Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Ben olmak, kendi değerlerimi, düşüncelerimi ve hislerimi kaybetmeden, olduğum gibi kalabilmek demek. Hayatın içinde bazen başkalarına uyum sağlamak, fedakârlık yapmak gerekiyor ama bunun bir noktadan sonra kendi benliğimi kaybetmek anlamına gelmemesi önemli. Ne hissediyorsam onu yaşamak, ne düşünüyorsam onu söylemek, yapmacıklığa girmeden, içimden geldiği gibi olmak benim için kıymetli. İnsan kendine yabancılaştığında, hayatın içinde kaybolmaya başlıyor. O yüzden ben olmak, aslında en büyük özgürlük ve en gerçek huzur.
Kendim için yaşıyorum ama başkalarının etkisi de çok fazla. Fikir düşünce olarak bir etkilenme değil. Ama insanların dertlerini kafama çok takıyorum. Ondan dolayı da yarı yarıya diyebilirim.
Benim için “ben olmak” kesinlikle var. Kendi değerlerim, hayallerim ve sınırlarım benim için önemli. Elbette sevdiklerimi önemsiyorum ama hayatımı tamamen başkalarına göre şekillendirmem. Çünkü biliyorum ki, kendimi mutlu etmezsem başkalarına da gerçek anlamda iyi gelemem.
Bu yüzden hayatımı başkaları için değil, öncelikle kendim için yaşıyorum. Ama bu bencilce değil tam tersine, kendini bilen ve kendiyle barışık biri olmak, çevreme daha sağlıklı bir şekilde değer katmamı sağlıyor.
Bu gün "nerede bu kız bir sorayım" dediydim ki, geldin. Hoj geldin biğee, nerelerdesin, bir yaramazlık yok inşallah?
"Benlik" diye bir diyar var ç8k şükür oraya hep uzağım. Bir baba, babalığın bilincinde ise, ben olamaz, bizliğin içinde en çok mücadele eden bir garip"ben" olarak kalır. Aynı durum bir ana ve bir kardeşlik bilincinde yaşayanlar içerisinde olanlar için de geçerli.
1
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Annem rahatsızdı şükür iyiyiz modum düşük ve soru sormak bile istemiyordum sadece arada yorumlarda vardım şimdi iyiyiz sağol abim yorum içinde teşekkürler ❣️😇
Kendim için yaşayamadım galiba hep ön planda aile vardi iyi mi kotü mu bilemedim
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Bunu hasta olup yatmadıkça bilemezsin kim gerçek aile kim dost düşman o zaman belli oluyor dilerim hep mutlu ol kendininde farkınds ol maddi manevi yatırım yap hayatta her şey varmış 🙏😌