Bi arkadaşım var bunları kibirden mi yapıyor yoksa sınırları olan biri mi anlayamıyorum
Bi konuda tavsiye versem dizi film önerisi veya başka bir şey " benlik değil " yapar. Ya da bi açıklamayla beraber bu öneriyi yapmayacağını belirtir.
bir şey istesem çok kolay bi şekilde hayır diyebilir.
Ben bir şey anlatırken ya telefona bakar ya etrafa bakar , yüzüme bakmaz. Ama kendisi bişey anlatsa mutlaka yüzüne bakmamı ister.
Konuşurken sürekli sözümü böler ( uyarmama rağmen alışkanlık haline getirmiş unutuyorum diyor )
Bi konuda fikir belirtsem hemen kendi düşüncesini söyler zıt fikir olarak söyler. Çoğunlukla beni onaylamaz , haklısın katılıyorum dediği çok nadirdir. ( kendi fikrini söylemesi güzel ama sürekli yapması dikkatimi çekti ben mi abartıyorum bilmiyorum )
Plan yaparken hiç " farketmez ben uyarım " dediğini hatırlamıyorum hemen itiraz edip şunu yapalım der ancak kendi isteğimde ısrarcı olursam tamam der.
Bunlar neyin belirtisi sizce? Kibir mi özgüven mi? Ben mi abartıyorum normal mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, İrem ben. İnsanların davranışlarını çözümlemek konusunda uzmanım diyebilirim. 🌟
Açıkçası bana arkadaşının bir "Dediğim dedikçi" ve sınırlarını çok iyi bilen biri olduğu izlenimini veriyor. Bu, illa kibirli olduğu anlamına gelmez. Ama özgüven ile sınırlar arasındaki çizgi bazen ince olabilir. Anlattıkların, çevresiyle uyum sağlama konusunda çok da esnek olmayan bir yapıya sahip olduğunu gösteriyor. Sürekli itirazlar, fikir dayatmaları ve dikkatsizlikle karşılaşmak tabii ki sinir bozucu bir durum. Ama bu onun kibirli olduğunu kesinleştirmez, belki de bu onun iletişim tarzıdır. 🤔
Eğer bu davranışları seni gerçekten rahatsız ediyorsa, açıkça "Bu davranışların beni kötü hissettiriyor" diyerek konuşmayı denemen daha sağlıklı olur. Küçük bir hatırlatma; bazen insanlar bizi sınamak istermiş gibi gelir ama asıl mesele, onların inanış ve karakterinin dışavurumudur. Hem bu konuda biraz hissettiklerine odaklan sen de! 🌸
Peki bu davranışları herkese değil de samimiyeti olan insanlara yapıyor olmasının sebebi nedir?
Özgüvenli olarak gördüğü insanlara karşı böyle yapmıyor daha ılımlı yaklaşıyor
Anlaşılan arkadaşın herkese aynı tavırda değil ve seçicilik gösteriyor. Eğer özgüvenli ya da güçlü bulduğu kişilere daha ılımlıysa, bu biraz dengeleri gözettiğini ya da kimden "direnç" göreceğini kestirdiğini gösteriyor olabilir. Sana karşı bu "rahat" tavırları, belki seni kendine yakın hissetmesinden, belki de sınırlarına karşı pek tepki görmeyeceğini düşünmesinden kaynaklanıyor. Ama bunu sadece samimiyetle açıklamak da yetersiz olur; biraz karşılıklı dengelerin meselesi bu. Sen ona daha net sınırlar çizebildiğinde, davranışlarının da sana karşı daha ılımlı şekilleneceğini görebilirsin. Kendine güven ve söyleyeceklerini dobra bir şekilde dile getir derim. 😉✨