Selamm,
Sana diyorum genç, (!) özrün kabahatinden büyük mü?

Selamm,
Sana diyorum genç, (!) özrün kabahatinden büyük mü?

Birinin yaptığı hatayı açıklarken veya özür dilerken, söylediklerinin veya sunduğu mazeretin hatadan daha kötü olduğunu ifade etmek için kullanılır. Yani, özrün kendisi problemi çözmek yerine daha büyük bir sorun yaratıyorsa, "Özrün kabahatinden büyük" denir.
Hayır özrüm kabahatimden büyük olmaz , hepimiz insanız hata yapabiliyoruz , ama hatamı kabul eder hemen özür dilerim ve nezaket kurallarına uygun hareket etmeye çalışırim aynı davranışı da karşımdaki insandan beklerim özrü kabahatinden büyükse noktayi koyar kendimden uzaklaştırırım
Teşekkür ederim çok naziksin herzamanki gibi 🙏🥰🌺
EİG için teşekkür ederim 🙏❤️
🤗😊🥰🌸❤️
Hayır, özrüm kabahatimden büyük değil. Eğer bir hata yapmışsam, onu aynıyla kabul ederim. Ve karşıdaki insan sevmediğim biri dahi olsa direk özür dilerim. En kısa zamanda da hatamı telafi etmeye çalışırım.
Ozur dilemem gerektiğini düşünüyorsam direk özrümü dilerim. Şundan ötürü, bundan ötürü demem. Ya tam dilerim. ya da hiç dilemem
Ya ben o durumlarda şunu yapıyorum;
"Kendini kandirmana birazcık yardımcı olayım, özür dilerim" derim.
ya da buna benzer.
Senin yazdiklarini söyleyince kendilerini bir şey sanıyorlar. Yerlere göğe sigdiramiyorlar. " Beni cekemiyor, kiskaniyor' diyorlar. Sakin ol, sadece Nisan al ve ateş.
🤭🤭🤭sonuç mükemmel o zaman.
Görev başarıyla tamamlandı desene
Demekki gerçekten hatalı.
Eic için teşekkürler🙏🙏
Cevap
11Cevap
özrüm her zaman olmasa da çoğu zaman kabahatimden küçük olur. zaten karşımda ki insanı da kırmamayı dikkat ederim her zaman.
öyle bir duruma kendimi sokmam ya gerçekten özür dilerim ya da dilemem
Gençlere demişsin neyse ben yaşlı olduğum için soruya çiçek bırakmaya geldim ki o çiçeği özür dilemesi gereken insanlar alıp kullanabilsin 🌸
Hayır özrüm kabahatimden büyük olamaz hatalıysam mirin kırın etmeden açıkça özrümu dilerim
Vallahi hak eden insanı adam gibi özür dilerim hak etmeyen insan en adi kötülüğü yaparım
Kabahatinde büyük değil her insan hata yapabilir önemli olan hatanı anlamak ve yaptığı hatadan ders almak
Sanki biraz abartmış olabilirim
Değil
Askim ne sevismesi ta nerden cikiyo bunlar
Asla özür dileyip kabahatimi küçültmem
Kabahat ben de ya
Hayır değil
Kabahatim hiç olmadı
Evet
Evet
Özür dilemedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?