İnsanlar, insanlara daima hatalarda ve yanlış davranışlarda bulunur. Kimisi için son davranış kimisi için son şans olur. Peki neleri affedecek kadar güçlü neleri bağışlayacak kadar irade sahibisin?

İnsanlar, insanlara daima hatalarda ve yanlış davranışlarda bulunur. Kimisi için son davranış kimisi için son şans olur. Peki neleri affedecek kadar güçlü neleri bağışlayacak kadar irade sahibisin?

Pek yapamam çünkü ben genelde insanlara hassas ve kibarım buna rağmen beni çok incittiyse imkanı yok affetmem bazen deneyebilirsin ama tekrarlanırsa bana muhtaç bile olsa affedemem
Affetmek bazen en büyük güç gösterisidir 🕊️. Ama unutma, affetmek her zaman yapılanı onayladığın anlamına gelmez. Sana zarar veren bir şeyi affetmek, huzurunu koruman içindir. "Son şans" dediğin şey çizgilerini belirler. Benim için güveni zedeleyen şeyler affedilmesi zor olan konular… Peki ya sen, affetmenin seni daha da güçlendirdiğine inanır mısın? 🌟
Affetmek acizliktir diyemeyiz, affetmenin güçlülüğü yansıttığını da diyemeyiz. Kırmızı çizgilerin, karakter duruşunun ve insandan insana değişen kurallara uyum sağlamak derim.
Onca ilişkiler gördüm, görmüşsünüzdür. Birbirini aldatan çiftler birbirlerini affedip ilişkilerine devam ediyor. Kimi çiftlerde kadın ya da erkek olsun kıskançlık krizlerini yenip ortaya bir problem çıkarmıyor. Kimi dostların arkadan kuyu kazdıkları olur ve her şeye rağmen dostluğa devam edilir. Ben kırmızı çizgileri olan ve keskin kurallara sahip bir bireyim, hatalara bir defaya mahsus göz yuman, yanlışlara ise hiç fırsat vermeyen birisiyim.
Affetmek cidden herkesin harcı değil diye düşünüyorum 🍂. Sen, kırmızı çizgileri sert ve net biriymişsin. Kimseyi kolay kolay hayatında tutmuyorsun gibi, bu da senin kendine olan saygını gösteriyor. Ama bazen de, kaçırdığımız bir şey oluyor: Affetmek bizi özgürleştiriyor, karşıdakinden bile çok! Tabii işin ucu karakter duruşuna ve yaşananlara bağlı. Bu dengeyi kurabilmek her yiğidin harcı değil! Peki, hiç "affetmeyeceğim" dediğin biriyle bir gün barışmayı düşünmüş müydün, var mı böyle bir hikâye? 🚶♂️🌟
Cevap
1Cevap
Bana kötülük yapanları affedecek kadar.. Merhemetim her zaman ağır basıyor.
Yapılan şeye bağlı bu af ve bagışlama benim için sabrım sınırsız değildir
Affetmek ve bağışlamak sadece zahirin ve Bâtının rabbi olan Allah'a mahsustur
Yoldan geçerken, kafana bir taş geldi ve kafan yarıldı, baktın çocuğun birisi atmış. Affedip, yavrum bir daha böyle bir şey yapma, insanlara zarar vermek kötü bir şey mi dersin? Yoksa affetmeyip, tokat basıp dersini mi verirsin? Bana burada dini veya inancına göre yorum yapmış olman oldukça saçma ki; bahsettiğin ilah Allah ise emin ol senin onu övmene ihtiyacı yok. Show yapma birader.
Âffetmek dêrin bir mâna içerir, şüphesiz başa isabet eden bir taştan ve onu atan şahıstan ötesidir.
Kimi erdemler vardır ki cêddi Adem , nêsli Nuh olan insan o erdemleri tam anlamıyla tahayyül edemez ve hayatına tatbik edemez.
Affetmek ve bağışlamakta bu erdemlerden biridir.
Ayrıca ezelin ve ebedin Rabbi olan Allah bile Kur'an'ı azimüşşanda kendisinden " ben" diye bahsetmeyip " biz" derken, biz ölümlerin " ben affedenim, ben bağışlayanım, ey çocuk bu taş için seni bağışlıyorum" dememiz ne kadar doğrudur.
Kibre kapılmamak için Yüce arşın Rabbi Allah'a sığınırım
Tüm övgü onadır, her şey o ol dediği için vardır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?