insan gibi olan insanlar altını çiziyorum sevdiğimiz değil bizler için doğru olanlar bile değil insan gibi insan olan insanlar sen derdini anlatmak istediğin için sana "drama queen'mişsin" gibi hissettirmez. Biraz uzun oldu ama uzun yazmam istedim bu şekilde davranan biri olarak bence uzun vadede iyi değil derdini anlatmamak... Robot değiliz yahu.. Yani tamam başkaları gibi dram yaratıp başrolünde de kendimizi oynatmıyor olabiliriz ama bazen anlatmak da gerekir ki robotlardan farkımız olsun. Evet hem drama queen'lik yapıyorsun derler hem de neşeli olman gözlerine batar. Bilirim bu insanları. Ah yazacak çok şey var da neyse...
Ne güzel yazmışsın, doğru insanın yanında yığılıp kalıyorum, hani bir şey anlatırken gözlerin doluyor, yutkunurken zorlanmaya başlıyorsun ya.. karşımdaki insan anlattıklarımı alacak, benimle paylaşacak hissini aldığım anda bütün gücümü kenara bırakıp, paylaşmaya başlıyorum. Ama bu tür insanlar o kadar az ki, alışıyorsun anlatmamaya. İnsan alıştığı şeyin yokluğunu fark etmiyor. Şu bir gerçek; drama queen’ler her zaman o rolünün hakkını verir, istediklerini de alırlar. Şu yaşıma kadar hayattan öğrendiğim şeyler arasında en güzel şey, kendime yaslanmak. Hani yeri gelir Annen bile anlamaz seni.
Yazamadıklarımi sen yazmışsın 🌸
Birbirimizin düşüncelerini tamamladık 🌸
Evet hem de olabilecek en güzel şekilde 🌸
🩵
💚
Teşekkür ederim 🌸😘
Rica ederim aşk 🌸🫶
Hayır dram sevmem komedi aşk bazen de gerilim adralenin başrolünde yim
Harika 🌸
Cevap
7Cevap
hayatım dram zaten benim
İnsanı Tanımak istenilmediğiniz halden çıkarsanız İnsanı tanınmak ve tanımlamak kolaylaşır
Hayır değilim, geçmişimi karakterime bahane edemem.
Terapist dangallaktır hepsinin canı cehenneme
Dram oyuncusu olurum filim olursa
Evet dram kraliçesi haha
Olmam.
Yok hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?