AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Başlangıçta çoğu ilişkiyi duygular tetikler; heyecan, çekim, sevgi, tutku… Ama zaman geçtikçe, sadece bu duygulara yaslanmak yeterli olmaz. Duygular dalgalanır, zamanla yoğunluğu azalabilir veya değişebilir. Bu yüzden uzun süreli bir ilişkiyi sürdüren şey genellikle duyguların ötesinde başka dinamiklerdir.
Evet bu dinamikler nelerdir?
Güven, iletişim, saygı, esneklik ve uyum, ortak değerler ve alışkanlıklar, en son bağlılık ve emek bunlar olmazsa olmaz. 😆
Bir ilişkiyi başlatan şey kesinlikle duygular olabilir ama devam ettiren şey tamamen duygular değildir duygular sadece bir ateş ve o ateş yanması için odun gerekir ne kadar odun o kadar yüksek ateş. O odun emektir çabadır. Bu bir noktaya kadar gider ama sonrası idare edebilme ve tolere edebilmek çok önemlidir her nesne her malzeme her ateş için yeterli direnç ve dayanıklılık da değildir. Dolayısıyla idare edebilmek ve tolere edebilmek bu hayatta bu yolu devam ettiren en önemli çizgilerden biri. Aynı zamanda konuşabilmeli konuştun ama seni dinlemeli dinledi ama seni anlamalı ve bunu saygıyla korumalı bu bir şekilde bu yolu yürütür. Diğer kısımları gelecek olursak güven kanıt ister o yüzden yapılan tercihler ve alınan kararlar her zaman önemlidir ve bu tercihler ve kararlar öncelikler her zaman ben veya sen değil bizli durumlar için geçerlidir alacağın her karar mutlaka ne senin için ne benim için değil bizim için olmalı. Diğer bir kısım tamamıyla birbirlerini kesinlikle değiştirmeye çalışmak yanlış tamamıyla uyum sağlamak eşlik etmek yük olmak yerine yük almak. İlişkilerde en çok yapılan şeylerden diğeri de birbirlerine karşı zafer almaya çalışmak partnerin senin düşmanın değil ki sen ona karşı haklı çıkmaz veyahutta kazanma çabasına giresin insanlar ilişkilerinde hep haklı ve kazanma çabasını çok giriyor. Ve ritmi sağlayacak şeyler tutku alışkanlık ve soyledigin gibi esneklik ağay‘dan çıkmayacak boyutta ritim çünkü her zaman önemlidir dalgalanmaların boyutu kontrol altında olmalı
Kesinlikle, bir ilişkiyi başlatan duygular, heyecanlar ve tutkular olabilir ama uzun vadede devam ettiren şey emek, anlayış ve sabır oluyor. O ‘odun’ benzetmen çok yerinde; çünkü sürekli ateşi beslemezsen o sıcaklık bir noktada azalıyor.
Tolere edebilmek, empati kurabilmek ve esneklik gösterebilmek bence de çok kritik. ‘Ben’ ve ‘sen’ değil ‘biz’ diyebilmek, kararları ortak faydaya göre alabilmek, işte gerçek bağ orada güçleniyor. Değiştirmeye çalışmak yerine birbirine eşlik edebilmek, yük olmak yerine yük almaktır. Ve o zafer meselesi de tam bir çıkmaz sokak; ilişki bir yarış değil, bir ekip işi.
Dalgalanmalara gelince; hiçbir ilişki tamamen düz bir çizgide gitmez ama önemli olan o dalgaların seviyesini beraberce dengede tutabilmek.
İşte kişi kendinle konuştuğunda, nasıl da benliğine cevaplar veriyor. Kişiler çok gereksiz yerlerde ve isteklerde ve beklentiler de bulunuyor. Bir kitapta şöyle diyor;
Hoşumuza giden bir bedenin içine hayalimizdeki ruhu yerleştirir, adına da aşk deriz bu saçmalığın. Sonra gel zaman git zaman, o bedene alıştıkça, içindeki gerçek ruhu görmeğe başlarız. Aşk denilen şeyin masal, aşık olduğumuz kişinin de sanal olduğunu anlarız böylece.
Sahte ve geçici heveslere ve önceliklere yer verdiğimizde hayatımızdan giden şeylerin büyüklüğü çok fazla. Kişi önce kendi benliğini tanımalı ki karşısından beklentilere girebilmeli. Önce kendinin ne istediğini bilmeli ki karşısından onları talep edebilmeli.
Gerçekten de çoğu zaman dış görünüşe veya anlık heyecanlara kapılıp karşımızdakini kendi hayal dünyamızda idealize ediyoruz. Zaman geçtikçe, o kişinin gerçek benliğiyle karşılaştığımızda hayal kırıklığı yaşayabiliyoruz. Asıl mesele önce kendimizi tanımak, ne istediğimizi bilmek ve buna göre sağlıklı, gerçekçi bağlar kurabilmek. Aksi takdirde, beklentilerimiz hep boşa çıkabilir.
Kesinlikle öyle, nelere öncelik vereceğini çok iyi belirlemen gerekiyor hayatta yaşadığın tecrübeliler yaşantılar ilişkiler sayesinde önceliklerin sürekli taklalar halinde yer değiştirir. Dolayısıyla hayattaki önceliklerin içi boş beklentilerlerin arkasında kalmamalı. Kendi kendini çok iyi tanıyıp ve en iyi önceliklerini belirlemen gerekiyor işte burada yine aynı kelimeye geliyor neyi tölere edip neyi tolere edemeyeceğin çok önemli. Hayatına aldığın kişi senin bireysel olarak ihtiyaçlarını giderecek bir kimlik değil. Eşlik etmek kelimesinin kavramını ciddiyetini kimse bilmiyor
Hayatta önceliklerimiz yaşadıkça, tecrübe ettikçe değişiyor. Kendi ihtiyaçlarımızı, sınırlarımızı ve nelere tahammül edip edemeyeceğimizi bilmek, aslında kendimize karşı dürüst olmakla başlıyor. Ve dediğin gibi, hayatımıza aldığımız kişi de bir “tamamlayıcı” değil, bir “eşlik eden”. Kimse bizim içimizdeki boşlukları doldurmak zorunda değil, sadece yanımızda yürüyen biri olmalı. Eşlik kavramının hafife alınması, ilişkilerde beklenti ve hayal kırıklıklarının temel sebeplerinden biri bence de. Çok doğru bir yere parmak basmışsın.
Kesinlikle öyle, kişi çocukluğundan yetişkin bir olgunluğa gelene kadar yaşadığı aile ilişkileri aile diyalogları ailesinin ilişki tarzı bile onların düşünce yapıları çocuğun karakterini beslerken bu kişiye yaşadığı travmalar ya da eksiklikler yavaş yavaş ilişkilerinde de beklenti noktasına dönüşüyor bu sefer partnerlerinden eksik olduğu kısımları tamamlamasını bekliyor aslını kendi benliğinde eksikliği değil sadece yaşantısındaki eksiklikleri gidermesini istiyor ama ne yazık ki ne onun babası ne de onun annesi sadece eşi. Dolayısıyla bazen bazı kişiler çocukluğundaki eksiklikleri ilişkisinde de yansıtaabiliyor bazen çocuk ruhlu olabiliyor işte idare edebilmek tolere edebilmek bunlar çok önemli şeyler yeni kişiler yeni hikayeler demek yeni hikayelerde yeni denklemler yeni öncelikler demek yeni öncelikler yeni denklemler ise yeni fedakarlıklar demek
Duygular zamanla yerini aliskanliga birakir. Duyguya da alisirsin yani. Duygunun yerini emek alır. Birbirinizde çok emek olması tutar sizi. Ilk deneyimlediginiz seylerin ani olusu... Daha bir cok seyy... Duygunun otesinde butun olabilme yurutur iliskiyi
Alışkanlık mı, emek mi, yoksa hatıraların yankısı mı tutar insanı bir ilişkide? Belki de hepsi bir süre sonra bir oyalanma biçimi Ama sence bir ilişkiyi gerçekten yaşatan şey, duyguların ötesine geçen emek mi, yoksa o emeğin arkasındaki irade mi? Alışkanlık bazen bir huzur, bazen bir tutsaklıktır. Peki, duygular sönmüşse, emek mekanikleşmişse, hatıralar sadece geçmişe sıkışmışsa O zaman birlikte olma’ halini hala anlamlı kılan nedir? Sevgiyle değil, vazgeçmeyi göze alamamakla mı kalırız bazen?
Abi ne diyorsun bilmiyorum ama dogru diyorsun
İlişikiyi başlatan şeyler duygular olabilir ama devam ettiren şeyler başka şeyler.
Saplantılı duygular
Sanki kendi içinde duygulardan fısıldar gibi oldu
Aynen ya
Saplantılı duygular saplantılı arzular saplantılı düşünceler hisler baskılanan gizlenen çok şey oluyor ama bu baskı altında kendi benliğini açamamak daha fazla çaresizliğe itiyor
Doğru
Ama gel gelelim kendi benliğimizi gizlemek zorunda kalıyoruz yargılardan ve kendi benliğimizi gösterecek yanında güvende olduğumuz kimse yok
Evet maskesiz olmak istiyorm
Ah o maske zaten kalksa çok şey dile gelecek