Cahil biriyle baş etmeye çalışıyorum, etme demeyin, sürekli görüşmek durumunda kalıyoruz, ne yapmalıyım?

O kadar enerji ve mod düşürücü bir insan ki. Şu görselde ne yazıyorsa hepsi ve daha fazlası var o kişide. O kadar üzüyor ki. Üzmemeli demeyin, olmuyor işte öyle demeyle. Ben de biliyorum cahil insana kafayı takmamak gerektiğini. Ama ne kadar moralim yerindeyse sayesinde sıfır oluyor bi anda. Çok keşkelerim var onunla ilgili... Bir de kötüsü şu, okumuş bir cahil. Keşke okumamış, bilmemiş bir cahil olsaydı empati yapmaya çalışırdım ama bu tarz her şeyi bilebilecek düşünebilecek zekaya sahip olup da ısrarla olmayan olmak istemeyen, insanları üzmekten bozmaktan zevk alan birini asla anlayamam. Kimse de anlamak, anlayış göstermek zorunda değil. Benim enerjimi düşürüp mutsuz etmekten zevk aldığını gözlerinde gördüm. Adeta kem göz, insan kılığına bürünmüş şeytan. Beni anlayabilecek ve bana "kafaya takma salla ya" demeyecek bir psikoloğa veya o minvalde ince ruhlu birine ihtiyacım var.

Cahil biriyle baş etmeye çalışıyorum, etme demeyin, sürekli görüşmek durumunda kalıyoruz, ne yapmalıyım?