Sıkıntılar gelip geçici mi? birgün mutlu olur muyuz...

Yıllar utansın..
Sıkıntılar gelip geçici mi? birgün mutlu olur muyuz...

Yıllar utansın..
Kışın sonu hep bahar gibi görünse de bazen beklenenden daha uzun sürebilir. Hayatta da bazı zor dönemler vardır, biter diye umut edersin ama tam bitti derken yeni bir soğuk dalga gelebilir. Ama ne olursa olsun, sonunda mutlaka bir bahar gelir, çünkü doğanın da hayatın da döngüsü böyledir. Önemli olan, o kışı nasıl geçirdiğin, sabredip baharı bekleyip beklemediğindir. Zorluklar geçicidir ama umut edebilen biri için bahar kaçınılmazdır.
Kışın sonu, evet, genellikle baharı getirir; ancak bazen hayatın da tam olarak böyle gitmediğini hissedebilirsin. Kış, zorlu, karanlık ve soğuk zamanlar olabilir, ancak bu süreçten sonra, tıpkı doğada olduğu gibi, insanların hayatlarında da bir yenilenme, büyüme ve iyileşme dönemi başlar. Bahar, umut, taze başlangıçlar ve yeniden doğuşu simgeler. Ama bazen baharın gelmesi biraz daha zaman alabilir, hatta bazen mevsimler birbirine karışır. Hayatta da böyle oluyor: Zor zamanların sonrasında, bir rahatlama ve iyileşme süreci başlayabilir, ama bu her zaman hemen gerçekleşmeyebilir. Zorluklar ve sıkıntılar geçtikçe, yeni fırsatlar ve güzellikler ortaya çıkar.
Duruma göre değişir her kıştan sonra tabii ki Bahar olacak diye bir şey yok. Hayat bu bize ne göstereceği belli olmaz ki. Derler ya sabahın bir sahibi var o ne derse o olur kışın sonunda Bahar da gösterir tekrar sonbaharda gösterir. Önemli olan her şeyin hayırlısı olması. Ben soruya mevsim olarak bakmadım ama inşallah doğru açıdan bakmıştırım yoksa rezil olurum.
Bence değişir kişiye göre bazen ne kadar çabalasak da maalesef kışın sonu kış olarak kalıyor. çiçekler soluyor yapraklar dökülüyor ve soğuktan ölüyor hayallerimiz umutlarımız. ama umarım yazı da görürüz bir gün.. o umutları yeşillendiren güneşi görebiliriz umarım bir gün.
Cevap
38Cevap
duruma göre değişir. Bende şu an durum şu şekilde, ''Gökten mutluluk yağsa bana mızrak düşer, o da sekip bir tarafıma girer'' modundayım.
Kesinlikle öyle 👍 hangi dert kalıcı ki her şey gelip geçiyor ve güzel olan her şey sabırdan sonra geliyor
Kışın ölünmez ise bahardır
O kadar kar kış kıyamet gördük ama her zaman onların sonunda ağaçların mis gibi çiçek açtıklarını da gördük ama bu da sonsuz değil onun arkasından tekrar sonbahar, kış gelecek.
Bu da demek oluyor ki her kötü günün arkasında bir güzel gün var ancak bu da sonsuz değil. İnsanız arada düşeceğiz, kalkacağız, bazen uçacağız. Önemli olan o an nasıl hissediyorsak onu benimseyerek yaşayıp, geçmişi geçmişte bırakarak önümüze bakabilmek.
Bizim fırtınaları mız hep hasar bırakıyor kalbimizde. Buz gibi kalplere denk geldik hep. Belki de bu dünyada buda bizim sınavımızdır. Bir yaştan sonra artık insan hayattan da soğuyor hayata dahil umutları da yok oluyor. Güzel bir söz var
"Bizi yaşayabilecekken, yaşayamadıklarımız bitirdi."
Yoksa elimizde değilken, hayal ettiklerimiz değil…”
Günaydınnn bereketli keyifli günün olsun
sıkıntılar ne kadar büyük olursa olsun bizler nefea aldıgımız sürece gelip gececektir takılmamak ve akışına bırakmak kafaya gözlükten eşarptan şapkadan başka bişi takmamak lazım ☺️
Rica ederim 😌
Mutlu olak bizlerin elinde istersek her saniye mutlu olabilir minik şeylerden bile tenezül edip yorum atman ya da insanın insana vakit ayrıması bile bir mutluluk sebebi 😂 yüzünden hayatından tebessümlerin eksik olmasın
Amin ecmain esmerss ☺️
Çok teşekkür ederim burada demek istedigim yani bu bile insanı mutlu ediyor allah razı olsun burnu havada egoistler gibi degilsiniZ en azından saygılar
Teşekkür ederim ☺️ Ben nfret ederim
Ben Allah'ın vaadine dayanıyorum umarım bir gün geçecek bu sıkıntılar
O kadar uzun sürünce artık mutluluk gelse bile insanin kalbine işlemesi zor oluyor daha bahara adapte olamamışken bir bakıyorsun çoktan ortadan kaybolmuş ve yine kış gelmiş😃 Tadını çıkaramadığın şeyin de bir anlamı kalmıyor maalesef…
Her zaman , her daim 🌸
( şarkı da efsanelerden )
Bence değildir şahsen ben hep kış mevsimindeyim baharı hiç göremedim
inşallah mutlu oluruz hic bir şey kalıcı deyil gelir gecer🤲🤲
🌹🤲
Evet her zaman kışın sonu bahar baharın sonu kıştır ama her seferinde bunu unuttuğumuz için sanki bahar ya da kış bitmeyecek gibi oluyor zaman zaman
Hep değil bence. Bazen sevdiğin bir insanın sağlık sorunu ile yuzlesirsin geçer dersin ama bahar gelir o kişi olmaz hayatında. Keşke her kış bahara çıksa hayatımızda..
Esmerim benim güzel gözlüm
Her kışın sonu bahar
Her gecenin ardı aydınlık
Her gece iki gündüz arasındadır unutma
Umutsuz olma
Allah var Allah yar
Doğanın döngüsü gibi hayatta sürekli değişime gebedir.
Hiç bir acı ölene kadar sürmez, bazen şekil değiştirir, bezen ise kabuk bağlar…
Önemli olan acıdan sıyrılıp geleceğe adaklanmaktır.
Elbette her kıştan sonra bahar geldiği gibi, bizimde yüreğimizdeki kırgınlıklarımıza şifa esintileri ve bahar çiçekleri gelecektir. Her gözyaşımıza bedel, güldükçe filiz vereceğiz.
Çok şükür ki ☺️🌿💚

Kışın sonu evet her zaman bahardır ama her baharın sonu da yine kıştır. Yani sıkıntılar gelip geçer sonunda mutluluk gelir ama yine mutluluğun ardından sıkıntı gelir, böyle bir kısır döngüdeyiz işte.
Öyledir bahar sonrası yine kıştir bu döngü ölene kadar sürer..
Her gelen bahar imtihaniyla gelir...
Elbette bir sıkıntılar biter fakat bu kendi kendine olmaz kişininde bir şeyler için adım atması lazım.
Bir gün inşAllah mutlu olacağız ablacım. :) Kışın sonu her zaman bahar olmuyor ama... 🥺
🥲🥲
Her gecenin bir sabahı her kışın bir baharı vardır mutlaka. Her ömrün de bir soru vardır.
Son yıllarda öyle değil maalesef kış günü yaz yaz günü kış bütün mevsimler iç içe gecti
bizim de bir gün güllerimiz acıcak sabırla bekliyorum
Daimi bir mutluluk yok her zaman kötü şeyler olacak sizin hangisine odaklandığınız mühim
Ben ilk baharla son baharı hiç farknetmiyorum benim için iki mevsim var yaz kış
Ne yazıktırki havalar soğuyor o açan çiçekleri soğuk vurmaz
Allah dermansız dert vermez derler ben daima buna inanırım.
Bahardır, her şey olacağına varıyor zamanla geçiyor
Kışın sonu baharda önemli olan içindeki bahar havası..
“İçimde kıyametler kopsa da Ben baharıyım yarınlarımın, Çiçek açarım her kışın ardından.”🌸🤍
Nefret kin sinir hissediyorum çok mutsuzum ne olacak bilmiyorum ölmek istiyorum
Bazılarına hep kış diyeyim 😄😄
Nasıl bildin tebrik ederim
Dünyanın düzeni bu
İnşallah birgün mutlu olur herkes 🤲
Bizde çağla görülmeye başladı bile
Onu bilmiyorum ama bir çiçek ile bahar gelmez
20 derece değişti hava bugün 🤣
Baharda hep sevişilir..
Umudunu kaybetmmek önemli
Canom sana ne lazım de hallederim 😊
hayat sana güzel tek gözlü
En güzel mevsim olan ilkbahardır
Yaza geçip sıcak vurmaz inşallah.
Kış bitmedim dedi geri geliyor
İmtihan dünyasında mutlulukta baki değil.
Evet kışın sonu bahar değişmez bu
Umudumuz o yönde..
Biz dünya değiliz hiçbir şeyin garantisi yok.
Kalıcı hiç bir şey yoktur, biz de buna dahil..
Evet bahardır.
Evet, bir gün mutlu oluruz.
Değildir bazen o bahar hiç gelmez
Bahar gelmiş güller açmış benim neyime
Cano yaa🥺🤗
Tabiki
Ölüm olmazsa bahar
Aynen öyle
Evet öyle deyilmi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?