Bir insanın kalitesini en iyi gösteren davranış, nasıl davrandığını kimse izlemezken sergilediği tutumdur. Bunun yanında, özellikle şu davranışlar kişinin karakterini ve kalitesini ortaya koyar: 1. Başkalarına Karşı Nezaketi ve Saygısı Güçsüz, çıkar sağlamayacağı veya tanımadığı insanlara nasıl davrandığı çok şey anlatır. Örneğin, bir garsona, temizlik görevlisine veya sokakta yardım isteyen birine yaklaşımı karakterini gösterir. 2. Zor Durumlarda Tavrı Stresli veya kriz anlarında nasıl tepki verdiği önemlidir. Sakin kalabilen, çözüm odaklı düşünen biri, olgun ve kaliteli bir insandır. 3. Verdiği Sözleri Tutması Küçük de olsa bir sözü yerine getirip getirmemesi, onun güvenilirliğini ve sorumluluk duygusunu gösterir. 4. Empati Yeteneği Başkalarının duygularını anlayabiliyor ve buna göre hareket edebiliyorsa, duygusal zekâsı ve insani değeri yüksektir. 5. Çıkar Gütmeden İyilik Yapması Karşılık beklemeden yardım edebilen bir insan, gerçekten kaliteli bir karaktere sahiptir. Sonuç olarak, insanın kalitesi, özellikle güçlü olduğu anlarda nasıl davrandığıyla ve çıkarı olmadığında sergilediği tavırlarla kendini belli eder.
Borç para verdiğimde geri geliyorsa sözünün eri oluyorsa Birini sevmese bile objektif olabiliyorsa Kavgacı değil çözüm arıyorsa Empati yeteneği varsa bencil değilse bence kaliteli biridir
Merhametli, nazik ve güler yüzlü olması.. Empati, sevgi, saygı ve güveni sonuna kadar hissettirmesi.. Kısacası edep ve güzel ahlak bir insanı kaliteli yapar.
Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
Söylemeleri ile jest ve mimikleri uyumlu olur. Kaliteli sohbet eder. Dinlemeyi ve konuşmayı iyi bilir. Hem ben demez sana senj anlatman için kalem verir ve yaz kızım der xd