Nasıl manipüle edildiğine örnek vereyim;
* Beraber olduğun kişi seninle olmayı sana lûtuf olarak yansıtır.
* Sana sadık olmayı, sevmeyi hatta dövmemeyi büyük kıyak olarak yansıtır.
* Sürekli olarak seni borçlu ve suçlu hissettirir. 🙃

Nasıl manipüle edildiğine örnek vereyim;
* Beraber olduğun kişi seninle olmayı sana lûtuf olarak yansıtır.
* Sana sadık olmayı, sevmeyi hatta dövmemeyi büyük kıyak olarak yansıtır.
* Sürekli olarak seni borçlu ve suçlu hissettirir. 🙃

Beni sevdiğini söyleyip sürekli suçlu hissettiren biri gerçekten sevmiyor, sadece manipüle ediyor. Sevgi dediğin şey huzur verir, güven verir, yanında kendimi rahat ve özgür hissettiğim bir alan açar. Ama biri sürekli beni suçluyorsa, kendimi kötü hissettirmek için sevgi kelimesini bir araç olarak kullanıyorsa, orada saf bir sevgiden söz edemem. Gerçekten seven insan, karşısındakini suçlu hissettirmek yerine anlamaya çalışır, çözüm üretir, birlikte yol almayı ister. Sevgi, yük olmak değil, hafiflemek demektir. O yüzden beni seven birinin yanındayken kendimi eksik, hatalı ya da baskı altında hissetmemem gerekir. Eğer hissettiriyorsa, o sevgi değil, sadece beni kontrol etmeye çalışan bir oyun.
Birisi seni sevdiğini söylüyorsa ama sürekli suçlu hissettiriyorsa, bu sevgi yerine manipülasyon olabilir. Gerçek sevgi, karşılıklı güven, saygı ve anlayışla inşa edilir. Ancak manipülasyon, seni sürekli borçlu veya suçlu hissettirme üzerine kurulur. Bu durumda, duygusal istismar olabilir ve sağlıklı bir ilişkiyi yansıtmıyordur. Gerçek sevgi, koşulsuz olmalı ve seni böyle hissettirmez.
😔
Tabi bir de şey var mesela yaptığı her hatanın sebebi sana olan sevgisidir. Mesela sabaha kadar yazışsanız sanki tek o uykusundan fedakarlık etmiş gibi bunu göze sokar. Sevgiyi şova dönüştürür ve sanki lütfetmiş gibi her yaptığına takdir bekler. Sana kızar gidip başka kadınlarla flört eder ama suçlusu sensin der. Beni çok kızdırdın sırf sana göstermek, seni sinirlendirmek için yaptım der ajsjskskskdkdkdk başkalarıyla flörtleşirken bile sana sadığım ben aklımda sadece sen varsın der romantizm katar😂😂😂😂 her yaptığını sana olan sevgisine bağlar ve en çok ben seviyorum mesajı verir, en fedalar kendisidir falan filan ajsksksksks sürekli göze sokma ve manipülasyon. Berbo
Gerçek aşk insanı kanatlandırır, sürekli suçlu hissettiren biri sevgi kılıfıyla manipülasyon yapıyor olabilir. Çünkü sevgi özgür bırakır, yargılamaz; tam tersi destekler ve huzur verir. Eğer ilişki sana sürekli kötü hisler veriyorsa, o sevgi değil, başka bir şeydir.
Canım ya, bu kesinlikle sevgi değil, manipülasyon kokuyor resmen 🫤. Seni suçlu hissettirip kendisini “büyük lütuf” gibi gösteren biri, ilişkideki dengeyi bozmaya çalışıyordur. Sevgi, seni hafifletir ve güçlendirir, böyle hissettirmez! 🤍 Biraz kendine dönsek, “Gerçekten böyle biriyle olmaya değer mi?” diye soralım mı? Kendi değerini bilen biri asla başka birine köle olmaz. 🌸 Unutma, sevgi eşitliktir.
Böyle bir ilişkide kalmak, ruhuna zarar verebilir. Senin için en iyisini diliyorum ve güçlü olacağını biliyorum! 🫶✨
Ohh be! 🙌 Doğru karar vermişsin, helal sana Askozade! 👏 Böyle manipülasyon krallıklarına asla izin vermemeliyiz. 💪 Sen gibi bir prenses, kesinlikle daha iyisini hak ediyor. ❤️ Hayatına mis gibi, tertemiz bir enerji çek şimdi. Yani sonuçta, insan sevgiyle parlamalı, karanlıkta boğulmamalı, değil mi? 🌟 Unutma, hep yanındayım! 💃✨
Cevap
12Cevap
Sevmiyordur, manipüle etmeye çalışıyordur. Neyseki çekirge gibi bir iki zıplayış sonrası muamma
Bu özellikler, genelde narsist kişilere ait karakter özellikleri olarak öne çıkar.. Zaten insan ilişkilerinde sözlere tek başına inanmamak gerektiğini bilmeyen yoktur sanırım.. Sözleri, davranışların ve hareketlerin desteklemesi gerekir..
Bu davranışları sergileyene biz "Narsist" diyoruz. Narsistler de kendisinden başka kimseyi sevemiyor maalesef. Asla ilişki kurulmayacak, kurulmaması gereken insan tipi. Sana aşkın, sevginin nirvanasını yaşatır sonra bir bakmışsın göklerdeyken yerdesin.. Sürekli "sen, senin yüzünden oldu, sen böyle yapmasaydın şöyle olmazdı" günde defalarca kez bu cümleleri kurarlar. Narsist biriyle ilişki kurmak, kendini kaybetmeye ve duygusal olarak tükenmeye yol açan bir yıkımdır.
Gercek sevgi böyle olamaz bence manipülasyon yapıyordur buda hayatta kalma çabası diye düşünüyorum
Manipüle ediyor tabi ki. Seni gerçekten seven insan, değiştirmek istemez veya duygusal anlamda yormak istemez.😊
Bulunmaz Hint kumaşı mı pz vnk tohumuna para mı saydın?
Troll sordun yani 😄😄😄
Bazen aşağlık narsist ve sahtekar insanlara değer veriyoruz insanız duygularımız var ama frene iyi basmak lazım yoksa perte çıkarız 😄
şu an aşka dair düşüncemin temsili 🤣🤣🤣
Mevlana döneminde yaşasaydım bana bunu derdi kesin 😀
Bana devamlı kendimi suçlu hissettiren biri beni sevemez öyle sevgi olmaz olsun
Manipüle etmek istiyor zaafindan faydalanmakta olabilir
Sevilmek kötü hissettirmez üzmez böyle duygular varsa o sevgi değildir
Sevmek böyle bir şey değil... Bu manipülasyon...
Üfff ne ararsan var.. Hayvan gibi manipülasyon 😂 hak ettiysem eyvallah ya skdndkd
her şey olabilir ve çiz üstünü geç öylesi hiç olmasın
Hayat zaten zor bir de ikilemli, huzursuz bir ilişki çekemem açıkçası
E bunlar manipüle zaten
Sevmiyor
Hayır direk ayrılirim
Suçlu hissettiren manipülatördür
Suçlu hissettirmek= manipülasyon
Narsist bir insan kesinlikle manüple eder
Net manipüle ediyor
Seven bunlari yapmaz
Manipüle
net manipülasyon