Niyet Her şeydir! Her şey !

Ben niyete bakarım!
Niyet Her şeydir! Her şey !

Ben niyete bakarım!
Her ikisi de önemli aslında. Niyet, bir eylemin ardındaki amacı ve niyeti belirler, bu da onun anlamını ve değerini etkileyebilir. Örneğin, bir insanın yardım etme niyeti samimi ve iyi niyetliyse, bu çok değerli olabilir. Ancak eylemler de nihai olarak sonuçları getirir. Niyet doğru olsa da, eyleme geçmek ve davranışa dökmek gerekir ki bu, niyetin gerçekliğini ortaya koyar.
Benim bakış açımda, niyet ve eylem birbirini tamamlar. Niyet bir temeldir, ama eylemler niyeti hayata geçirir.
Bir eylemin ahlaki değerini belirlemede niyet önemli bir faktördür. Aynı eylem, farklı niyetlerle gerçekleştirildiğinde farklı ahlaki sonuçlar doğurabilir. Örneğin, birine zarar vermek amacıyla yapılan bir eylem ile yanlışlıkla yapılan bir eylem aynı değildir. Niyet, bir kişinin karakterini ve iç dünyasını yansıtır. İyi niyetli bir kişi, yanlış bir eylemde bulunsa bile, bu eylemin sonuçları daha farklı değerlendirilebilir* Eylemler, somut sonuçlar doğurur. Niyet ne kadar iyi olursa olsun, eylemlerin sonuçları olumsuzsa, bu durum dikkate alınmalıdır. "Cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşenmiştir" atasözü, iyi niyetin tek başına yeterli olmadığını, eylemlerin de önemli olduğunu vurgular. Hem niyetin hem de eylemin önemli olduğunu kabul etmek gerekir. İdeal olan, iyi niyetle yapılan ve olumlu sonuçlar doğuran eylemlerdir. İyi niyetin eyleme dökülmediği hallerde, niyetin gerçekliği sorgulanabilir. Eylemlerin iyi niyet ile yapılıp yapılmadığı her zaman tam olarak anlaşılamayabilir. Niyet, bir eylemin ahlaki ve hukuki boyutunu anlamamıza yardımcı olur. Eylem, somut sonuçlar doğurur ve toplumsal etki yaratır. İki kavramın birbirini tamamladığı unutulmamalıdır.
Ben niyete bakarım
Çok mükemmel
Teşekkür ederim
Eic için teşekkür ederim
Etik ve yasallara ilişkin bir soru
Niyet , kısa ve öz
Niyet eylemlerin başlangıç sebebidir her ne şekilde yapılırsa yapılsın iyi/kötü
"Kişinin dikkatini, onun içsel motivasyonlarını ve amacını ifade eder,,
Harekete geçmek , yani eylem bunun somutlaşmış halidir.
Niyet ile ilgili bir soru o zaman
Bir kişinin niyetinin iyi olması, gerçekleştireceği faaliyeti ne kadar etkiler?
Niyett
Cevap
11Cevap
Aslında zor soru, niyet önemli ama eylem de belirleyici
Güzel özetledin
Ben öze bakmayı seviyorum ya
Bu örnekte öze bakmış olmuyorsun, aslında niyeti iyi olabilir ama sonucu kötü olabilir mesela veya sadece niyet edip hiçbir zaman eyleme geçilmez vs
Her eylemin özünde bir niyet vardır…. Eylemleri değiştirmek zor değildir yanlış eylem yanlış davranış biçimleri olabilir ama
Niyeti değiştirmek çok çok zordur
Başlangıç niyettir işte, zihinde tasarladığınla eyleme sunduğun birbiriyle uyumlu olmalı. Eylemleri değiştirmek tabii ki zor hatta niyet eyleme döküldükten sonra geri alamazsın
Benim niyetim seni mutlu etmek şu an çok mutlu olmanı istiyorum çok
Mutluluğunu sağlamak isterken mesela bir hediye alıyorum. Düşünüyorum taşınıyorum o niyetime uygun şekilde hareket ediyorum ama o seni mutsuz ediyor çünkü kötü bir şey hatırlatıyor
Aslında yanlış bir hareket oluyor sonuç olarak sonuç olarak mutsuz oluyorsun ve ben hedefime ulaşmamış oluyorum ama kötü niyetli biri olmadığım için aslında niyetim uygun şekilde elimden geleni yapmış oluyorum. Ve iyi niyetim gereği ve telafi etmeye devam ediyorum etmeye çalışıyorum….
Ama niyetim kötüyse sana dünyanın en iyi hediyesini de alsam seni çok mutlu etsem de uzun vadede bu arkasında kötü bir niyet taşımam sana hatta kimseye fayda değil zarardır veya olacaktır
Bu çok basit bir örnek, hediyeyle falan mukayese edilemez bence niyet/eylem konusu. Ben daha derin düşünüyorum. Düşünceler eyleme doğru bir şekilde dökülmediği sürece birer kılıftan ibarettir. İnsanlar eylemlerle ilgileniyor, kimse kimsenin niyetini sorgulamaz. Hepimiz olumlu niyette bulunalım ama o niyete ilişkin sıfır eylem olsun, ne işimize yaradı 🙄 aslolan eylemdir.
Bakış açık çok yanlış…. Senin söylediğin eylemin somut ve ölçülebilir olması… niyeti soyut ve havada kalan bir kavram olarak görüyorsun… iyi niyet karın doyurmuyor diyorsun…. Kapitalist bakış açısı…. Gerçekçi mantıklı gelebilir ama büyük bir yanılgı… Değerli olan çok şey soyuttur… sonuç odaklı bakmak çok derin değil yüzeysel bir bakış açısı olur …
Bakış açım sana uymayabilir ama yanlış mı veya doğru mu oluşuna sen karar veremezsin. Sen niyette takılı kalabilirsin, ben bana yapılana yani eyleme bakarım. Bakalım eyleme geçebiliyor mu yoksa niyetten mi ibaret. Bu cümle bile yanlış ‘değerli olan çok şey soyuttur’ hayır somut bir şey yoksa soyut olan hiçbir şeyin değeri kıymeti yoktur. Sonuç odaklı baktığımı nerden çıkardın? Niyetin yani düşüncelerin eyleme döküldüğü andayım. Ben sadece yapılan eylemden düşüncelerin derinliğini çözebilirim, düşünceleri/niyeti görebilecek kabiliyete henüz kimse sahip değil. Bu da bu olaya çok derin baktığım anlamına gelir:)
Doğru doğrudur … Elbette Niyet eyleme icraate dökülmediğinde “kalbim temiz” demekle olmaz… o kısma katılıyorum…
“ . Ben sadece yapılan eylemden düşüncelerin derinliğini çözebilirim,” zaten burada eylem ile niyete bakmış oluyorsun ….
Hem fikiriz aslında
İyi de ben niyete bakmam demedim ki zaten, ben niyetle yetinmem, niyeti dışardan göremeyiz bilemeyiz öğrenemeyiz, eylemi görürüz duyarız biliriz böylelikle niyet neymiş belli olur.
Anlaştık seninle zıtlaşmayı olanözlemşştim😅
🤦♀️😄
Ben haticeye değil neticeye bakarım ben mueccin değilim ki insanların yüzüne bakıp niyetini bilsem
ben niyete bakarım ilk önce. bazen insan niyeti iyi olsa da eylemi yanlış olabiliyor ama affederim önemli olan iyi niyetle iş yapmaktır bence
Eylem ya.. bu saatten sonra yapılana bakiyorum
Yanlışa merhaba der gibi oldu
Niyet benim bilgisini edilebilecegim bir sey degil. Bilemem. Şahsı tanıyor isem eylemiyle birlikte niyetini analiz etmeye cabalarim. Tanimadigimin direk eylemine bakarim. Ben de fazla niyet ve eylemde bulunmam. Sakin kafa, az insan, az kelime. En sevmediğim şey hesap vermek ve hesap sormaktır...
Herkes bir şeyler düşünür, hayal ederz tasarlar ama gerçekleştiremedikten sonra ne anlamı olur? Niyet olmadan eylem olmaz evet ama eyleme dökülmeyecek niyetinde bir anlamı yok.
Niyet varsa eylem kolay bence
Niyetli önemli ama bunu eyleme de dökmek gerekir. Yani mesela bir insan seni seviyordur ama bunu belli etmezse gerekirse sevsin dursun.
Öyle sevgi olmaz kş seven duramaz yerinde
Haklısın
İkisinin de birbirini desteklemesini isterim. Niyeti iyi olup eylemi kötüyse ondan da bir hayır gelmez
Davranış bozukluğu olan iyi niyetli biriyle de neden uğraşalım haklısın
Bazen istemeyerek olumsuz davranışlar olabilir insanlar arasında. Kirmak, üzmek istememek daha önemli. O yüzden niyate bakarım 😄
Her şey niyette bitiyor
Tabiki
Karar almak (Niyet) önemli ama sadece düsüncede birakmamak lazim onun icin sonunuda getirip eylem daha cok önemli.
Sonuc olarak eğer daima düsüncede birakilirsa inanilmaz o kişiye...
Eyleme bakarım. Çünkü lafta herkes aslan , kaplan ama icraatte fos. Hatta bir atasözü vardı bununla ilgili “ Lafla peynir gemisi yürümez.” diye.
insanlarin niyetini kestiremedigim icin eyleme odaklanirim soruc olarak eylemlerde niyetlerin bir yansimasidir, yanilmiyorsam
Bununla ilgili felsefede bi alt başlık vardı.
Ahlak feslefesi
Almanca’da “ iyi niyet kelimesi aslında yok…
Alman büyük filozof Kant bu bu olguyu aslında kullanıyor o şekilde giriyor ama gündelik hayatta hâlâ kullanılamaz
Sebep
Kültürle alakalı eylem odaklılar
Oha aynı ben
Yanlış ama niyet önemli olandır ki Kantın o teorisi günümüzde Nobel ödülü alırdı diye çok görüş var
Bizden çalmış 😄
Olumlu fâni dünyada niyetin önemli olduğunu düşünmüyorum. Hepimiz toprak olucaz
İşime hangisi geliyorsa
Nanssjejwjsj
Doğru ona çok sinir oluyorum ya
Herkes işine geldiğinde gururlu
İşine geldiğinde aşık
İşine geldiğinde huysuz
İşine geldiğinde cömert
İşine geldiğinde cimri
Böyle gider bu iş
Sana değil tabi ki 😅
Niyetiyle eylemi arasında ne kadar uyum var ona bakarım
Samimi olduktan sonra niyete bakarım.. Ama tam samimiyete inanmazsam eylemi beklerim..
her ikiside önemli, niyetinde ve davranışlarında tutarlı olup olmadığına bakarım
Niyette önemli ama önemli olan boşta kalmaması... Eyleme geçmek. Eyleme geçilmeyen niyetin ne önemi var 😂
niyet önemli ama eylem olmadan pek bir anlamı kalmıyor bence
Hangisi işime gelirsa o
Ksjsjssjsj
Niyetle eylemin ne olduğunu bilmiyorum bu arada orasi ayrii
niyet muhakkak
Eyleme bakarım
Her ikisininde bakarım
Niyete bakarım
İkisinide bakarım niyetide önemli eylemi
Niyet daha önemli niyete bakarım tabikide
Niyet önemli. Eylem her zaman niyeti doğrulamıyor.
Niyet önemlidir benim için
Sonuc odaklıyım ben
Önce niyet
Sonra eylem
Sonra sonuç
Çok güzle
Niyetler de önemli eylem de🤞🏻
Niyet
Kesinlikle
Niyetle eylemin birbirini tutmasına bakarım
Eylem
Eyleme bakarım ben daha çok