Bir kadin ne yaparsa yapsin sanki çocukmuş gibi hatasi tolere ediliyor. Neden?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kadınlar ayrıcalıklı falan değil, tam tersine yüzyıllardır hakları ellerinden alınmış, eşitlik için mücadele etmiş, hala da mücadele etmeye devam eden bireyler. Kadınların toplumda daha fazla korunması, şiddete uğradıkları, öldürüldükleri, tacize maruz kaldıkları için bir zorunluluk haline gelmiştir. Sen bugün "kadınlar ayrıcalıklı" diyorsun ama bir kadın sokakta korkmadan yürüyemiyor, iş yerinde ciddiye alınmıyor, kendi hayatı hakkında karar verdiğinde bile yargılanıyor. Erkeklerin yaptığı hatalar "adamdır yapar" diye geçiştirilirken, kadınların en küçük hatasında bile linç yiyor olması ayrıcalık mı sence? Kadınlar için gösterilen hassasiyet, yaşanan acıların, kayıpların ve adaletsizliklerin sonucudur. Eğer bugün kadınlar için bir şeyler yapılıyorsa, bu tamamen hak ettikleri adaletin bir parçası.
Cinayet oranlarina bak istersen. Erkekler kadinlardan 4 kat daha fazla öldürülüyorlar. Ama nedense "kadın cinayeti" diye bir kavram varken erkek cinayeti icin bir sey yok. Çünkü onlar erkek zaten ölseler ne olcak dimi? Ama kadinlar ölünce her sey degisiyor, herkes üzülüyor hatta bunun için bir kavram ortaya atiyorlar. Ayni sey tüm suçlar icin gecerli.
Kadinlar yüzyillarca ezildi de erkekler ezilmedi mi saniyorsun? Erkek diyince aklina saraydaki kral, prens, lordlar mi geliyor sadece. Tarih boyunca erkekler piyon gibi kullanildi. Küçük yastan beri savaş için, tarlada çalişmasi için yetistirildiler ve kimse onlarin haklarını savunmadi. Kadinlarin yaşadığı birçok aciyi ve adaletsizliği erkekler de yasadi ama onlar önemsenmedi, duyulmadi, konuşulmadı...
Evet, erkekler de tarih boyunca ciddi acılar çekti, savaşlara zorlandılar, köle gibi çalıştırıldılar ve duygusal olarak bastırıldılar. Ancak, kadın cinayetleri üzerine kurulan farkındalık, kadınların uzun yıllar boyunca şiddet, toplumsal baskılar ve eşitsizlikler nedeniyle öldürülmelerinin yüksek oranlarda olmasından kaynaklanıyor. Kadın cinayeti diye bir kavramın ortaya çıkmasının amacı, bu sorunun ne kadar yaygın olduğuna dikkat çekmektir. Erkeklerin de cinayetleri ve hak ihlalleri önemlidir, erkek cinayeti de konu edilmeli, çünkü erkekler de kendi haklarını savunma ve duygusal sağlığı açısından büyük baskılar altında. Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahip olmalı, her iki cinsin de adil bir şekilde yaşaması gerektiği net bir şekilde vurgulanmalı.
Sen benim yazdiğimi okudun mu?
ERKEKLER SAYISAL OLARAK 4 KAT DAHA FAZLA CİNAYETE KURBAN GİDİYORLAR. Yazdığın cümleye bak:" Kadın cinayeti diye bir kavramın ortaya çıkmasının amacı, bu sorunun ne kadar yaygın olduğuna dikkat çekmektir."
Ya anlamiyorsun ya da anlamak istemiyorsun. Yaygin falan değil kadin cinayeti! Asil yaygin olan sayica fazla olan sey erkek cinayeti.
Kadınların neyi battı sana onu merak ediyorum
Hiçbir şeyi anlamiyor oluşunuz mesela. İnanilmaz gicik.
Sensin gıcık
😭😭😭😭😭😭
Gerçekler
bence böyle bir şey yok sana öyle denk gelmiş
Ben etmiyorum ne alaka
İyi yapiyorsun. Hepsinin poposunu şaplaklamali