Çevremde egoist olarak nitelendiriliyorum. Bu neden kötü bir karakter yapisi olarak degerlendiriliyor. Evet her insan eşittir ve eşit haklara sahip olmalidirda ama kimi kandiriyoruz? Zekiyseniz ve yetenekleriniz üstünse onlardan üstünsünüzdür. Neden ona benimle ayniymis gibi bakayim ki? Yetenekler ve karizmanin prim yaptigi bir dunyada yasiyoruz.
Cevabın nedir?
değildir :) neden kötü olsun? şöyle düşün egoistler şöyle bir mantığa sahipdirler atıyorum bu insanın bana yardım etmeye ne mecburiyeti var ya da benim falanca kişiyle arkadaş olma gibi ne mecburiyetim var ya da beni var ederken banamı sordular gibi gayet adamlardır. kimseye karısmaz kimseyide kendisine karıştırmaz. severim egoist insanları kim kötü derse desin. süperdir.
15 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Yanına mütevaziliği de koyarsan iyi bir şeydir..!
İnsanların hiç biri " Eşit" değildir. Sadece eşit haklara sahip olmalıdır. Kim , daha güçlü, daha zeki, daha enerjik, daha yakışıklı/güzel, daha azimli, daha uyuşuk, daha tembel, daha sakar, daha beceriksiz, daha yavaş olanı eşit görebilir ki?13 Yorumla
Paylaşımın da egoist :) en azından saygı çerçevesinde paylaşsaydın. Sen kimseden üstün değilsin. herkes eşit sadece aklını kullananlar vardır bu yönle yükselirler yetenekleri olur. Ama mütevazilik bence iyi bir şey sen de kullanmalısın.
04 Yorumla- +1 yıl
Efendim kendinizle celisiyorsunuz. Herkes esit olsaydi yetenek ve zeka farkliligi olmazdi. Ustelik ben insanlara saygi duyan bir egoistim. Mizahim yanlis anlasilmaya musaittir. Siz beni yanlis anladiniz sanirim. Buna egoist paylasim diyosaniz beni tanisaniz egoizmin insana burunmus hali derdiniz
prim faln dedin aklima tupacin bir sozu geldi
'iyi bir kalcanin iyi bir beyinden daha fazla prim yaptigi bir ulkede hicbir sey gelismez'
bunu da neden dedim hic bilmiyorum 😂😂😂ahahha
sonuc olarak fok baliklari cok yanliz111 Yorumla- +1 yıl
ohoo ohoo ohoo.. basliyorum
bir insanin egoist olmasi icin ustun bir ozellige sahip olmasi gerekmez. yani sadece ustun insanlar egoist değil . bazi seviyesiz insanlardaki ego bende yok. bizim bahsettigimiz bu. ego iyi bisey değil ki kibir kucumseme bu tarz seyler barindiriyo. egosuz insan olmaz o ayri konu. her neyse herseyin iyi kotusu var egonunda oyle.. ego ve ustunluk ayni kavramda değil bide onu soyleyem dedim.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
22Cevap
+1 yılKesinlikle Kötüdür.
2 Sene öncesine kadar egoistim bir karakterim vardı. Profesyonel Doktorlar ve Arkadaş yardımıyla kurtuldum Artık Mütevazi olmayı öğrendim, ve Egoislikten gelen bir yapım olduğu için karşıdakinin karakterini de çözebilirim :)112 Yorumla- +1 yıl
Kendimle anlaştım kendi kendimi mutlu edebildim , kandırabildim , fakat toplu yaşanan yerlerde özeliikle okul pansiyonları dershaneler , vb yerlerde insanlar ile anlaşamadım , yinede sen iyisini bilirsin ama vazgeç derim canım kardeşim :)
- +1 yıl
Bedeli ağır olmaz da dostum , Metropol kentlerden olurda dışarı çıkarsan , Anadolu şehirleri ya da cahil diye hitap ettiğmiz ama ayak uydurmak istediğin kişilerin yanında olursan o zaman çok sorun yaşarsın çunku herkes anlamayabiliyor , ayrıca Türkiye egoist olunacak bir ülke değil :) ama avrupada yaşıyor olsaydın hiiç sorun yaşamazdın
- +1 yıl
Sana tavsiyeyim yaşın 14 - ise yani üniye ya da liseye yeni geçeceksen sakın ola devlet yurtlarında kalma ya özelde , ya da evde kal ayrıca madem egoistsin egoistliğin verdiği karizmayı sarsma demem o ki senin daha fazla paraya, daha fazla bilgiye daha fazla her zaman daha+ kişi olmalısın dışarıdaki halktan
- +1 yıl
Ben lise son sınıfta iken Egodan pansiyondaki istanbullu bir oda arkadaşım sayesinde kurtuldum :)
Ders konusunda sorun yaşıyordum ama Okulda , PARA , GENEL BİLGİ TEKNOLOJİ , SİYASET, ANATİLİK KAFA , HERŞEYİN ÜÇKAĞITI sayesinde Çarkı az çok kendi elimde döneriyordum yinede iyi bir b*k değl, yaşadığım sorunlar karşısında zkmişim çarkını - +1 yıl
Sen yinede kurtulmaya bak :) kurtulamazsan herkesden daha çok geliştir kendini insanlar sana yalvarmalı ;) her konuda
- +1 yıl
Tamam kardeşim :) iyi geceler.
Kişilik & Karakter konusunda 7b cevap paylaştı. Atalarımız ne demiş? "Herşeyin azı karar, çoğu zarar" Azıtma yani bu konuda.
11 Yorumla
+1 yılFazlası zarar..
bknz:
https://pbs.twimg.com/media/BtXSERRCEAMl4m2.jpg11 Yorumlaegoist ruhlu insanlardan oldum olası nefret etmişimdir hala da ediyorum. çünkü egoistler kendinden başka insanları küçük görürler onlarla alay edip toplumun içinde aşağılarlar kendini güzel karşısındakini de çok çirkin bulurlar hoşgörü denen bişey yoktur onlarda. Allah bizi böyle tiplerden uzak etsin
14 Yorumla
+1 yıldeğildir ama dozunu aşarsan dışlanırsın kendini beğenmiş bir yaratık olursun dünya senin üzerine kurulu zannedersin
15 Yorumla- +1 yıl
iyi ozaman en iyi görüş seç
- +1 yıl
aman ölürsün sanki
+1 yılÖyle ahım şahım yeteneğimde yok ama herkesi küçümsüyorum, daha doğrusu beni çevremdekiler böyle yapmaya zorladılar. He bu arada kimse tüm insanlar eşittir zırvasıyla cümleye başlamasın. Çünkü kimse eşit değil.
Profiline girer girmez seni de ciddiye almamak geldi içimden.04 Yorumla- +1 yıl
Eh profilime gore beni daha tanimadan ysrgilayacaksan sen egoist degil o yargili bir kaziksin dostum. Ustelik kimse esit degildir cumlesi bu dunya icin gecerli ben obur tarafta Tanrinin adaletine inanan kisilerdenim. Egom ve kibrim sadece hakedene senin gibi ortaligi kasip kavururcasina degil
- +1 yıl
Tipine bakarak boş biri olduğunu anlayabiliyorum artık insanların. Bunu hakaret olarak algılamana gerek yok, sadece yorum yaptım. Konu ne ara öteki tarafa gitti? Ben zaten bu dünya için konuşuyorum. Lafı gevelemeye gerek yok. Yaşadığım deneyimleri yaşa, daha sonra yorum yaparsın, dediklerimi anlayabilirsin. Benim böyle olmama neden olan yaşadıklarım. İnsanları artık karıncalardan farksız görüyorum. Hani karıncaları ezmemek için, öldürmemek için dikkat etmezsin ya insanlarda böyle benim için. Milyarlarca insanın yarın öleceğini bilsem umurumda olmaz. Çünkü dünya milyarlarca boş yaratıktan ve pislikten temizlenmiş olur.
- +1 yıl
Efendim sizin ki egonunda otesinde sanirim. Oncelikle insanlarin tipine bakarak ne olduklarini anlarim demistiniz degil mi? Dis gorunuse gore yorum yapilacak olsaydi bu pek saglikli olmazdi acikcasi. Ustelik siz tum insanligi kucumsuyorsunuz. Her ne yasamissaniz size bunu yasatan insanlardir diye tahmin ediyorum ve sizi bu hale getiren insan denilen varliklari kucumserseniz za gecegini dusunuyorum
- +1 yıl
Yok böyle iyi, herkesi küçümse ve ez. O zaman her şey yolunda gidiyor. İnsanlar ezilmeyi, aşağılanmayı seviyor. Sürekli ez ondan, yoksa seni ezerler. Tırnağım dahi olamayacak insanları benden üstün tuttuklarından sonra dünya umurumda değil. O zaman değişmeye başladım. Gerçek anlamda benim tırnağım dahi olamayacak insancıkları bana örnek gösterdiler. Tip desen tip yok, karakter desen karakter yok, işsiz, güçsüz, amaçsız, cahil, hiçbir şey bilmeyen, yanar döner insanları benimle bir tutmaları bile beni öfkelendiriyor.
+1 yılKendin için istediklerini çevren için iste. O zaman el üstünde tutulursun
11 Yorumlaıslık çaldıklarında paçalarına koşmadıgın için sana egoist demişlerdir
ziktiret...11 Yorumla
+1 yılBakmayacaksın işte zekana uygun gördüklerinle sohbet edersin kalanla işin olmasın, çok zeki olduğunu da milletin kafasına sokarcasına hareketlerde bulunma ; zeki olduğunu üstün hallerin olduğunu çevre farkeder zaten..
01 Yorumla
+1 yılBence çevrendekiler egoist görmemişler... Sen egoist değilsin.. Olamazsın... Çünkü kendine güvenin vardır sadece. Egoist daha farklı konuşur. Tavır hal ve hareketlerinden kolayca anlayabilirsin. Seçtikleri kelimeler bile farklıdır..
06 Yorumla- +1 yıl
Bence sen egoist gözükmeye çalışıyosun.. Egoist bir tarafım var bazenleri ve bu tavırlarını iyi biliyorum. .. Egoistler kimseye hak vermez.. Dış görünüşünden tut mimiklerine kadar ezerek konuşurlar.. Değer verdiklerini belli etmezler. Falan falan bence bir tür psikolojik bir rahatsızlık gibi birşey bu...
- +1 yıl
Tm takıl sen kafana göre ahahahhas
- +1 yıl
Bilimsel konuşmaya ya da çok bilmişlik yapma... bir bilgin yok sadece kendini farklı gösterme çabasında aramıza yeni katılmış ama asla dikkat çekemicek olan kibarlık az sonra ölücek olan bir oğlan çocuğu var karsımda... Dediğim gibi takıl sen kafana göre hahahhs.
+1 yılDiğerlerinden yakışıklıysam doğal olarak bu iyi hissettirecek, bu da beni ''egoist'' yapacak. Bu yakısıklı/güzel/yetenekli her insanda az da olsa vardır.
01 Yorumla
+1 yılNeden iyi olsun ki. Kendini diğer insanlardan üstün görmenin bir anlamı yok
03 Yorumla- +1 yıl
Ama bunu dile getirmek doğru mu? Ben senden daha zekiyim diye övünmek.. Mutlaka onun da senden daha üstün yönleri vardır.
+1 yılyani tamamiyle insanlarin birbirinden kopmasina guzel diyorsun bravo sen esine cocugunada ayni seyi yap neden besleyeyimki de. Elbet bir insan evladi cenazeni kaldirir..
013 Yorumla- +1 yıl
Sen insanlari esit gorsen nolur morukk kimse esit degil aslinda birbirimizi kandirmayalim.. morelim bozuk biraz isyankar veya konu disi konusmus olabilirim
- +1 yıl
Inan bakalim..
- +1 yıl
peki bende bir soru yonlendireyim sana hemen. Iki birey var. xxxx yilinda dogdular. Ayni hastane ayni gun. 1. Sahis daha zeki daha atilgan daha yakisikli daha daha dahavb. 2. Sahis pek zeki degil yavas ve bu durumu onu surekli yipratiyor. Surekli bir depresyon ruzgari surekli bir aksam golgesi.. 1. birey ileride meslek sahibi olur ve bir is adami olur taninir ilerler marka olur. Diger birey ise yani 2. Birey 1. Bireyin is yerinde calismak icin buyuk caba harciyor. bunlarda esitmi ordada? Ikiside en basta ayni cabayi gosteriyorlar ayni ilk okul lise universtede egitim gorduler. Bunlarda hem dinsel hemde fani olarak esitlermi?
- +1 yıl
Hem dinsel hemde fani olarak esitlerdir. Bu anlattigin hikayeye benzerdir. Birisi Almanyadaki sanat okullarinin bas sorumlusu oburu ise acliktan olmek uzere yeteneksiz oldugu icin okula alinmayan bir Alman genci. Tipki senin dedigin gibi esit degiller saniliyordu. O yeteneksiz denilen ve okula bile alinmayan hicbir ise yeterli gorulmeyen cirkin kisa boylu aptal adam kimdi biliyor musun? Adolf Hitlerdi! Bak tum dunya liderlerine Napolyonda buna benzerdir Leninde Stalinde insanlarin kesinlikle kendine has yetenekleri vardir ama sen bir baligi agaca cikma yetenegine gore yargilarsan o balik hayati boyunca aptal olduguna inanir. O is yerinde calisan adam balik is merkezinin sahibi olan diyer x kisisde maymun olsun. Evet o maymun o agaca dahs iyi tirmanir ama onlari suya koyarsan isler degisir. Basarisizliklari dine yikmak sscmaliktir
- +1 yıl
Fakat kardesim bu olay 1000000/1 bir sekilde.. diger 999999 birey? ve dunyada suanda neden yasarsin. Is es as. bunlar icin. Baligin agacta maymunun suda hic sansi yok ancak ve ancak ornekler gibi 1000000/1 olur.. eminim ben seni sen beni anlamissindir..
- +1 yıl
Kardesim bu 100000/1 diyorsunya sana dunyada milyonlarca caresiz ve esit olmadiklarini hissettiren duygu yuzunden bu kadar karamsarsin. Ben seni cok iyi anladim mutlak adalet yoktur. Herkes adil baslasaydi hayat denen yarisa neden gelirdik bu dunyaya? Ama bu milyonlari caresiz gosteren rakamlar isin reklamidir. İnsanlarin yardik etmelerini isterler yasadigin cevreyi ele al bence. Sehrinde 1 milyon kisi yasiyorsa tas cstlasin en korkunc rakam bunun 10bini cok caresizdir.50 bini zor durumdadir. Dunyanin bazi yerleri Filistin gibi herkes caresizdir ama baska bir yerde ayni nufusa sahip ulkede huzur hakimdir. Kisacasi bardagin dolu bos tarafi meselesi ama ben seni anladim o yuzden fazla itiraz etmeme gerek yok ssnirsam
- +1 yıl
Tesekkurler saol. anlattiklarini anladim.. fakat onemli olan su ne b. k yicem ben hayatta?
- +1 yıl
Kardesim cevaplarindan anladigim kadariyla dusunen sorgulayan koru korune inanmayan bir adamsin. Sadece hayal et ve kendi dogrularini bul bu ikisine sımsıkı saril ve ölene kadar terk etme. Hayatta yenilmek istersen kaybeden insanlari dusunmekle adaletsizligi dusunmekle zaman gecir vadeni doldur. Ama aksine hayata hukmetmek ona yon vermek istersen iste o toplumdan cikan milyonda bir adamlari hatirla. Onlar dogarken fakirdi aptal denilirdi cirkinlerdi ama hayata savasmadan teslim olmayi reddettiler. Hayal ettiler inandilar savastilsr ve aldilar. Sende savas asla pes etme kaderin belli olana kadar elinden geleni yap
- +1 yıl
Saolasin sende oyle beni nazikce ve anlayisla karsiladin. Kimse esit degil. Bunuda diyemeden duramadim :))
- +1 yıl
Esenlikler :)
+1 yılEinstein in bir sözü
Ego=bilmek/(bölü)1
Bir yorumum yok sadece einstein'ın görüşü.01 YorumlaEgoistler bencildir. Kendilerinden başkalarını görmez. Siz seviyorsaniz başka boşuna dememisler deveye diken insana s...
04 Yorumla- +1 yıl
Dostum görmez dediysem manen görmez. Benim bir arkadaşım vardı. Mesela beraber kulübe giderken gelirken sürekli ben söyleyim ben böyleyim derdi. sadece ikimiz varız. ben sırf onu dinliyorum. Yani kendinden başkasını görmüyor düşünmüyor. Şimdi bu arkadaş beni dışarı cagriyo gezelim diye çıkmıyorum. itici geliyor anlatabildimmi?
- +1 yıl
Tıp ta mal diye bir şey yoktur. Egoist, megolaman olarak nitelendirilmistir. Gerektigi yerde zaten kisi kendini gostermelidir ve bunun adi ego degil. Toplum icerisinde durus olur. Sanada tavsiyem kimsenin yanında ben egoistim deme. Ego kötü bir huydur ve dikkat cekersin. Ters birine denk gelirsende seninle dalga geçer.
Yersiz ego kotudur. Yaptigin is iyiyse ovunursun sorun yok
03 Yorumla
+1 yılCok asiriya b kacmadikca iyi bise bile
11 Yorumla
+1 yılFazlası kötü ya var öyle tanıdığım zor yane anlaşmak
01 Yorumla
+1 yılGunun soZu egoist candir gerisi heyecandir :D
11 YorumlaBanada oyle derler kibirli egoist vs. ama cok haklisin insanlar asla bir tutulamaz her insan bir degildir bir kere
03 YorumlaEğmişti olmak kesinlikle kötü değildir,, kendine saygı duymaktır ,,, hepsi bu
01 Yorumla
+1 yılaşırıya kaçmadıkça normaldir
11 Yorumla
+1 yılEgonu kullanmasını bilirsen iyi birsey.
11 YorumlaYaşasın egoizm kahrolsun bizi cekemeyenler
11 Yorumlaegoistlik kötüdür bence ya =/
01 YorumlaTercih meselesidir
13 Yorumla
+1 yılegoistler candır
11 YorumlaOrtama gore deisir
13 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 978 cevap paylaştı.
+1 yılKötülük çok kötü bi'şey
01 Yorumla
+1 yılBenim de içim dışım ego, çevre sponsor oluyor
03 Yorumla- +1 yıl
bik bik etsinler, çok da tın
+1 yılNefret ederim oksijen alip ego veriyor bazilari
01 YorumlaYorumlar için geldim
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılumarım ölürsün bebeğim
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBencilligin neresi iyi
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBaska nasil merak ettim
Cevap sahibi+1 yılEgoist insan farkindalik var da diger insanlarda farkindalik yok mu
Felsefeciler egoistmiydi
-nayir
Cevap sahibi+1 yılHe tamam kendini kandir iyi gunler
+1 yılEvet kötü
01 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Fazlası zarar
01 Yorumlahemde ne kötü.
01 YorumlaDeğil mi yani?
01 Yorumla
+1 yılKötüdür.
01 YorumlaKötü la kötü
01 Yorumla
Devamını Gör(25)