+1 yılBirincisi ona hastaymış ya da deliymiş gibi davranmayın sakın. Henüz karakterini arayan bir çocuk ve bu esnada başından bu tarz olayların geçmesi normal. Eşcinsel değildir ya da eşcinseldir diyemeyiz. Ama eşcinsel olması ona karşı sevginizde azalmaya yol açacaksa bu onun hayatında daha büyük çöküntülere yol açacaktır.
https://www.youtube.com/watch?v=L3K0CJ8usPU
Öncelikle profesyonel destek almanızı öneririm. * abunu kızınızı "normal eğilimleri" olan birisi yapmaya değil, nasıl bir cinsel yönelim içinde olduğunu ve bunun muhtemel sebeplerini araştırmaya yönelik olsun. Örneğin hemcinslerine yönelim duyan insanların bir kısmı küçüklüğünde istismar edilmişlerdir. Bununla beraber tamamen doğal olarak bu şekilde yönelime sahip olanlar da vardır. Tek bir sebebe bağlamak veya hasta olarak nitelendirmek yanlış olacaktır.
Sonuçta bu çocuk sizin çocuğunuz ve ötekileştirerek hayatını zindan etmek, hatta daha kötü sonuçlara sebebiyet vermek de, arkasında durup da her türlü destek vererek daha mutlu birisi yapmak da sizin elinizde.
İngilizceniz varsa izlemenizi tavsiye ederim.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılpiskiyatir ya da bu konuyla ilgili uzaman kimse ona git... geç olmadan... damat yerine eve gelin gelmesini istemiyorsan şaka olsun diye değil farkına var ve haraket et diye söylüyorum tek başına altından kalkacağın iş değil babası nerde bilmiyorum ama onunda el atması lazım... ya da bir erkekle yakınlaşmasını sağla ama buda sakıncalı sonuç doğurabilir o yüzden en doğru yol uzman bir doktor...
03 Yorumla- +1 yıl
Psikiyatr şizofreni veya depresyon gibi hastalıklara ilaçlı tedavi uygulayan doktor oluyor psikolog gidilmesi gereken
- +1 yıl
bazı kadınlarda bu hissiyat oluyor kendini erkek gibi görebiiliyor şu an erğenlik döneminde ve kişilik arıyor kendini bulmaya çalışıyor eğilim erkeksi biraz kızlarla iç içi biraz erkeklerle iç içe olacağı ama cinsleir ayırt edeceği onun bir kız olduğunu anlayaacağı organizasyonalrda bulunun... derim ben ama uzamn bir doktordan yardım almanız çok doğru olur... fiziki müdale yanlış olabilir bu yüzden akıl karışıklığını ve hislerini ikna edici yöntemlerle ona anlatmanız gereccek
14 yaş riskli olabilir. Bir pedagog ya da danışmanla görüşürseniz sağlıklı olabilir. Cinsel eğilimlerde farklılıklar olabilir, bunu doğal karşılamak lazım. Ama öncelikle kızınızın kendisini keşfetmesi gerek. Bu nedenle heteroseksüel ya da homoseksüel olduğunu öğrenmesi gerekli. Endişeleriniz bir ebeveyn için yerli endişeler. Ama şayet kızınız eşcinselse ya da eğilimdeyse ona baskı kurmanız hem anlamsız hem de kırıcı olacaktır.
00 Yorumla
Bir doktordan yardim al bizimde komşumuz un kızı öyle ve hala devam ediyor erkek gibi saçını kestirdi erkek kıyafetleri giyiyuo erkeklerle basket maçına gidiyor ve erkekler tuvaletine bile gitmiş hatta sesini bile kalinlastiriyo erkek gibi davraniyo bence destek al
02 Yorumla- +1 yıl
Abla bence bir doktor dan tavsiye al kizini zorlama önce sen git kızına nasıl yaklaşabilir sin diye doktora Daniş çünkü simdi ergenlik çağında senle zorlaşır üstüne gitme. doktor tavsiyesi aldıktan sonra kızını ona gore doktora goturursun Osana ne yapacagini anlatır. Allah yardımcı olsun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
Hanım efendi kızınız ın da söylediği gibi bu normal bir şey korkacak bir şeyiniz yok henüz ergenlik çağında onu baskılamayın eğilimleri kadınlara da olsa bunu ona yapmayın kişiliğini baskılayıp onu yok etmekten başka bir şeye yaramaz bu eğilimler hastalık ya da başka bir şey değil bozukluk hiç değil bırakın kızınızı kendi haline sadece çevresine dikkat edin üstüne gitmeyin kızınızı bu yüzden yargılamayın yaralamaktan ve üzmekten başka bir şey yapmazsınız bunu yaparsanız en fazla lezbiyendir kızınız bu da dediğim gibi bir kusur değil hata ya da yanlış ya da eksiklik anormallik değil. Eğer bunun hata eksiklik hastalık anormallik olduğunu düşünüyorsanız piskolojik yardım alması gereken sizsiniz demektir. Bu arada ben hetoroseksüel im (yani normal sizin deyiminizle)
12 Yorumla- +1 yıl
Biz ergenken erkeklere ilgi duymazdik.
Kişilik & Karakter konusunda 322 cevap paylaştı. Bu gibi durumlar çok zor insan ne yapacağını şaşırıyor elbette, psikoloğa götürsen dert götürmesen bir başka dert göstürsen daha da terss tepebilir. Daha da iyi olabilir, bence onu götürmeden önce siz iyi bir psikoloğa gidip önce durumu anlatmalısınız. Kızınız ile ilgili bu durumu, doktor ile bu konuyu konuştuktan sonra bir karara varırsınız o karar doğrultusunda ilerlemeniz çok daha iyi olacağını düşünüyorum. ;)
10 Yorumlakardeşim o senin kızın ayrıca eşcinselligin anormal hiçbir yanı yok o tamamen senin yanlış düşüncen sen eşcinsel olmıyabilirsin ama saygı göstermek zorundasın başkasının hayatı seni niye ilgilendiriyorki? kızın olabiilir ama bu ona karşı saygısızlık yapabilcegin homofobik davranabilcegin anlamına gelmez
00 YorumlaAşırı endişe ediyorsunuz. Bahsettiğiniz yaş için olası bir durum, ergenliğe geçişte kafası karışmıştır. Aşk ile sevgiyi ayırt edemeyen yetişkinler azımsanamayacak kadar çok. Karşılaştığınız absürt olaylar muhtemelen gelişimini kabul edememekten ve sevdiği kız arkadaşına duyduğu ilgidendir. Kimliğini kabul edebilmesi için zaman tanıyın, toplumun kendisine biçmiş olduğu rolü destekleyen faaliyetlere katılın, sosyal aktiviteler gerçekleştirin. İlgi duyduğu kız arkadaşının vakti gelince bir erkek tarafından beğenileceğini vurgulayın. Zamanında -öz- babası ile "güven ilişkisine" dayalı bir hayat kurmak üzere planlar kurduğunuzdan, ailenizin nasıl oluştuğundan bahsedin.
00 YorumlaAblacım o yaşlardaki kızlarda benim çevremde var bir çok kişi ama bir zararları yok çok üstüne gitmeyin şu an ergenlik dönrmindedir büyük ihtimal olur böyle şeyler çünkü daha kendinin farkında olmadığını düşünüyorum ve ona bir anne gibi değilde arkaş gibi davranın çok üstüne gitmeyin
02 Yorumla
+1 yılKızınız erkeklerden se kızlara ilgi duyuyor olabilir ama buna siz karışamazsınız eğer durumun gerçekliğini öğrenmek istiyorsan psikoloğa gidin doktor belki size anlatabilir ama ondan tiksinme gibi davranışlarda bulunmayın çünkü o zaman asıl tiksindirici siz olucaksınız ve bu travma ya yol açabilir ya da depresyon vb lütfen dikkatli olun iyi günler
00 Yorumla
+1 yılMerhaba bazı saçma yorumlar gördüm biraz konuşmak istedim bu bir hastalık değildir. Doktora götürülecek hiçbir şey yok çok normal. Çocuğunuzu karşınıza alıp konuşun bence güzel bir üslup ile onun her zaman yanında olun çünkü eşcinsel insanlar toplum içinde pek iyi karşılanmıyor artı bunun üstüne aile içerisinde de sorunlar yaşarsa mental olarak çok sorun yaşar. Dediğim gibi onunla güzelce konuşun her zaman yanınızda olduğunu bilmeli. Ne olursa olsun ona destek çıkın.
00 YorumlaBu sizin öyle yapma böyle yap, şu daha iyi demenizle geçebilecek bir durum değil. Zaman kayıp etmeden bir psikologa götürün zira ileride kronik bir durum oluşabilir.
00 YorumlaDoktora götürmenizde fayda var... acil olarak.. ne kadar erken tedaviye başlanırsa o derece çözüm olabilir..
12 YorumlaSosyoloji dersinde ki hocamın anlattığına göre tedavisi çok zor olan bir hastalık değil yönelim. Umarım aşarsınız.
01 YorumlaOlmus gibi. Buna burada cozum aramak yanlis. bir uzmanla beraber oba nasil davranmaniz gerektigini ogrenmelisiniz.
14 Yorumla- +1 yıl
Eger kendi gitmiyorsa nasil davranmaniz gerektigi ogrenmek icin siz gidin. Onu cezalandirmayin. gunah ayip diye yaklasmayin. Aranizi duzeltin. Sonra belki psikologa razi olur. psikolog tercih mi ozenti mi anlayacaktir. Ama her iki durumda da yanin da olacaginizi ona belli edin. Escinsel ya da degil. O sizin evladiniz.
- +1 yıl
Su an yapmak istedigi seyler var. Ama hayatina kurallar koyan bir kitap ona yaparsan cehennemde yanacaksin diyor. O da o kitabin gercek olmadigina inanmak istiyor. kendince koruma gelistiriyor. Sabirli olun. ona sizin ve yaraticinin onu cok sevdigini soyleyin. Zor bir surec yasiyor. Onu koruyun
hep bunlar filmlerden gençlerin aklını boyuyolar gençlik filmi izletmeyin fazla zamanla azalır
02 Yorumla
+1 yılEs cinseller cehenneme gidicek bu bir ayet. Bunu ona söyle sonraki konu onun kendi kisiligi tamamen kendi secenegi kızlara daha sıcak elden ne gelir. Korkut onu
02 Yorumla- +1 yıl
Arkadaslari yoldan ckarms
+1 yılGeçmiş olsun. kızınız en genç eşcinsel. bence çözüm psikolog. ya da aile terapisti bence. ya da gidin bir imam ile konuşun.
02 Yorumla- +1 yıl
o zaman en iyisi psikolog
Bir eğilim oluşmaya başlamış olabilir izlediklerinden dolayı hormonel bir sorun yoksa eğer ama sizin esas öğrenmeniz gereken onları izlemeye onu iten şey
02 Yorumla
+1 yılPiskologa gotur durum ciddi gelmek istemese bile siz gidin nasil davranmaniz gerektigi hakkinda bilgi falan alin
00 YorumlaSanırım bir terslik var. erkeklik hormonu fazlaysa bole olabiliyor. bir doktora götürün ölçtürün hormon durumunu
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılcocugunuzla ilgilenecegine cizgi film seyretirseniz böyle olur
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbelki birseyi yoktur.. daha regl bile olmamis yavrucak
sizin bu korkunuz nedir?
inancli iseniz birkac sure okuyun evladiniza ve onada ögretin..
Cevap sahibi+1 yılokulu cevresini takip ediyormusunuz? veya arkadaslarini..
eve arkadaslarini davet edin ve gözlemleyin kizinizi
Ablacım ciddiye alma erkeklerle tanışınca değişecektir ilerde daha küçük bilmediği için bu tarz şeyleri iç güdüsel olarak merak ediyor
00 YorumlaDayak cennetten çıkma bas tokatı eşşek sıpasına bak hele. .
01 Yorumla
+1 yılAslında bu hormonlarla da alakalı olabilir ama bu aralar escinsellik çok moda.. Insallah sadece özentidir.
00 YorumlaKızınız lezbiyen olacak en iyi biseksüel olur uzmana gitmesi şart
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 729 cevap paylaştı.
+1 yılErgenlik doneminde normal. Korkmaniza gerek yok bence. Fakat cok endiseliydeniz onu kırmadan piskyatr a goturmenizi tavsiye ederim
00 Yorumla İzledikleri ve çevresi ne öğretti bilmiyorum ama ilerisi için hiç iyi şeyler soyleyemiyecegim
12 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 342 cevap paylaştı.
+1 yılLezbiyenliğe ilgi duyuyor belli psikoloğa götürün mutlaka.
00 Yorumla Okudum ve gerçekten üzüldüm, Prolaktin hormonlarına bakılması lazım kesinlikle
00 YorumlaÜzülerek bılertmelıyım kı maalesef durum kotu daha yumuşak bır üslupla konuşsan anlamaya çalışsan bır arkadas olsan bunu denıyelım lutfen
00 YorumlaOlabilir ama hala çok küçük erkek çocuklarla büyüdüyse onlar gibi huy kazanr
00 Yorumla
+1 yılEşcinselliğin hiçbir kötü yanı yok ömürcek kafalı aptal
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıleşcinsellik belirtileri ablacim rica ediyorum onu inciticek hareketler yapma dikkatli davran özeniyor da olabilir tabi
00 Yorumla
+1 yılyasaklar çiğnenmek içindir.
01 YorumlaAllah yardımcın olsun ablacım duamız seninle :/
00 Yorumla
+1 yılEsenlikler Siz Yurt Dışıdamısınız?
01 Yorumla
+1 yılKızın eşcinsel sanırım.
00 Yorumla
+1 yılallah yardimciniz olsun.
01 Yorumla
+1 yılUzmana gorunmeli bence de
00 Yorumla
+1 yılHormonlarindan olabilir
00 Yorumla
+1 yıletkilenmiş demekki nerden öğrendiyse onları
02 Yorumla- +1 yıl
bir de şu an tam ergenlik çağı yani. ne deseniz ters anlayaiblir sizi
+1 yılBence bir psikoloğa falan götürün.
00 Yorumla
+1 yılHala anlamadınız mı ne olduğunu?
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılpsikologa götürümelisin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPsikologa götürsen iyi olur lez gibi gibi.
10 YorumlaPsikologla görüşün.
00 Yorumla
+1 yılEscinsel olabilir
10 YorumlaPsikolog
02 Yorumla- +1 yıl
Evet sikca rastlanir ki bu
goturmeye devam etmeliydim elbet konusurlar bir gun istisnasiz
psikologtan baskasi ise yaramaz ve oraya gotururken hatali bisi yaptigi icin değil durumun nie ole oldugunu anlamak icin goturun
zaten psikolog bir sorundan dolayiysa onu cozer ama yok kendi istegiyse karismaz cunku kosulsuz kabul etmek zorunda bireyi
doktora görünmeli
00 YorumlaGurbetçi misin?
04 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun.
00 YorumlaYeni nesil cok kotu.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyapacak bişey yok gibi. geçmiş olsun
010 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıldoktora götür belki hormon falan kurtulur ama sanmam. cinsiyet değiştirir yakında. kendini erkek hissediyor besbelli.
Cevap sahibi+1 yıldaha neler mi? kızın değil artık o oğlun. bunu kabul et.
Cevap sahibi+1 yılkızın yani oğlun seni sevmez böyle sert çıkarsan. onu olduğu gbi kabul etmekten başka çaren yok. zor bir durum ama alışırsın zamanla. düzelmez yani bu durum.
Cevap sahibi+1 yılkafanda kuruyosan sikktir git mk dalyarak
Cevap sahibi+1 yılsen milletle taşşak geçersen ben de senle taşşak geçerim ;) sie
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat