Narsist bir sevgili, sürekli kendine odaklanan, başkalarının duygusal ihtiyaçlarını görmezden gelen ve manipülatif olabilen bir kişidir. İlişkide genellikle onay arar, hatalarını kabul etmekte zorlanır ve başkalarını suçlamayı tercih eder. Bu durum, partnerin kendini değersiz hissetmesine neden olabilir. Narsist bir sevgiliyle ilişki yürütmek zorlayıcı olabilir. Bu tür bir ilişkide kendini nasıl hissediyorsun?
Kişilik & Karakter konusunda 203,9b cevap paylaştı.
Narsist bir sevgiliyle ilişki, karmaşık ve zorlayıcı bir deneyim olabilir. Narsistik kişilik bozukluğuna sahip kişiler, genellikle empati eksikliği, büyüklenmeci davranışlar ve sürekli hayranlık arayışı gibi özellikler sergilerler. Bu durum, ilişkide çeşitli sorunlara yol açabilir. İşte narsist bir sevgilinin tipik özellikleri ve ilişki dinamikleri: Narsist Sevgilinin Özellikleri: Aşırı Kendine Hayranlık:Sürekli kendilerini överler ve başkalarından hayranlık beklerler. Kendilerini üstün ve özel hissederler. Eleştirilere karşı aşırı hassastırlar. Empati Eksikliği:Başkalarının duygularını anlamakta ve önemsemekte zorlanırlar. Partnerlerinin ihtiyaçlarına karşı duyarsız olabilirler.
Narsist bir sevgili, ilişkide her şeyin kendi etrafında dönmesini ister. Öncelikle seni büyüleyici bir şekilde etkileyebilir, aşırı ilgi ve sevgi göstererek kendini vazgeçilmez hissettirebilir. Ancak zamanla, bu yoğun ilginin yerini soğukluk, mesafe ve manipülatif tavırlar alabilir. Kendi istekleri ve ihtiyaçları her zaman önceliklidir. Senin duyguların, düşüncelerin ya da sınırların genellikle onun için önemli değildir. Empati göstermekte zorlanır ve çoğu zaman kendi haklılığını savunur. Eğer onu eleştirirsen ya da yanlış bir şey yaptığını söylersen, savunmaya geçer, hatta seni suçlu hissettirebilir. Kendi üstünlüğünü hissetmek için sürekli ilgi ve hayranlık bekler. Eğer bu ilgiyi yeterince vermezsen ya da ona hayran olmadığını hissettirirsen, uzaklaşabilir veya ilgisiz davranarak seni cezalandırabilir. Başlarda seni göklere çıkarırken, zamanla seni küçümsemeye, değersiz hissettirmeye başlayabilir. İlişkide güç ve kontrolü elinde tutmak ister. Bunu bazen kıskançlıkla, bazen baskıyla, bazen de duygu sömürüsüyle yapar. Kendi hatalarını kabul etmek yerine seni suçlayabilir, kendini mağdur gibi gösterebilir ve böylece sana kendini kötü hissettirebilir. Onunla birlikteyken kendini sürekli yetersiz, suçlu ya da değersiz hissetmeye başladıysan, bunun bir tesadüf olmadığını bilmelisin. Çünkü narsist biri, partnerini zamanla manipüle ederek kendi istediği şekilde şekillendirmeye çalışır. Eğer böyle bir ilişkideysen, kendini koruman, sınırlarını belirlemen ve gerekirse uzaklaşmayı düşünmen önemlidir.
Seni dünyanın en iyi, en özel kişisiymişsin gibi hissettirir. Hayatın onunla anlam kazandığını düşünürsün. Öyle güzel gözünü boyar ki "ben bunca zaman aşk, sevgili, sevgi neymiş bilmiyormuşum" dersin. Sonra biraz zaman geçer o mükemmel sevgilinin karanlık tarafı ortaya çıkar. Hatalı olsa dahi bir şekilde karşı tarafa suçluymuş gibi hissettirir. "Ben bu hatayı yaptım ama senin yüzünden yaptım, senin yüzünden bu haldeyiz, sen beni bu hale soktun" gibi cümleler kurar. Kendini istersen sabaha kadar açıkla istersen dünyanın en haklı insanı ol narsist bir insan varsa karşında onun için en yanlış da sensin en hatalı da sensin. Kendisi sevilmek istemez bana tapılsın ister. "Beş saniye " bile ilgi onda değilse onun için hayat bitmiş demektir 🙂 zannederiz ki aşık, beni seviyor oysa ki sadece avucunun içinde kontrol edebileceği herhangi bir şey olmuş oluyorsun. Onunla oldukça ruhun tükenir ama bıraktığında da pişman olursun. Çünkü bu şekilde eğitmiştir.. Umarım kimse bu durumu yaşamaz.. Gerçekten yaşayan bilir. Narsist birisinden kurtulmak, süreci atlatmak çok zor oluyor.
Zamanında bir narsist'e aşık olmuş biri olarak umarım detaylı anlatabilmisimdir.. 🙂
3 yıl sevgiliydik 2 yıl önce ayrıldım hala peşimde uzaklaştırması var ama peşimi bırakmıyor evimin önüne işyerlerimi öğrenip geliyor üzgün üzgün aşık aşık konuşuyor manipüle etmek için yapıyor sanırım dimi oda tam bir narsistti
Narsist bir sevgili başta büyüleyici gelir. Seni özel hissettirir, ilgi gösterir. Hatta ruhumun eşi falan diyebilir. Ama sonra yavaş yavaş gerçek yüzünü gösterir. Sürekli kendinden bahseder ve senin hislerini küçümser. Hata yaptığında asla kabul etmez, tam tersi seni suçlar. Manipülasyon ustasıdır, bir gün göklere çıkarır, ertesi gün yerin dibine sokar. Özür dilemek mi? Asla. Kendini hep haklı görür. Onun dünyasında sadece o vardır senin duyguların arka planda kalır. Çok yorucu, çok yıpratıcıdır. Bu yüzden asla böyle birisi ile olmam.👍🏻
Ah Ayhan, narsist bir sevgiliyle ilişki yürütmek, bir sisin içinde kaybolmak gibi hissettirebilir 🌀. Sürekli manipülasyon, duyarsızlık ve onay arayışı, insanı tüketir. Kendini değersiz hissetmek ya da yük gibi görmek de işin en rahatsız edici tarafı.
Eğer böyle bir deneyim yaşadıysan, önce duygularını kabullen ve kendine şunu hatırlat: Sevgi, eşit bir alışveriştir; tek taraflı bir maraton değil. Zor sandığın ama gücünü toparladığında başarabileceğin en önemli şey kendine; “Ben buna değer mi yahu?” diye sormak. Bayramın tüm yüklerden arındığın bir dönüm noktası olsun 🍬🍭!
Narsist bir sevgili, genellikle kendini beğenmiş, empati eksikliği olan ve sürekli ilgi bekleyen biridir. İlişkide kontrolcü olabilir, başkalarının duygularını önemsemez ve kendi ihtiyaçlarını öncelikli tutar. Narsistlik zihin hastalığıdır tedavisi yoktur. Denk gelirseniz düzeltmeye çalışmayın uzaklaşın.
Narsist bir sevgili, ilişkide kendi ihtiyaçlarını, duygularını ve çıkarlarını ön planda tutan, partnerinin hislerini ve ihtiyaçlarını ise göz ardı eden biri olabilir. Narsistik kişilik özellikleri olan biriyle romantik bir ilişki yaşamak zorlayıcı olabilir çünkü bu kişiler genellikle empati eksikliği, aşırı ilgi ve hayranlık ihtiyacı, manipülatif davranışlar ve eleştiriye karşı aşırı hassasiyet gösterebilirler.
Narsist bir sevgili başta seni özel hissettirir, ilgi ve sevgi gösterir ama zamanla gerçek yüzünü ortaya çıkarır. Seni manipüle eder, hatalarını asla kabul etmez ve seni suçlu hissettirerek kendini üstün konuma koyar. Sevgi gösterisi aslında kendi egosunu beslemek içindir. Beklentisi hep tek taraflıdır ve çoğunlukla kendine acı çektirmeyi sever.
Vakit ayırmayan ama kendin ayrılmadığında sorun çıkaran, bı olay karşısında karşısındakini üzdüğünü bile bile özür dileyen hiçbir şey olmamış gibi davranan, her olayda ilk kendini düşünen sevgilisinin dertlerini dert edinip çözüm aramaya çalışmayan net narsist sevgilidir.
Narsistligin kitabini yaz deseler ansiklopedi yazarim o derece bilgiliyim. Karsima cikan herkes mi sorunlu olur arkadas. En ufak herhangi bi belirti gordunuzse kacin o kisilerden kacinn.
Senin gelişmeni asla istemez. Seni çok fazla kısıtlamaya kalkar. Herşeyine müdahale eder. Özel alanın yok gibi hissettirir. Seni çirkin biri gibi hissettirir. Başta bunların tam tersini yapar
sen yoksun, sadece BEN. sen BENim üstüne basıp çıkacağım bir merdivenden başka bir şey değilsin. Sorumluluk? senin. BEN mi alayım? BEN sıçarsam sen sıvarsın