"Hac, Mekke'den dönünce, namaz, camiden çıkınca, Oruc, Ramazan bitince başlar"
demiş büyükler.
Son teravih, son sahur derken Ramazan-ı Şerif'in son orucuna niyetlendik. Kimin son Ramazan'ıydı, seneye kavuşmak nasip olacak mı bilinmez. Öyle ya da böyle geçti ve gidiyor.
Elbette Çok üzülüyorum 😥 Gelişi Huzur Mutluluk getirdi gidişi Hüzün üzüntü getirdi Rabbim İnşallah Seneye Ramazan'ı şerif ayına Sağlıklı sevdiklerimiz ile birlikte ulaşabilmeyi Nasip Etsin İnşallah böyle düşünelim bu giden Ramazan'ı şerif gelmeyecek fakat Bir başka Ramazan'ı şerif olarak yine Rahmeti Bereketi İle gelecek böyle teselli edelim kendimizi
Açıkçası Ramazan’ın bitişi her yıl içimde bir boşluk bırakıyor. O manevi atmosfer, sahurda uykulu gözlerle sohbet etmek, iftarı beklerken sabırla geçen saatler… Hepsi bir başka güzel. Bayram sevinci olsa da, Ramazan’ın getirdiği huzuru, paylaşımı ve ibadetlere yoğunlaşmayı özlüyorum. Tabii bir yandan da günlük rutine dönmek var ama yine de Ramazan’ın kattığı o manevi güç ve birlik havası bambaşka. Keşke biraz daha uzun sürseydi diyorum bazen.
Uykunun en tatlı yerinde Allah rızası için kalkıp, Onun emrettiği oruca niyetlenmenin sevabı da çok ayrı oluyor bu sebeple. Rabbim seneye de kavuştursun inşaallah.🌸