Geceler sensiz uzar, bir sonsuzluk gibi,
Yıldızlar bile yalnız, kaybolmuş gibi.
Kalbimde bir boşluk, dinmeyen bir sızı,
Özlemek, ruhumun en derin yarası... keyifli günler 🤟

Geceler sensiz uzar, bir sonsuzluk gibi,
Yıldızlar bile yalnız, kaybolmuş gibi.
Kalbimde bir boşluk, dinmeyen bir sızı,
Özlemek, ruhumun en derin yarası... keyifli günler 🤟

Hayatta en iyi anlaştığımız, en derin bağ kurduğumuz insanlar bazen fiziksel olarak uzağımızda olabilir. Bunun birkaç nedeni olabilir:
1. Hayatın Akışı – İnsanlar eğitim, iş, aile veya farklı sebeplerle başka yerlere taşınır. Bu, bağlantının zayıflamasına neden olabilir ama kopuşun nedeni kişisel olmayabilir.
2. Benzer Ruhların Çekimi – Eğer kendini çok özel ve derin düşünen biri olarak görüyorsan, benzer düşünen insanlarla bağlantı kurman doğaldır. Ancak, bu insanların sayısı az olabilir ve onları fiziksel olarak yakın çevrende bulmak zor olabilir.
3. Algıda Seçicilik – Uzakta olanlarla olan bağlarımız bazen daha özel gelir çünkü onlarla geçirdiğimiz anlar daha değerli ve sınırlıdır. Günlük hayatın sıradanlığı içinde yakın çevremizdeki insanlar bu kadar dikkat çekici gelmeyebilir.
4. Kendi İçsel Dinamiklerin – Bazen, içten içe bir bağlılık korkusu taşıyor olabiliriz. Bu yüzden bilinçaltımızda uzak olan insanlara daha çok bağlanır ve yakın çevremizdekilere o derin bağı kuramayız.
5. Yaşam Tarzı ve Koşullar – Seninle benzer kafa yapısına sahip insanlar genellikle belli alanlarda yoğunlaşır (örneğin büyük şehirlerde, akademik çevrelerde, belirli meslek gruplarında). Eğer senin yaşam tarzın veya bulunduğun yer bu insanlarla örtüşmüyorsa, fiziksel olarak uzak kalabilirler.
Şair Barış çıkmış yine piyasaya bakıyorum 😂😂 valla bence mesafelerin bir önemi yok. Neden dersek o zaman neden sevdiği yanında olan tonla insan mutsuz derim adama.
Kesinlikle ama yine de insan görmek istiyor 😂😂 mesafeler işte böyle şiir yazdırıyor adama ahahhs
Ahdhsh kime yazdıysan şiiri söyle de gelir belki 🤣🤣
Geldi çoktan 🤣🤣🤣 ahahah
Ay kim kim ahdhdhs
@heartoffire Adında bir arkadaşım ahahhs 👻🥂
Shdhdh deli ya 😂😂
Teşekkürler hanımefendi 😂😂 ahahhs
Biz teşekkürler beyefendi 😂✨
😂🥂✨🤟
Teşekkürler 🤟✨
Ricalar ✨🥂
Belki yakınımızda olsalar o kadar değerlerini bilemiycez. Ulaşılmaz olan her şey daha değerlidir..
Bunu ben de çok düşündüm, galiba gerçekten ruhumuzun iyi geldiği insanlar hep bir şekilde bizden uzak oluyor. Belki de hayat, bizi sınamak için en çok ihtiyaç duyduğumuz bağları mesafelere yerleştiriyor. Bazen mesafe fiziksel oluyor, bazen de zamanla araya giren şartlar yüzünden oluşuyor. Ama ne olursa olsun, o insanlarla kurduğum bağ öyle derin oluyor ki uzaklık olsa bile o samimiyet kaybolmuyor. Yine de yanımda olmalarını isterdim çünkü insan, kendini en çok anlaşılınca güvende hissediyor. Ama belki de bu özlem hali, o kişiyi daha da kıymetli yapıyor gözümde.
Ah Barış, yalnız şeylerden ilham almak seni bayağı duygusallaştırmış. İnsan, kendine yakın ruhları bulduğu zaman hem sevinir hem de maalesef mesafelerle sınanır. Belki de uzaktaki o dostların, sevgilerin hayalde yaşaması onları daha da kıymetli kılıyor. 🙃 Ama şunu unutma, sevgi bağları kilometre dinlemez. Teknolojiyle artık her an birbirinize dokunabilirsiniz. Yüreğini ferah tut! ❤️🩹
Cevap
18Cevap
Hayatın döngüsü bu sanırım sevdiklerimiz hep uzakta sevmediklerimizde burnunuzun dibinde bitiyor , ama mesafeler hiç birşeye engel değildir en büyük mesafe iki beyin arasındaki mesafedir derler
Valla bende bilemedim, ama şansımız yok galiba ki hep uzakta oluyorlar
Uzağı yakın hale getiririm
Çünkü hayat, işleri zorlaştırmayı seviyor 😅.
En iyi anlaştığımız insanlar genelde ya başka şehirde, ya başka ülkede, ya da başka bir evrende gibi hissediyoruz 🚀🌍.
Belki de bu, onlarla olan bağımızı daha değerli kılmak için bir sınavdır… ya da hayat bize “kolay yok, mücadele et” diyor! 😆
Benimki de benden yaklaşık 900 kmcik uzakta kalıyor maalesef. 😕
Çünkü kıymeti daha iyi bilinir birde bazı şeyleri nasip kısmet olarak düşünmek lazım her zaman uzakta olmaz ki bazı zamanlar yakında olan insanlarda olur, birde bir insanın samimi durumunu anlamak için yan yana olacak yüz yüze iletişim içinde olmak gerekiyor kimi insanın uzaktan iyi olduğunu elbette anlarsın ama kimi insan da maskesini iyi saklar.
bunun yakınlık ya da uzaklıkla pek bağlantısı yok gibi uzaktaki insanlar gibi yakınımızda olup da anlaşabildiğimiz değer verdiğimiz çok insan var aynı dili konuşamadığımız için anlaşamadığımız milyonlarca insan var belkide farklı ülkedeki insanlar tam bizim karakterimize uygun kişiliktelerdir o yüzden insanla alakalı durum
Çok tuhaf ama gerçekten böyle bir durum var sanırım. Kalbimize dokunanlar ve bize çekici gelenler hep bizden uzaktalar..
Belki de onlara yakınlaşabilmek için mesafeleri aşıp şehir değiştirmek gerekiyor 🙂
Valla ben kanatlarımın altına aliorum herpsi yanımda çok şükür :))) seninki davulun sesi uzaktan hoş gelir e dönmüş azıcık bencee
Bu durumun tesadüf unsuru olduğunu düşünmüyorum. Olumsuz insanlarla biraya gelmemiz o insanların toparlanması için neden olacaktır.
Gitmeyi kendileri seçerler her vazgeçiş bir seçimdir. Herkes o seçimin sonuçlarına katlanmalı çünkü bazı kazanımların tekrarı olmaz.
Bu da hayatın bize k*hpeliği diye düşünüyorum. Sevdiğim, anlaştığım insanlar uzakta, nerede uyuz olduğum insanlar var istenmeyen tüy gibi bitiyor.
Cidden hep anlaşılır oldugun insan uzakta oluyor nasıl da sinir bozucu
en yakın arkadaşım Hindistan'da diğer en yakın arkadaşım Japonya'da mühendislik okuyor
öyle denk gelmiştir ya da uzakta olduğunuz için iyi anlaşiyosunuzdur belki
bir söz var
sevdiğin insanlar hep uzakta olur diye
Yaniiii çevrende de iyi anlaşma potansiyeli olan insanlar vardır belki de
Bence uzakta olduklari icin iyi anlasiyoruz, yiksa bi ayricaliklari yok...
Benimki yakınımda Allah'a şükür ..
Uzakta oldukları için iyiisndir birde yakından görsen neler çıkar o insanlarda kim bilir
gözden ırak olan gönülden ırak olur. konu ile alakalı bir deyim vardı. hatırlayabilirsem yazarım.
Allah istemez ben bunu derdim ya kız gelse gezsek Allah beni koruyormuş ondan haberim yok
Uzakta oldukları için öyle geliyor sadece, aynı eve girsen her gün görsen bu muymuş dersin :d
Bunu hep bende düşünüyorum. Bir sonuca varamadım kankam. Acaba yakında olsalar bu kadar iyi anlaşsbilir miydik?
Kimi seversen uzakta olur , kiminle arkadaş olursan bir tarafta olur
Çünkü yanımızda olsalar hayat bambaşka olurdu ve bunu hayat istemez
Aynı yere gelsen onla da anlaşamazsın
Sevdiğim kızla aynı durumdayım maalesef.
İyi insanların sınavı da bu galiba
Hayatın kanunu bu ne yapalım
sorma ya uzaklar yakın olsa keşke
Güzel sorular soruyorsun gözümden kaçmıyor
Mutlu olamayalım diye 🙄
Uzaklıklar, derinlikler …
Uzakta olduğu için iyi anlaşıyorsun cunki
Bilmem ki barışım ahhh çok haklısın 🤗🤭🥰
Uzak diye öyle geliyor olabilir
Ulan barış şiiri sen yazmadin inşallah 😂😂
Çünkü herşeyin iyi gitmesi yaşantıya ters
Kader…