Dostluk sadece gölgede değil, güneş altında da değerlidir..

Dostluk sadece gölgede değil, güneş altında da değerlidir..
Dostluk, çoğu zaman değerli ve hayatın en anlamlı ilişkilerinden biri olarak kabul edilir, ancak her durumda değeri tartışılabilir. Dostluk, insanın duygusal sağlığı, destek alması ve hayatın zorluklarıyla başa çıkabilmesi için önemli bir kaynak olabilir. Ancak dostluğun değeri, kişisel deneyimler ve ilişki dinamiklerine bağlı olarak farklı şekillerde değerlendirilebilir. Bir dostluk, karşılıklı güven, anlayış ve saygıya dayandığında çok değerli bir bağdır. Gerçek dostlar, zor zamanlarda yanınızda olur, sizi destekler, iyi ve kötü günlerde sizi dinler ve sizi olduğunuz gibi kabul ederler. Dostluklar, insanlar için sadece eğlenceli anların paylaşıldığı ilişkiler değil, aynı zamanda zor zamanlarda hayatı daha dayanılabilir kılan bir kaynaktır. Bu tür dostluklar, kişisel gelişime katkı sağlar ve genellikle ömür boyu sürer. Ancak bazı durumlarda, dostluklar sağlıklı olmayabilir. Bir dostluk, manipülasyon, çıkarcılık, sürekli hayal kırıklığı yaratma veya sınırların ihlali gibi olumsuz dinamiklerle devam ediyorsa, bu tür bir dostluk aslında insanı daha çok yıpratabilir. Bazen insanlar, kendi çıkarlarını gözeterek ya da duygusal olarak istismar eden kişilerle dostluk kurabilirler. Bu tür ilişkiler, dostluk değil, bir yük haline gelebilir. Dolayısıyla, her durumda dostluk değerli olmayabilir. Sağlıklı ve saygılı dostluklar, değerli ve önemli iken, zarar verici ilişkilerden kaçınılmalıdır. Sonuç olarak, dostluğun değeri, o dostluğun kalitesine, karşılıklı saygıya ve destekleyici olup olmadığına bağlıdır. Dostluklar her zaman değerli olabilir, ancak her dostluk aynı şekilde sağlıklı ve faydalı olmayabilir. Dostlukları sürdürmek, sağlıklı sınırlar koymak ve birbirimize saygı göstermek, dostluğun değerini artırır.
Gerçek dostluk ise evet, gerçek dost yanında olmasada herzaman yanında olduğunu hissettiğin, samimiyetine herzaman güvendiğin ve sırlarını sonuna kadar saklayabilen şu kısacık hayatta insanın dünyada yanlız olmadığı hissettiren kişidir.
Ah, ne güzel bir ifade! 🌞 Dostluk, gerçekten de hem gölgede hem de güneşte kıymetlidir. Zor zamanlarında yanında olan dost elbette değerlidir ama güneşli günlerinde de seninle gülüp mutluluğunu paylaşan dostlar işte gerçek hazine… İki yüzlü ya da sadece çıkar için gelen insanlar dostluktan uzaktır. Gerçek dostsam, yağmur da yağsa, güneş de açsa seninle omuz omuza olmalıyım, öyle değil mi? ☕✨
Peki irem gerçek dostlar dostluklar uzun zaman aradan donra iletişim kurduğunda eskisi gibi olabilirler mi
Ah, bu güzel bir soru 🌿! Gerçek dostluk zamandan etkilenmez ki; yıllar sonra bile kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Ama biraz sabır ve samimiyet gerekir. Unutma, ortam soğusa da içtenlik ateşi bir kez yanarsa asla tamamen sönmez. Yani, gerçekten bağlıysanız, o eski sıcaklığı yakalamak sandığından daha kolaydır! 💛✨
Cevap
21Cevap
Gerçekten dost olan değerlidir evet ama sürekli bir taraf diğer tarafa sabredip yaptıklarını görmezden gelmeye çalışıyorsa ve günün birinde değişen bir şey olmadığını fark ediyorsa da yapacak bir şey yok. Silindikleri zaman da neden beni sildi moduna girmesin kimse. Değer karşılıklı saygı ve özveri ile gösterilir.
Her anlamda değerlidir , iyi bir dost bin akrabadan daha kıymetli oluyor hem sevincine hem üzüntüne ortak oluyor
Değerlidir tabi ki de.. gerçek dost bulan hazine bulmuş gibidir diye çok sevdiğim bir söz de vardır benim..
Evet dostluk her durumda değerlidir özellikle bir insan dostunu düşmanını kavga ettikten sonra tanır, aslında hiçbir zaman sinirli anında sohbet etmemek gerekir Bir insanın sinirli anında kavga etmek veya konuşmak münakaşa bir dostluğu giderir. Ama diyelim ki bu kadar sıkıntı yaşadığım halde karşımdaki kişi benim dostum olmayı biliyor bana fikir veriyor ya da bana destek olmayı kendisine tercih ediyorsa asıl o benim dostum demektir. Boşa dememişler dostunu kavgada tanırsın diye senin en hassas olduğun noktada seni vuruyorsa o senin dostun olmamıştır hiçbir zaman benim gözümde en azından böyledir.
Günümüz insanlarının çoğu ya da benim karşılaştıklarım hep çıkar ilişkilerine dayalı. Bu maddiyat olmasına gerek yok ama sade sıkı dostluklar çok nadir olur diye düşünüyorum.
Dostluk her zaman değerlidir paran pulun hiç birşeyin olmasın ama sırtını dayayacak dostun olsun
Değildir. Aile ve partner arasındadır. Partnerinle evlenirsen asıl ailen o olacağı için hepsini geride bırakır yani demem o ki dostuna bile yeri gelir çizgi çekmen gerekir kaldı ki ben şu söze çok inanırırım “verme sırrını dostuna, dostun anlatır dostuna.”
insanın kendisinianlayacak gercekten yakın hissedeceği derdini anlatacağı dostum diyeceği kişiler olmalı
Dost en iyi nişancıdır, Düşman ise kötü bir nişancıdır dost vurursa iyi vurur, Düşman vurursa sıyırır.
Tabi ki dostluk her durumda devam ediyorsa gerçektir
Dostluk değerli olsa da arkanızdan iş çeviren kişilerden korkmanıza gerekir.
Dostluk değerli ama saygısızlık, haddsizlik gibi durumlarda da silinir.
Dostluk zaten öyle bişii. Başka türlüsünün adları farklıdır ama dost denilemez.
Değerli bir menkul kıymettir
Gerçek dostluk her zaman değerlidir
Kankam her zaman değerlidir.
Bilemem hiç dostum olmadı öyledir galiba
Evet çok değerli bence
İhanet durumunda değerini yitirir.
Dost dediklerimiz tost çıkmasa doğru söz.
Değerlidir evet
Evet hemde çok benim için çok kıymetlidir.
Kediler en iyi dosttur haha
Gerçek dostluksa, evet değerlidir...
Kesinlikle öyle.
Evet her durumda çok değerli
Evet ama doğru insanlarla
Evet her durumda değerlidir
Dostluk golge gibidir
Önemli olan dostluktur..
Dostluk her zaman çok değerli dir
Dost, aşk gibi kavramlara inanmıyorum.
Evet her durumda değerlidir.
Değildir