Bilmiyorum ama bazı cümlelerde bana uymayanlar var. Şunun gibi ben çok düşünceli ve pimpikli bir insan olduğum için ailemden uzakta da yaşıyorum o yüzden her an başka bir şey gelecekmiş gibi hatırlanıyorum aslında. Mesela küçük bir örnek de vereyim. Ortaokul lise yaşlarında iken çarşıda olduğum zamanlar itfaiye ambulans geçtiği zaman kafamda şu düşünceler oluyordu. Acaba bizim evde mi bir şey oldu da veya tanıdığın birisinin evinde mi bir şey oldu da itfaiye veya ambulans gidiyor diye kafamda kurardım. Tabii ki açıklamada güzel cümleler var fakat etrafımızdaki negatif insanlar bunları bozmakta ustalar. Her an olumsuz bir etki yaratabiliyorlar. Özellikle bulunduğumuz iş yerinde amirlerimiz olsun suratından düşen bin parça yüzünü gördükçe insan zaten olumsuz enerji ile bir yükleniyor. Ben şuna inanıyorum. Ne kadar negatif olursan her şey tersine gidiyor. Güzel bakmak güzel düşünmek lazım fakat bunu yalnız başına yaptığın zaman her şey güzel oluyor yalnız kaldığın zaman güzel oluyor.
Kişilik & Karakter konusunda 205,2b cevap paylaştı.
Olumlama yapmanın işe yarayıp yaramadığı konusu, kişiden kişiye ve olumlamanın nasıl yapıldığına göre değişebilir. Olumlamalar, zihinsel ve duygusal durum üzerinde olumlu bir etki yaratma potansiyeline sahip olsa da, tek başına mucizevi sonuçlar beklenmemelidir. Olumlamalar, negatif düşünce kalıplarını kırmaya ve yerine olumlu düşünceleri yerleştirmeye yardımcı olabilir. Kendine yönelik olumlu ifadeler, özgüveni ve kendine inancı güçlendirebilir. Olumlu düşünceler, stres ve kaygıyı azaltarak daha sakin ve huzurlu bir zihin haline yardımcı olabilir.
Pozitif bir insanım bunlar benim içimde mevcut.. uygulayamaya kalkan insanları bilemiyorum ne tür sonuç olur aynı vitamin takviyesi ilaçlar gibi olur duşuncesindeyim.. geçici takviye.. kendinde bütün mesele önce kendini tanımak kendini sevmek saygı duymak sonra hayatı yaşamı sevmek bunun bilincine erdemenine erişmemiş insana hepsi hikaye hepsi boş olur..
Pozitif ol pozitif düşün evrene olumlu mesaj gönder yöntemleri oluyor ya meditasyon falan bunlar O yüzden işte olumlamaların işe yaradığını görmek için
Bir şeyi 40 kere söylersen olur olmasa bile en azından bunlar sayesinde kendini kötü enerjiden iyi enerji alanına çekip frekansını yükseltiyorsun. 1gdem 5gye çıkmak gibi bir şey bu. Sırf bunun için bile yapılabilir. Ancak ben havaya girip ben dedim oldu dersek sıkıntı olabilir. Allahtan istemek kslben inanarak dua etmekte daha büyük yarar görüyorum
"Görmek inanmaktır" insanlar maalesef hayatın yaşanmaz çekilmez olduğunu konuşur iken yanlarında bayılan, kalp krizi geçiren, ya da bir kaza gördüklerinde biraz önce konuştukları o Yaşanmaz çekilmez bu hayat dedikleri konular Ama! Ay çok kötüydü gördüğüm şey çok yazık ya.. hay Allah merak ettim şimdi öldümü acaba neyse ki Çok şükür hayattayız
''Yapamayacağım hiçbir iş yok'' diye olumlayan birisiyle, ''benden hiçbir bok olmaz'' diye olumsuzlayan birisi arasında çok ciddi bir özgüven, performans ve beceri farkı oluşacaktır.
Bence olumlama yapmaktan ziyade kendini inanmak gerekiyor. Yani kendine inandığın oranda o enerji ⚡gelir. Ben böyle düşünüyorum, yazıp çizmeye gerek dahi kalmaz.
Olumsuz düşünüp takılı kalmaktan iyidir. Ama bu şekilde çok sistematik olmuş. Bunun yerine dua ederim, olumlu düşünürüm amin derim. Namaz kılarım Allah’a şükrederim.
Bence kesinlikle yarıyor çünkü Kişinin Kendine dair pozitif cümleler kurması, kişinin kendisini değerli hissetmesine yardımcı olabilir. Bu da özgüven sağlar ve hedeflere ulaşmak için gidilen yolu olumlamayla daha sağlıklı hale gelmesini mümkün kılar.
Şu zamandaki ruhumun umursamazlığı ve ferahlığı zamanında deli gibi yaptığım olumlamalara borçlu olduğumu söyleyebilmek isterdim ama ben doğuştan böyleyim sanırım ya.
Evet işe yarıyor hepsi değil ama rakamlarla olanlar his enerji yüklenmiş olanlar daha etkili , söyledikce beynin inanmaya devam ediyor, hayatın o yönde ilerliyor. 21 günlük süreyle deneyince, pozitiv hissediyorsun kendini.
Aaa kesinlikle çok doğru Ben bir zamanlar öyle bir battım ki Ev araba Herseyi sattım Sonra sürekli ben bu cendereden çıkarım çıkarın çıkarım hep böyleydim Ve şimdi daha iyiyim Yüzde yüz ise yarıyor