5 gün önce büyükbabam vefat etti. Ona o kadar alışmışım ki kaybetmek gerçekten ağır.. Ve şimdi ne yapacağımı, bu yaşıma rağmen benimle çocukmuşum gibi ilgilenen o koca adamın yokluğuna nasıl alışacağımı bilmiyorum. Var mı verebileceğiniz bir akıl?
Kendinizi çok kötü hissettiğinizde yaptığınız ilk şey nedir?
Başın sağolsun büyükbabalarımı hiç görmedim erken yaşta vefat etmişler o yüzden yakınınızın sizde karşılık gelen duygularını ilişkinizi pek bilmiyorum, zaten her bireyin sevdikleriyle olan bağı da eşsiz benzersizdir. Bu da acılarımızı da benzersiz kılar.
Ama kaybettiğimiz sevdiklerimiz : bu dünyanın yalan olduğunu yani fazla ciddiye alınmaması gerektiğini ölüm denen ayrılığın gerçek olduğunu gösterir. Ve bu dünyaya en gerçek ve etkili duygunun ÖZLEM olduğunu gösterir. Kısaca özlemek güzeldir, anıları yaşanmışlıkları ve yaşanamayacak olanları kalbimizde taşımak güzel bir duygudur bizi bu yaşama bağlayan dirayettir.
Alışıp sabredeceksin. Öncelikle Onun için yasin kuran oku. Hayrına bişeyler yap. Allah a dua et ki eksiklerini kusurlarını affetsin. De ki Allahım ben ondan razıydım bana karşı merhametliydi sen d eına merhametli ol.. Onu bir eşyasını yanına al özledikçe sarılırsın ceket gibi.. Çok daralırsan da Bi yürüyüşe çık insan yavaş yavaş alışıyor. Ve sen de kendi ölüm hazırlığını yap gördüğün gibi bugün olan yarın olmuyor başın sağ olsun
Kendi içime dönerim, susarım konuşmam. Sonra kendime iyi gelen şeyleri yaparım. Mesela uyumak, film dizi izlemek, kitap okumak, sosyal medyada takılmak. Bunlarla ilgilenirim.
Öncelikle başın sağ olsun... Böyle derin bir kayıp yaşamak insanın kalbinde ve ruhunda izler bırakır. Büyükanne ve büyükbabalar, çocukluğun sıcacık limanı gibidir. Alışmak zaman alacak, evet... Ama onun güzel anılarını yaşatmak seni biraz da olsa hafifletebilir. 🌿 Fotoğraflarına bak, hatıralarını düşün, belki yazıya dök... Ağırlığı sırtında taşımaya çalışmak yerine, sevginin içini sarmasına izin ver. 🙏 Zamanla bu burukluk yerini şefkatli bir özleme bırakacak.💕
Çıkın gezin tozun Kafa dağıtacak aktiviteler bulun Acısıda tatlısıda biz insanlar için var maalesef Kaçınılmaz bunlar Ama Dik durmak herzaman mecburi bir eylem..